COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 083
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 420
  • на пистата
Момичета,така и не разбрах...отварят ли границите ат 1-ви юни?И дали пристигащи от Австрия могат да се приберат без карантина.Става въпрос за семейство,бащата и детето са австрийски граждани а майката с българско.Могат ли да се приберат без карантина.

# 30 421
Прав е Тенгеле (Мангъров) не бива да се нарушават правата на гражданите, то това е основата на ЕС всъщност - свободното придвижване на хора, демократ е човека.

# 30 422
  • Мадрид / София
При нас от 1 юли ще стартира туристическия сезон. Тогава и много авиолинии ще възобновят полетите. Обаче подробности за карантина и от сорта, не знам подробности.

# 30 423
Аз почвам да се замислям след поредната преболедувала форумка, колко е дифузно и колко е клъстърно.
Все пак разбират пост фактум за преболедуването си и при тази заразност.....

# 30 424
Според последното проучване в US 50% от заразените нямат симптоми. Знае се че тази зараза се предава безсимптомно - аз лично горя от нетърпение някой научен институт да каже как точно се предава заразата и да го обоснове с научни факти и наблюдения ... не филмчета на кихащ човек с лазерно оцветени аерозоли, това и в час по трудово обучение може да се направи. Не да ми цитират СЗО - смятам че Тръмп е в правото си да ги отсвири и натири да работят в Китай - те са чисто американска "измислица" и тяхно "генетично творение".

# 30 425
Предимно клъстърно. Около 10% от хората осъществяват 80% от инфекциите. Повечето заразени с ковид не успяват да заразят други хора. Това обяснява някои странности около този вирус.

# 30 426
  • София
Защо да го обосновава - хората говорят и когато са на обичайното разстояние, достатъчно отива, за да попадне върху лицето или за да го погълне. Отделно е битово-контактният път - хората постоянно пипат разни неща, после себе си. При кихане и пеене, смях и подобни пак летят капчици. Няма нужда да е със симптоми, ако вече го е завъдил.

# 30 427
Момичета,така и не разбрах...отварят ли границите ат 1-ви юни?И дали пристигащи от Австрия могат да се приберат без карантина.Става въпрос за семейство,бащата и детето са австрийски граждани а майката с българско.Могат ли да се приберат без карантина.
Могат да се приберат от Австрия без карантина. И австрийските граждани, и жената с българското гражданство.
Има само декларация, че нямат симптоми и пътуват на собствен риск.
Остава карантината само за 8 страни от ЕС (Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия) и за трети страни (с изкл. на Сърбия и Северна Македония - с тях имаме двустранно споразумение да няма карантина).

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 20:51 от Анонимен

# 30 428
Аз почвам да се замислям след поредната преболедувала форумка, колко е дифузно и колко е клъстърно.
Все пак разбират пост фактум за преболедуването си и при тази заразност.....
Поредната форумка са били на почивка, след което детето и не е ходило на градина /така доуточни/. Това вероятно означава, че и тя не е ходила на работа, за да го гледа. А след като са проявили симптоми са си седяли вкъщи, все пак са били болни и двамата. Т.е. били са изолирани след връщането от Пампорово. Мъжът и остава под въпрос, защото явно той не е проявил симптоми. Но пък това вероятно означава или че е невъзприемчив към вируса, или че, дори и да е бил заразен по-трудно би заразил някой извън семейството, освен ако не му плюе в лицето, защото едва ли е кихал или кашлял.

# 30 429
Поредната форумка са били на почивка, след което детето и не е ходило на градина /така доуточни/. Това вероятно означава, че и тя не е ходила на работа, за да го гледа. А след като са проявили симптоми са си седяли вкъщи, все пак са били болни и двамата. Т.е. били са изолирани след връщането от Пампорово. Мъжът и остава под въпрос, защото явно той не е проявил симптоми. Но пък това вероятно означава или че е невъзприемчив към вируса, или че, дори и да е бил заразен по-трудно би заразил някой извън семейството, освен ако не му плюе в лицето, защото едва ли е кихал или кашлял.

Аз разбрах, че след като са се върнали от Пампорово, детето е ходело една седмица на детска градина и тогава са се разболели. Затова не е сигурна откъде са се заразили - дали на почивката, дали детето в детската градина.

# 30 430
  • При семейството си
Напротив, съфорумката уточни, че седмица след връщането от Пампорово детето е посещавало ДГ. След като се е разболяло, не е уточнявала кой го е гледал и кой е ходил, не ходил на работа.

# 30 431
  • София
"Мангъров: Дебнат да те запишат, че си умрял от коронавирус, този лов на хора не е никак етичен"

Сега дебнат някой да умре и да го запишат, че е умрял от коронавирус. Явно се счита за много секси да умреш от коронавирус“, коментира още в ефира на Дарик радио доц. Атанас Мангъров.

По думите му в това има нещо, което не е медицинско. „Този лов на хора, които да починат от коронавирус, не е никак етичен и бих казал много грозен. Защото на 70, 80 и 90 години човек може да умре от каквото е рекъл Господ, може да е починал с коронавирус, но не и от него“, допълни д-р Мангъров

Като напомни, че за да се каже, че някой е починал от инфекциозно заболяване, би трябвало при аутопсията това да се установи, а СЗО е дало инструкции да не се правят аутопсии и ние стриктно сме изпълнявали това."

http://onovini.eu/2020/05/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%80%D … %B8-%D1%83%D0%BC/

# 30 432
Защо да го обосновава - хората говорят и когато са на обичайното разстояние, достатъчно отива, за да попадне върху лицето или за да го погълне. Отделно е битово-контактният път - хората постоянно пипат разни неща, после себе си. При кихане и пеене, смях и подобни пак летят капчици. Няма нужда да е със симптоми, ако вече го е завъдил.
Да, но се оказва доста хора са невъзприемчиви към вируса, децата примерно съвсем или го карат леко, чакам науката да се произнесе, има нужда от обосновка. Аз примерно съм на твърдо мнение, че всички тези мерки са дезинфекция са напълно ненужни и направо излишни. Поредната тъпота се сервира примерно от нашия национален авиопревозвач - щели всичко да спазват и пръскат до степен да се отрови човек ама хората нямало да са през една седалка а както обикновено "нагъчкани" ... според мен това е свещена глупост.
Мангъров отново със "секси изказване", тоя човек смятам е твърд фен на груповия секс, щом самият наш Премиер (да се свети името Му) намекна, че ако беше жена би му пуснал то няма как да се оспори сексапила на нашия Тенгеле ... шведите може само да ни завиждат! 

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 21:02 от pehoko

# 30 433
  • София
За мен тук няма загадка - невъзприемчиви как го разбираме, като че не се заразяват ли? Ако да, то едва ли е задължително да се заразят. И от грип не всички се заразяват.
От дезинфекцията има вторични ползи  - най-после се чисти повече на обществени места. Така ще намалеят и хепатитът и други зарази, които се предават по контактно-битов път.

# 30 434
Явно аз съм прочела грешно за градината. Относно възприемчивостта към вируса: На мой колега дъщеря му е била със свои колеги /студенти/ на стаж в Стокхолм. Колегите и не са българи, защото тя не учи в Бг. Всички други са се разболели, и са им правили тестове за вируса. Всички били  с положителен ПСР,  освен тя. Според колегата БЦЖ-то е виновно. На фона на разпущането на всякакви мерки, и аз вече на това се надявам.

Общи условия

Активация на акаунт