COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 829
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 465
  • Street of Dreams
Някой назад се чудеше защо в UK имало толкова заразени. Може би една малка част от отговора.

https://twitter.com/DrJDrooghaag/status/1262705555442929664?s=19

https://twitter.com/TruthRaiderHQ/status/1261925858052358144?s=19

https://twitter.com/Gerundagula/status/1266078776796028934?s=19

# 30 466
Габи, благодаря за линка, всъщност Дростен казва това, което и ние тук вече коментирахме.

Всъщност, смята той, вирусът се разпространява основно от така наречените „суперсприйдър“ – хора, които по някаква причина заразяват непропорционално голям брой други. Новите стратегии за борба с коронавируса трябва да се базират на това откритие, смята Дростен.

Пак сме напред с материала в темата. Joy

Това за 1-та седмица карантина също е интересно.

# 30 467
Това с 8-те деца в България ли?

# 30 468
Да, в България, повечето родители изчакват. Но пак няма да са повече от половината поне до 15 юни. И то желаещи децата им да ходят, а колко реално ще са, ще се види.

# 30 469
Аз нямам абсолютно никакъв проблем с честото миене на ръцете. Нито някой, когото познавам. Който има такъв проблем да си го разрешава индивидуално, а не да обобщава, колко било вредно миенето на ръцете...

Не вярвам толкова пък да не може да съобрази някой как да намери личния си баланс в начина да съблюдава хигиена и със сигурност не е нужно да го обобщава и за други хора, които нямат такъв проблем.

# 30 470
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами казват нарушавал се естествения баланс на кожата с това постоянно миене. Казват кожата си има естествени начини да се бори с вируси гъбички и прочие патогени а със сапуна сме махали този важен дерматичен слой.
Иначе да - взех и пръскалка с вода със сребърни катиони да се пазим от "чумата"  ... оо свещена глупост, кога ще се заразя да приключим с тези идиотщини.

Ти сериозно ли ги пишеш тия работи? Ми спри да се миеш и шанса ти да се заразиш се повишава.

Ами не може да си миеш нон-стоп ръцете и да очакваш, че няма да има последствия. Естествено, че се нарушава естествената защита на кожата. Знам, че на мен не вярвате, но питайте който дерматолог си изберете.
А особено ако имаш проблеми с кожата от честото миене(като Пехоко), е много силно препоръчително да разреди човек миенето. И между другото дезинфекцирането е по-щадящо към кожата от миенето.
"Щадящо миене" означава да се пръскам като идиот с дезинфектанти, което още повече уврежда кожата?  Е тука имам един с глицерин и алкохол - нищо и половина - изсушава и дразни и в крайна сметка заминава със сапуна. Кожата я лекувам само с крем, друго лечение не съм открил.

Ъъъ, не. Имам предвид със свестен дезинфектант. И това не означава да се дезинфекцираш през 5 минути. Просто намаляваш до нормално ниво миенето/дезинфекцирането. Мажеш с крем след всяко миене/дезинфекциране. Не си пипаш лицето.

Iris04, не става въпрос, че миенето на ръце е вредно, а че прекалено честото миене на ръце повече вреди, отколкото помага. Поради простата причина, че кожата е естествена бариера срещу всякакви микроорганизми. И като я разрушим, какво мислиш, че става? Иначе браво, че ти нямаш проблем с кожата. Както и никой покрай теб. Покрай мен пък всички имат проблеми с кожата от прекомерно миене. Не че аз и ти, и хората покрай нас сме представителна извадка, но ако бяхме, то се получава 50/50.

