COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 724
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 750
Изчетох последните страници, но не виждам да сте коментирали - как стои въпросът с пристигналите от чужбина примерно вчера, т.е. преди отпадането на задължителната карантина? На границата трима служители са дали тотално разнопосочна информация. Не мога да разбера, толкова ли е трудно да регламентират ясно и точно правилата, които налагат. Никъде не намирам конкретна информация по този въпрос.
А е безумно влезлите вчера да са карантинирани 14 дни, а тези от днес да се движат свободно...

Ами честно казано не знам точно как стои въпросът, но то когато и да падне карантината, все ще има някой, който е пристигнал баш предния ден.. шанс.. та би трябвало да си важи в този случай.

# 30 751
Колко случая на заразени, които са се заразили във връзка с осъществен полет има установени до момента в България? Включително и от полети, с които са пътували доказано заразени с Ковид.
Мерси.

# 30 752
  • Буркина Фасо
Всички нашенци, живеещи в Южна Швеция (Сконе) ще пътуват от Дания. Хващат влака от Малмьо до Копенхаген и през моста  Йоресунд за половин час са на летище Копенхаген Каструп. Да не са луди да пътуват над 600 км от Малмьо до Стокхолм и тепърва да се качват на два полета. Дания пуска през моста транзитно-преминаващи към тяхното летище ако си покажеш самолетния билет. Та всички тези наши сънародници ще пристигнат в София от Дания и как от РЗИ-то ще ги разберат, че всъщност идват от Швеция? Според мен - никак!

Освен да се прати сигнал до РЗИ, но по принцип всички пристигащи от чужбина трябва да са наясно, че освен себе си, излагат и много други хора на опасност.

преди малко по една ТВ чух, че за гърците важи от къде последно пристига чужденеца, а не от къде е тръгнал.
в този смисъл ако пристигащия идва от Дания те го приемат дори ако има забрана/карантина да приемат граждани от Швеция. не вярвам нашите да предприемат нещо по-различно от това.

пп. Pure-то , като пристигнеш в БГ може да ми се обадиш да пием по едно и да си разменим вирусите   rotfImbo  

# 30 753
И каква ви е равносметката от всичко? Толкова ли опасен беше този вирус?

# 30 754
Не знам защо се вторачват толкова във ваксината?Да,знам,уж да се предпазим.MoneyРазработват ли нужните лекарства за лечение на болни?Не се наемам да правя равносметка колко и дали е опасен  вируса.Само никой не може да ме убеди,че един е изял прилеп и т.н.

# 30 755
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Малко повърхностно би било да правя равносметка за нещо, което е извън компетенциите ми, пък и равносметка се прави след като нещо е приключило.
Мен и близките ми не засегна.
На други отне живота. „
Да, с този вирус човечеството не се е сблъсквало, и да, не е просто хрема, поне не за всеки.

# 30 756
Според мен равносметката ще се прави след доста време. Когато всичко приключи и когато излязат наяве повече детайли.

# 30 757
  • София
Още нищо не е свършло, рано е за равносметки.

# 30 758
  • Шумен
Вторачват се във ваксината, защото парите са там. Ако я измислят, сигурно е , че ще я поставят всяка година, защото това е РНК вирус, който мутира сезонно. Досега ваксина завинаги и  да се поставя еднократно или с една -две реимунизации за този тип вирус няма създадена. И да, разбира се, "предпазват" ни:)

# 30 759
  • София
За мен историята с COVID-19 е нещо като тест - да се видим дали и колко сме готови за наистина сериозна заплаха от смъртоносни вируси. Резултатите въобще не са утешителни - в световен мащаб имам предвид. Ние тук май се измъкнахме между капките - засега. Тестването още не е приключило, та има време до глобалните обобщения.

# 30 760
Ще формулирам постинга по друг начин, защото все пак намирам за информативен, а не за спам.

Дори и България да е премахнала карантината за всички, други страни не са - Австрия например. Тоест, като се върнем и петимата ни чака тест (може и направен в България) или 14-дневна карантина. Работим и не можем да си го позволим. Едно, че не идваме в България, за да седим само вътре, друго, че не можем да си позволим карантина. А тестът е 190,- на човек, освен това и неприятен. Като прибавя и риска от самия полет, съвсем ми се вижда в нашия случай сложно.

Може например да се прочете в сайта Vienna International Airport, както и в сайта на министерството. Може да се преведе с десен клик на мишката.

ПП Да добавя, че Австрия зачита тест, направен в България; само трябва да е написан на английски или немски. Това може би е важно за туристите, за да не плащат скъпите тестове тук.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 14:18 от Анонимен

# 30 761
  • Sofia
...

Ами честно казано не знам точно как стои въпросът, но то когато и да падне карантината, все ще има някой, който е пристигнал баш предния ден.. шанс.. та би трябвало да си важи в този случай.

Благодаря за отговора! Ако не друго, ми говори, че най-вероятно никой не разбира в подробности, какво точно послановляват заповедите на Министерството и отново оставят нещата наполовина свършени. Така е, все някой, в тази ситуация по-скоро много хора, е/са в заварено положение, би трябвало да се сетят да уточнят нещата за всички засегнати. Нашият близък е пътувал с кола, направи си тест и той е отрицателен, освен това идва от слабо асегнат район и държава, след почти 3 месеца хоум офис и пазене. Той ще си спазва карантината, осигури си нужните условия, а утре влезлите от Швеция през Дания ще си щъкат както си искат. Не възмутително, това е пълно безумие!

Колкото до равносмтката, за да се направи, трябва да разполагаме с факти. А такива почти няма или не стигат до нас. Мен лично много ме вълнува, дали някога ще имаме обяснение за феноменално разминаване в ситуацията в различните държави. Това, ако приемем, че статистиката е точна, естествено(в последното започвам все по-силно да се съмнявам). Никаква логика не сработва, гъсто/слабо населени не важи, дисциплинирани или не - също, средна възраст на населението - пак не. А трябва да има обяснение. Далеч съм от това, да се смятат компетентна в тази ситуация, но мисля, че отговорът на този въпрос ще даде доста яснота за Ковид и колко е опасен. Дали някога ще го получим, не знам.

# 30 762
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И каква ви е равносметката от всичко? Толкова ли опасен беше този вирус?
да, за някои
Ами войната по пътищата например, взима доста повече жертви и си е абсолютна пандемия, ама не виждам да има такава шаш и паника или да се прави нещо радикално.

Какво по-радикално от това да има правила, които ако се спазват жертвите биха намалели много?
Държанието на пътищата и това какво се случва там в голяма степен е лична отговорност.
Овладяването на пандемия е лична отговорност в някаква степен, и препоръките са казани.
Другото е нещо, което очакваме от специалисти да озаптят.
И като неспециалисти поне можем да им имаме уважението, защото нищо чудно да им се проснем на масите и да разчитаме на тях.

# 30 763
До кога трябва да се носят маски на закрито и в градския?

# 30 764
  • Буркина Фасо
До кога трябва да се носят маски на закрито и в градския?
докато кажат, че не са задължителни.  тъпо е като отговор, но това е истината.

Общи условия

Активация на акаунт