COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 573
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 915
Едно любителско видео, заснето ония ден. Протестиращи в Берлин, да им отворят клубовете.
Властите са ужасени и призовават присъстващите да ограничат соц. си контакти до минимум за 2 седмици.

https://youtu.be/ftfjBthBkGk

# 30 916
Аз мисля с краката си. Добре. Много сте смешни, като започнете с квалификацийки.
Всеки мисли с главата си. Различните раз-мисли/мнения да ги наречем все пак не значат, че мислим с краката си.

# 30 917
Аз така и не разбрах има ли аргументи, които трябва да ни убедят. Различни от 5g.
Даже не ми стана ясно в какво трябва да бъдем убедени.
Явно и на мен не ми се отдава мисленето, щом не мога да схвана тия две прости неща.
Скрит текст:
Цитат на: LillyM
Сега това е най-новата мантра. Че вирус, който гаранция всички щяхме да го изкараме каквото и да правим, просто изведнъж решил да си отиде. Мерките, които взехме, разбира се, нямат нищо общо. Joy
Като ветропоказател се върти Мангъров - нали трябваше всички да го изкараме за да придобиен стаден имунитет, сега пък "коронавирусите не се настанявали трайно" и да сме лекували психическите травми ... защо така зарязахме стадния имунитет?
Значи ако "имаме щастието" пак да се върне разбирам, че просто трябваме да побързаме да се заразим докато е още "топъл", че после няма за кога  Satisfied
С глас ме разсмяхте JoyJoy

# 30 918
  • София
Едно любителско видео, заснето ония ден. Протестиращи в Берлин, да им отворят клубовете.
Властите са ужасени и призовават присъстващите да ограничат соц. си контакти до минимум за 2 седмици.

https://youtu.be/ftfjBthBkGk

Мисля, че в тази тема трябва да се появяват повече такива клипове, включително и репортажа от парка покрай Айфеловата кула, когато младите французи се хилеха на идеята за карантина и се кикотеха по микрофоните на журналистите. Това е най-ясното опровержение на всичко, което си изля българите какви безотговорници сме, как само сме мислели за кафенцата, ресторантите и моловете и прочее. Трябва да спрем да се подценяваме като нация и да си мислим, че все сме най-големите идиоти, пък европейците - ехеее...
Иначе много специалисти си смениха мнението в хода на развитието на пандемията, че да сочим само Мангъров като такъв. Мутафчийски - грип Б е, не е грип Б, невиждана ярост е. Дростен - извънредно положение до ваксина, редуване на мерките, сега пък нямало да има втора вълна. Тегнел - стаден имунитет, заразяване на младите, сега - оппа, сори, сбъркахме. Безгрешни няма...

# 30 919
https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/06/02/hvanaha-szo-v-lyja-ki … ronavirusa.451925

"Хванаха СЗО в лъжа: Китай никога не е помагал в борбата с коронавируса
От организацията твърдяха, че Китай им дава цялата информация за COVID-19"

Накрая да не се окаже, че наистина има какво да крият...

# 30 920
  • Linz
Недоумявам как някой може да смята, че маската ще го предпази след като толкова вирусолози от цял свят алармират не само, че са неефективни, а и опасни.

И след всички репортажи на Валя Ахчиева и други разследващи журналисти какво реално се случва да има все още паника от този вирус.

# 30 921
Реално погледнато всяка държава си има собствен "пандемичен план" и ако трябва да се действа се кара по него. Тези планове не са от вчера заради коронавируса а всяка година се одобряват и проиграват като тренировка за бъдеща пандемия. Примерно щатите януари месец са правили такава тренировка и резултатите били много добри - т.е. страната е била във висока готовност за пандемия.

# 30 922
Недоумявам как някой може да смята, че маската ще го предпази след като толкова вирусолози от цял свят алармират не само, че са неефективни, а и опасни.
А тези вирусолози защо носят маски! Сигурно те самите да не заразят пациентите си.
Никой никого не задължава да носи маска, освен в закрити места като магазини. Явно е много сложно да се разбере. Дано поне миенето на ръцете не изсква сложни разсъждения.

# 30 923
Имали са планове и всички планове са били грешни, защото са били за пандемия от грип. Чак когато виждат какво се случва в азиатските държави, променят стратегията. Главният епидемиолог на Норвегия го обясни това. Стандартните планове са били нещо като този в Швеция.

# 30 924
Имали са планове и всички планове са били грешни, защото са били за пандемия от грип. Чак когато виждат какво се случва в азиатските държави, променят стратегията. Главният епидемиолог на Норвегия го обясни това. Стандартните планове са били нещо като този в Швеция.
Ами то има милиони видове вируси, няма как за всеки модел да се прави конкретен план. Ето примерно нашия от 2006:
https://offnews.bg/obshtestvo/oshte-prez-2006-g-sme-znaeli-che-p … dojde-725630.html