# 30 471
В четвъртък в дома за грижи в Лестършир, Катлин Пери отпразнува 104-я си рожден ден. Това се случи след като беше пусната извън изолация, защото беше тествана положително за коронавирус.
Най-големият й син, който е на 81 години, присъстваше заедно със съпругата си, като седеше навън, докато майка му беше вътре.
По-малкият син на 76 г., живее в Северен Уелс, и пропусна събитието, тъй като правилата за блокиране на Уелс му попречиха да напусне района.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-leicestershire-52849145?in … e-reporting-story

# 30 472
Милите шведи съвсем зазляха.

Починали в северните и балтийските страни тази седмица от понеделник до петък:

Исландия 0
Норвегия 1
Латвия 2
Естония 3
Литва 5
Дания 6
Финландия 7
Общо за всички: 24

Швеция (сама): 352

Стефан Льовен (министър-председател на Швеция) днес на пресконференцията: "Шведската стратегия работи добре".  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 01:31 от Анонимен

# 30 473
Скрит текст:
За да не вредят ръкавиците под тях се слагат памучни, има ги във всеки магазин за работно облекло, в някои аптеки също. И за през нощта също са много полезни памучните след намазване с крем. А-дерма имат чудесен гел за миене на ръце с проблеми.

Памучните биха могли да са заместител на латексовите. Ако се сложат латексовите върху памучни, на практика е все едно, пак няма вентилация. Или бъркам? Rolling Eyes

Pehoko, то и на шведите им пламнаха старческите домове. Тъпо, но не е като да не се случи почти навсякъде.

# 30 474
Стратегията на шведите е - мор на икономиката и мор в старческите домове - за това дори и демагозите у нас не биха посмяли да се изкажат позитивно ... ако целта е "груповия имунитет оправдава загубите"- ДА ... но за съжаление нещо не дава индикации да работи, т.е. в Швеция засега се наблюдава предимно ефекта от "естествения  подбор" в природата.   

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 01:05 от pehoko

# 30 475
  • София
Скрит текст:
За да не вредят ръкавиците под тях се слагат памучни, има ги във всеки магазин за работно облекло, в някои аптеки също. И за през нощта също са много полезни памучните след намазване с крем. А-дерма имат чудесен гел за миене на ръце с проблеми.

Памучните биха могли да са заместител на латексовите. Ако се сложат латексовите върху памучни, на практика е все едно, пак няма вентилация. Или бъркам? Rolling Eyes

Памучните не може да ги мокриш. Иначе вентилация не може да има естествено.
Преди години се сдобих с ужасна екзема от ползване на ръкавици при почистване вкъщи. И горните неща ми спасиха кожата на ръцете.

# 30 476
БЛС и НСОПЛБ се оттеглят от Covid алианс https://www.czpz.org/treatment/professionals/12764-covid

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 02:13 от Анонимен

# 30 477
Pehoko, то и на шведите им пламнаха старческите домове. Тъпо, но не е като да не се случи почти навсякъде.

За да не пламнат старческите домове решението е персоналът да остане да живее в тези домове, но това няма как да се случи. А когато има дифузно разпространение на инфекцията като в Швеция, резултатът е налице - персоналът пътува с градския транспорт, децата на този персонал ходят на училище, персоналът си щъка навсякъде по ресторанти и молове, заразява се и пренася инфекцията в старческите домове. Нямаше и препоръки този персонал да носи защитно оборудване в началото, то имаше и липса на такова за болниците, та като се отприщи тази инфекция в тези домове, ни остана само да броим труповете. Пълен провал, а това уж беше най-важното от шведската стратегия - да опазим точно тези уязвими групи.

# 30 478
У нас старци по домовете няма във "вашия смисъл", затова и нямаше как да се случи подобна зараза. У нас са малко и не са на принцип "комуна" като у вас.
Малко встрани от дискусията:

публика на мач от 1918г.
Вижда се само един си е свалил маската под носа отзад, всички останали са по инструкциите които д-р Фаучи е дал преди да се роди -  маската се слага малко под нивото на очите.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 03:01 от pehoko

# 30 479
У нас старци по домовете няма във "вашия смисъл", затова и нямаше как да се случи подобна зараза. У нас са малко и не са на принцип "комуна" като у вас.

В България може да няма много старчески домове, но има много домакинства, в които живеят заедно няколко поколения. При едно дифузно разпространение на инфекцията в България и с подобна на шведската стратегия почти без никакви ограничения, щеше да има доста жертви си мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт