COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 822
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 480
Да, възможно е но ние нямаме старчески домове с 300+ обитатели където всъщност вируса натръшка доста хора ... с по 2-3-4 заболявания, но иначе съвсем жизнеспособни.

# 30 481
  • София
От Нова телевизия обявиха "Края на пандемията" Кунчев щял да бъде гост. Не знам дали редакторите следят световната статистика, но сме доста далече от края. В глобален свят, в който да отидеш зад граница е безпроблемно, никой не може да обяви край на пандемията без това да се случи в световен мащаб. Да не говорим, че сериозни проблеми има и близо до нас - Русия, Турция.. Но все пак сезон имаме да спасяваме

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 08:16 от Yellow_girl

# 30 482
14 нови заразени,4 са в болница.Направени са малко над 1300 теста.48 излекувани,3 починали.RO=0,8,при прието под 1 да означава овладяване на епидемията.Не знам заради икономиката ли,късмет ли имаме,повечето заразени безсимптомни ли са и остават извън статистиката..Нещата вървят в добра посока и дано така да се запазят.

# 30 483
Искат да ни пратят на море Simple Smile да им напълним хотелите Simple Smile
За Куба коментирали ли сте нещо? Много малко случаи, малко жертви. Мисля, че са с нашето БЦЖ.
Позната, която работи в РЗИ, смята че то е причина да караме Ковид "по-леко". И личната хигиена, разбира се.

# 30 484
  • София
А знае ли се кои от съседните държави са с "нашето" БЦЖ - Румъния? Сърбия? Гърция? Или те не са?
Иначе, до началото на по-активния сезон има няколко седмици, дори месец, така че е рано. Почти всички държави след разхлабване на мерките бележат известен ръст.....

# 30 485
Просто много хора които си мислеха че е Грип Б са изкарали Ковид. Аз включително никой не ми обърна внимание и не ме насочи да се тествам ходих и при личната и на частно защото не се оправях. Който е боледувал февруари март да се тества за антитела.

# 30 486
  • София
Просто много хора които си мислеха че е Грип Б са изкарали Ковид. Аз включително никой не ми обърна внимание и не ме насочи да се тествам ходих и при личната и на частно защото не се оправях. Който е боледувал февруари март да се тества за антитела.
По-скоро обратното. Много хора си мислеха, че са изкарали Ковид, а се оказа, че било Грип Б/А.....

# 30 487
  • София
От 5-те в София вече знаем кои са двата - шофьорът от Бърза помощ и 9-месечното бебе. Въпросът е дали имат връзка тези два случая или са отделни. Ако са отделни, би трябвало покрай шофьора да има още 1-2 контактни, покрай бебето поне 2 контактни (нали това бебе има майка и баща поне).

Газ за туристическия сезон е цялата работа.  Аз изтръпвам всеки път като чуя как ни рекламират като безопасна дестинация - все едно канят нови  порции вирус с туристите да си внесем. Голям зор, голямо чудо! ДанО вместо да изпишем вежди не извадим очи за някакви мизерни пари.

# 30 488
И аз мисля, че са си карали грип б. Лошото е,че и ковид да е било, може вече да няма антитела. Оставам си предпазлива
От туризъм ще се въздържа

# 30 489
  • София
Ако февруари-март някой е карал ковид, твърде е възможно Все още да има антитела, 3 месеца едва са минали, а казаха, че при Някои хора антителата "изчезват" след 3 месеца, уърст кейс, доколкото разбрах, а не при всички. Същевременно, това не означавало, че вече нямали имунитет. По-запознатите да поправят, ако бъркам.

Ето тук, срещу 190 лв., за 1 час става ясно има или няма антитела - https://www.hospitalsofiamed.bg/covid-19/PCR_test/p53?fbclid=IwA … NxP5W3WMAClKBBOGg

# 30 490
Откакто се убедих, че Варна няма ковид заради туризма, спрях да се интересувам от натрапената ни информация. Във Варна просто не може да има ковид, защото тези, които управляват града не може да загубят. Но пък има фекални изливи в морето, пък плажовете били готови за туристи...Вече се запознах с някои от икономическите последствия от истерията и разбира се, те са за сметка на крайния потребител - безбожни цени на стоки и услуги. Баш сега сме в периода на ограбване и възползвате от ситуацията.
Никой не си носи маската там, където работя. Маските им са по главите, висят на едното ухо или на врата. Омешихме се хубаво и тотално. Някои си пуснаха тестове. Няма ковид.
Вярвам, че каквото беше - беше, и то завинаги. До тук се оказах права.

# 30 491
  • София
Откакто се убедих, че Варна няма ковид заради туризма, спрях да се интересувам от натрапената ни информация. Във Варна просто не може да има ковид, защото тези, които управляват града не може да загубят. Но пък има фекални изливи в морето, пък плажовете били готови за туристи...Вече се запознах с някои от икономическите последствия от истерията и разбира се, те са за сметка на крайния потребител - безбожни цени на стоки и услуги. Баш сега сме в периода на ограбване и възползвате от ситуацията.
Никой не си носи маската там, където работя. Маските им са по главите, висят на едното ухо или на врата. Омешихме се хубаво и тотално. Някои си пуснаха тестове. Няма ковид.
Вярвам, че каквото беше - беше, и то завинаги. До тук се оказах права.
Дано е завинаги! Heart HeartHeart

# 30 492
Добро утро
Разбира се БЦЖ помага, не само предназначение и даже "преоткри" КоВиД Simple Smile СЗО знае и не харесва това (засега). Затова и формулата ще бъде променена. Плана е на СЗО, и е за най- нуждаещите се от реформа здравни системи ..  поне 1 млад. Я да видим кой е чел последното спорадумерие със СЗО Simple Smile
Честито за пандемията, и след 15 години възможна  "отмяна" на Здравната реформата, започва със специалното съдействие на СЗО.. скапана работа.

Ето тук мъничко инфо за БЦЖ
https://www.euractiv.com/section/health-consumers/news/bulgaria- … inst-coronavirus/

Искат да ни пратят на море Simple Smile да им напълним хотелите Simple Smile
За Куба коментирали ли сте нещо? Много малко случаи, малко жертви. Мисля, че са с нашето БЦЖ.
Позната, която работи в РЗИ, смята че то е причина да караме Ковид "по-леко". И личната хигиена, разбира се.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 09:21 от Анонимен

# 30 493
  • София
Дълбоко се съмнявам в това. Няма никаква причина към момента от медицинска гледна точка. Всичко е икономика - ако икономиката каже, че вече не трябва да има - значи няма да има... до момента, в който отново го проима.

# 30 494
Искат да ни пратят на море  Simple Smile  да им напълним хотелите  Simple Smile
И ми обясняват как цените им са адекватни на предлагането. Започват да дразнят с наглостта си. Гърците могат да свалят цените, които бих казала, че поне миналата година бяха по ниски от нашите, а качеството на предлаганите услуги значително по - добро. Да си преосмислят политиката и тогава да искат да "напълним хотелите" им.

Общи условия

Активация на акаунт