# 30 925
  • Другата България
Скрит текст:
Какво точно значи да се скриеш в дома си като мишка?
Какво трябваше да правим, за да излезем смели в очите ... на кого?
Лекарите, които си рискуват живота в тази ситуация, призоваваха за адекватно отношение, обаче за някакви псевдореволюционери това е мишкуване. Не приемам, че удобно свит зад клавиатурата си индивид, несблъскал се пряко с нещата е редно да дава такива квалификации.
Означава да си здрав, работоспособен, напълно с ума си реалист който не преяжда ежедневно с  телевизионни новини и заупокойни сводки.  Означава да излизаш, спортуваш, да се грижиш адекватрно за своето здраве и това на децата си, като за целта разчиташ на слънце и въздух. Означава да не преиграваш с маската, защото така се лишаваш от шанса да подобриш имунитета си, Да не преиграваш с дезинфектанта, за да не разрушиш кожата на ръцете си . Да не носиш пластмасови ръкавици, освен ако не работиш с почистващи препарати у дома си, или не си пазиш маникюра.  Означава да продължиш живота си пълноценно, макар и с ограничени  неформални срещи с приятели и групи по  интереси. Означава да се държиш адекватно към възрастното население, което е уязвимо при всеки вирус . Ако ме питате какво означава последното, то е да не съжителствуваш с възрастни хора, макар че и това е оборимо, имайки предвид, че аз работя с жени между 65-70 години, които не са отсъствали и ден от работа, ползвали са градски, а и междуградски транспорт ежедневно. За протокола- правеха го по свое желание, не по принуда. Бяха оставени сами да решат как да постъпят.
Всичко това, така написано и поднесено, каквото и да означава, означава за теб. Ако някой е мислил различно от написаното, и е действал различно от него, и е вършил различни неща от тези по-горе, далеч не значи, че този някой не е бил и не е "напълно с ума си".
"Преяждането" с новини и сводки беше личен избор. Не виждам с какво човек, който е бил над тези неща и не ги е следил може да бъде подразнен от такъв, който е гледал брифинги и новини. Или щом аз не гледам и не вярвам, всички трябва да го правят? Спортуването и излизането на въздух никога не е било забранено, въздухът не беше и не е само в парка, градинката пред или зад блока, спортуването не е само във фитнеса, при желание и за спорт, и за въздух, и за слънце /през февруари и март/ хората, които искаха, намираха време. Защото никога не сме били в пъленн локдаун, и е несериозно "оправдаването" с подобни неща. "Преиграването" с маската също е личен избор, има правила, които за мен и за доста хора трябва/ше да се спазват, аз така съм учена, така съм възпитала и детето си. Дори и да не мисля за редно и правилно нещо, ако смятам, че то е за моята и тази на околните безопасност, го правя. Но този, който не иска, може и да не го прави. Ще плаща глоби, няма да влиза в аптека и магазин, начини и избори много. Отново лични. Ползването на дезинфектант също е личен избор, както и на ръкавици. Щом за някой маникюра и кожата на ръцете са по-важни, няма да ползва и двете неща, нито ръкавиците са били задължителни нонстоп, нито дезинфектантите.
И стигаме до съжителството с възрастните хора. Тоест, до НЕсъжителството. Като "адекватна мярка", предпазна. Наистина е много лесно зад клавиатурата анонимно да се дава акъл за това какво трябва или не трябва да правят другите. Изхождайки от лична позиция. Но когато живееш с възрастен близък, и когато неговата безопасност е по-важна от маникюра ти, кожата на ръцете и "досадната" задължителна маска, тогава се научаваш и вършиш всичко, което трябва именно заради него. Дори и да го смяташ за излишно или прекалено в даден момент. Защото това, че нечии познати и колеги не са се разболели въпреки ежедневните контакти с много хора хич не те "топли", когато става въпрос за собствения ти родител, когото нито ще изхвърлиш на улицата, нито ще пратиш в старчески дом. За протокола - моята майка също избра да излиза отвреме навреме именно заради въздуха и движението, собствен, личен избор. И аз не съм я спирала. Но маската, ръкавиците и дезинфектанта са били винаги с нея, и никой не я определи като "човек, който не е с ума си".
Много специфични са нещата, гледните точки също. Категоризирането на хора обаче според тях е излишно.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 16:58 от Merri_An

# 30 926
Скрит текст:
Ами то има милиони видове вируси, няма как за всеки модел да се прави конкретен план. Ето примерно нашия от 2006:
https://offnews.bg/obshtestvo/oshte-prez-2006-g-sme-znaeli-che-p … dojde-725630.html
От 2006 здравната система не е видяла реформа. Затова не се приложи този собствен план. Ето за нашия 2020 план в настоящата пандемия:
 "Прилаганите мерки се съобразяват изцяло с препоръките на Световната здравна организация и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC)"~ Ананиев. Вършат им работата на тези, чиито заплати ние плащаме... 15 години
Ананиев е най големия лъжец!

# 30 927
Просто спрете супер-разпространенията.
Проучване, този път от Хонгконг.

696 вносни случая и 349 случая на местно разпространение. От тях 196 случая са свързани с 6 събития на супер-разпространение. Един човек успял да зарази 73 други след като посетил няколко бара в края на март. Другите клъстъри са били на сватби, партита, вечери и караоке
20% от заразените са осъществили 80% от по-нататъшното разпространение. Други 10% са осъществили останалите 20%, заразявайки средно по още един човек.
70% от заразените не са предали инфекцията на никой друг.

https://www.nytimes.com/2020/06/02/opinion/coronavirus-superspre … //t.co/q0Z0q4kOmI

# 30 928
Цитат на: Wagabunga

От 2006 здравната система не е видяла реформа. Затова не се приложи този собствен план. Ето за нашия 2020 план в настоящата пандемия:
 "Прилаганите мерки се съобразяват изцяло с препоръките на Световната здравна организация и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC)"~ Ананиев. Вършат им работата на тези, чиито заплати ние плащаме... 15 години
Ананиев е най големия лъжец!
Нали се сещате, че няма как да се разбере един план дали работи докато е само план и дава единствено груба насока на действията. Примерно - карантина, затваряне на училища, граници, транспорт - все неща които се приложиха от плана от 2006г. СЗО дава само глобални препоръки, планове не изработва и не прилага освен в някои африкански държави.

# 30 929
  • Mostly in my mind
Още 1 % в ползва на възстановените в световен мащаб.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:45 от Лолита

Общи условия

Активация на акаунт