COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 936
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 375
  • Другата България
Флейм, радвам се за майка ти.
Знам колко я мислиш, знам къде работи, знам какво работи, знам с кого работи.
А и от нея зависят много хора, от това да е здрава. Добре е, че ги тестват.
Сигурно ли е, че колежката ѝ се е заразила от дъщеря си, а не е станало обратното?
Нищо не е сигурно, защото дъщерята пък е студентка в МУ и доброволства в едно спешно отделение, та знае ли се, не се ли..Чака се и тестът на майката, която пък чака РЗИ нещо да направи. На този етап са й казали да седи под карантина и да чака. Те пък живеят двете заедно и няма кой къде да отиде. Неприятна история..
Предполагам е съобщила, че е позитивна? В спешното, в което доброволства? Щото и там трябва да ги тестват сега, то стана една....и отново медицински работници.

# 30 376
Merri_An, знаят, те са я хванали на рутинното им тестване в спешното всъщност.

# 30 377
  • Мадрид / София
При нас почват съдебни дела срещу правителството за периода около 8 март, че не са предупредили народа да не се събира на манифестации и с това са допринесли за разпространяването на вируса и съответно големия брой жертви. Ще видим до къде ще я докарат.
Катерица, дано се размине на майка ти!

# 30 378
  • София
Това къде? Па нашенско, нали? Ако е така, в коя статистика влезе това позитивно момиче-студентка? Нещо не ми се вярва да са хванали само 8. Явно не търсят където трябва дори при толкова много тестове. А и както казах преди, сигурно огромната част от тези проби са втора и трета и поредно тестване на едни и същи хора, които и сега са под мониторинг поради служебното си положение, както и стари карантинирани и т.н. Мен ме интересуват уникалните, новите хора, които са тествани.
Нали си каза нашият човек вчера - изтеглят РЗИ от границите и чакат трудовите колективи.

# 30 379
Andariel, по нашенско, да. Интересно е, че на момичето още 1ви PCR си е положителен, ама по някаква причина са настояли да направят и втори?! Не знам съобщена ли е.

# 30 380
При нас почват съдебни дела срещу правителството за периода около 8 март, че не са предупредили народа да не се събира на манифестации и с това са допринесли за разпространяването на вируса и съответно големия брой жертви. Ще видим до къде ще я докарат.
Катерица, дано се размине на майка ти!
Колко случаи е имало примерно 5-6 март на базата на които правителството би забранило масовите събирания?

За 5 март в UK е имало 115 случая - вече са преминали 100 и казват, че пандемията минава в следващата фаза. Тогава е и първият смъртен случай.

# 30 381
На някой прави ли му впечатление, че съседите ни (Северна Македония) в последните няколко дни отбелязват ръст на ново заразени? В началото на месец Май, в продължение на няколко дни отчитаха по 2-3-5, след като бяха в локдаун, сега поотпуснаха мерките и днес имат 52. Дано овладеят положението.
Замислих се за споделеното от FlameV - на момичето й правят 2 последователни теста, въпреки, че първият е положителен. Хммм, ако при всички се процедира така, то значи реално днешната бройка е 850 тествани човека, а не 1700:)

# 30 382
Здравейте бях писала тук че края на февруари изкарах аз и детето нещо вирусно при него мина леко при мен доста тежко. Днес си пуснах Elisa тест за Ig G антитела излезна положителен. Някой знае ли при такъв резултат правят ли задължително и за Ig M или само ако аз си реша. В смисъл РЗИ взима ли отношение или от мен зависи дали ще пусна и за текуща инфекция. Детето и мъжът ми трябва ли да се тестват задължително или само по наше желание съответно плащане.

# 30 383
  • София
Пропуснах нещо интересно да кажа за руснаците - те тестват не само за зараза, но и упорито тестват за антитела.

# 30 384
  • Другата България

Това как ще го коментирате, въпросът ми е към юристите основно? Таис?
Мога или не мога да посещавам игрални зали?

# 30 385
Лоши новини за туризма: Големите немски туроператори отказват почивки в чужбина(голяма част) до 29.06. В същото време, само 13% от германците заявяват, че са склонни да почиват в друга европейска страна.
Мисля,че в последствие ще размислят и ще се юрнат.За нас е добра новина,поне според мен.Не ни трябват много туристи,за да се облажи туристическата мафия.Пък после ние да го закъсаме есента с втора серия.Стигат ни работниците прибрали се от германия и Нидерландия.

# 30 386
Цитат на: Ladybird
Маските и сега не са задължителни, а за другото - прочети поста над твоя - описах хронологията. Какво означава "доста време нямаше"?
На 14 март затворихме а при вас на 20-ти, мисля, че тия няколко дни бяха ключови за плъзване на заразата. А за маските смятам, че е голяма грешка, д-р Фаучи като "развалена латерна" повтаря, че те предпазват околните и намаляват с 50% риска от зараза особено в затворени помещения с много хора. Тръмп примерно го направиха на "2 стотинки" за това, че не носи маска и показаха снимки на други лидери от света с маски на лицето, особено грозно Тръмп се подигра с Байдън че носи маска (кандидат президента на демократите) а той му върна като го нарече "глупак". Иначе СЗО дава 1 метър като "безопасна социална дистанция" и като "близък контакт" 15 минути с друг човек в едно помещение.

# 30 387
Здравейте бях писала тук че края на февруари изкарах аз и детето нещо вирусно при него мина леко при мен доста тежко. Днес си пуснах Elisa тест за Ig G антитела излезна положителен. Някой знае ли при такъв резултат правят ли задължително и за Ig M или само ако аз си реша. В смисъл РЗИ взима ли отношение или от мен зависи дали ще пусна и за текуща инфекция. Детето и мъжът ми трябва ли да се тестват задължително или само по наше желание съответно плащане.

Здравей, можеш ли да припомниш, вие май бяхте в Пампорово или някакъв друг курорт или се бъркам?
За другото, мисля че няма нужда да пускате тестове за текуща инфекция, според мен е минало и заминало, но все пак ако искаш се обади в РЗИ да попиташ.

# 30 388
Niss, изкарали сте го гада.Имате антитела, най-много да ви отчетат към прекаралите инфекции.Доколкото помня някои лаборатории подават информация за извъшените при тях тестове.

# 30 389
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/s-blizo-5000-testa-v-burgas-pok … -za-turisti-video
Нов начин да се рекламираме като туристическа дестинация.Тъжни времена, отчаяни ходове.
Отвратително..има една поговорка..не за туризма,но с лека преработка относно лапането и печалбарството "Г.. Глава затрива"дано не се сбъдне..

Общи условия

Активация на акаунт