COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 012
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 320
При шведите тази лавина няма какво да я спре.Много ми е мъчно, къде е човеколюбието?

# 31 321
Израелският парламент прекрати по-голямата част от дейностите си за деня, след като депутат е с положителен тест.
Заразеният законодател, Сами Абу Шахаде каза пред обществения телевизионен оператор Kan, че се е срещнал с хиляди хора през последните две седмици.
„Отидох да утеша скърбящите, а също и на семейни събития и демонстрации“, каза той, според Times of Israel
 „Бях в комисии, в пленарната зала и дори в кафенето.“
Г-н Abou Shahadeh призова хората, които са били в близък контакт с него, да се самоизолират и да се тестват. "Вирусът все още е сред нас и връщането към така наречената рутина помага на вируса да се разпространява с по-голяма степен и скорост", туитира той
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52916179

Бразилия - епицентърът на епидемията в Латинска Америка - отчете рекордните 1349 смъртни случая през последните 24 часа.
Междувременно Мексико за първи път от началото на епидемията обяви, че за един ден са загинали над 1000 души

# 31 322
Milittana, не си се почуствала само ти така след думите на Мангъров. Така беше стреснал кварталните баби и възрастните ни роднини с неговите цифри и теории,  че думи нямам.

Някой питаше по-напред за БЦЖ ваксините за Сърбия и Македония, според Гугъл сега се слагат само при раждане на децата, но преди, примерно, 40 години как е било...не ми е удобно да питам познати.
Сега погледнах имунизационните паспорти на голямото дете/живяли сме в няколко държави, навсякъде й вадеха техен/. Франция, Русия и Гърция са по нашата схема/разлика има в годините на проба манту/.

# 31 323
Не знам за "пострадалите" от думите на Мутафчийски, обаче аз от интервютата на Мангъров, в които твърдеше убедено, че 70% ще го изкараме, иначе няма друг вариант не съм спала доста нощи, защото виждам, че както някой си кара короната, на седмия ден да кажем внезапно има нужда от обдишване, та си представих такъв процент да се разболеят и ми стана зле направо. А, и на "компетентните" му мнения, че няма никакъв начин да се предпазим, короната ни чака зад ъгъла и това е единствения вариант. Искам сега той да се извини на хората, на които причини този стрес. Забавлявал се бил по телевизионните студия. Много яко!
Ето колко сме различни хората! Мен единствено Мангъров ме "спаси" по време на тази "криза". Единствено Мангъров казваше, че нищо необичайно не се случва, и че не, няма да умрем! 70 % да, но 70 % няма да разберат, че са го изкарали, други 20 % ще кихат и кашлят няколко дни, и едва около 10 % ще боледуват сериозно, но НЕ, дори и от тях повечето ще оздравеят!!!! Това разбрах аз от всички изказвания на Мангъров и лекарите, които споделяха неговите виждания. Между другото това за 70 % го казаха и от "Робърт Кох", медиите го споменаха, но не го преекспонираха, както правят с броя трупове например, защото не се вписва в менстрийм пропагандата. Колкото до Мутафчийски, ами Ангелът на Смъртта е. И не заради онова прословуто интервю с Бенатова. А заради нещото "което идва към нас с нечувана ярост" и най-вече заради удоволствието, с което попарваше всяка надежда: журналист пита: "изпобват лекарство, знаете ли за него, има ли го в България?" На което той с удоволствие отговаряше: "знаем го, няма данни, че помага!" Всяка дума на Мутафчийски носеше безнадеждност и обреченост. Това е. А иначе, по отношение на вируса, вирус има. Много вируси има. Но тук, според мен, беше по-малко вирус и ужасно много пропаганда.

# 31 324
Американският милиардер Бил Гейтс призова всяка успешна коронавирусна ваксина, открита в бъдеще, да бъде разпространена "на глобална основа".
Гейтс говори пред BBC преди виртуалната среща на върха, в която световните лидери и някои от най-богатите компании и лица се стремят да наберат 7,4 милиарда долара (5,9 милиарда британски лири), за да увеличат производството на ваксини.
Той каза, че помощта за ваксините е „по-важна днес, отколкото някога е била“ и че всяко дарение означава „можем да спасим повече животи“.
Всички събрани средства ще бъдат използвани за подпомагане на успешната ваксина срещу коронавирус в най-бедните страни в света, като същевременно помага за имунизиране срещу смъртоносни заболявания като полиомиелит, коремен тиф и морбили.
Пандемията на коронавирус е нарушила ваксинационните кампании по целия свят, което означава, че около 80 милиона бебета са пропуснали рутинни имунизации.

# 31 325
  • Варна
Скрит текст:
Не да се извини че няма трупове, а да се извини, че преувеличаваше заплахата. И то я преувеличаваше умишлено от един момент нататък. Да, аз смятам, че трябва да се извини. Ама няма да го направи, разбира се.
Въпросът на 7/8 си беше съвсем основателен. Вместо да генерираме гняв към управляващите кризата, които са неадекватни на моменти, ние се гневим на журналистите, че задават критични въпроси. Без думи съм просто...Scream
На кого да се извини? Аз съм от "паникьорите" и нямам нужда да ми се извинява. Смятам, че нищо не е приключило и че с разпускането на мерките вероятността прогнозата му да се сбъдне расте. На вас за които вируса не е нещо страшно за какво да ви се извинява, нали сте смели и не би трябвало да сте се стресирали?
+1 както се казва.
Мислех, че съм от разумните, но вероятно и аз съм от "паникьорите", "мутафчийките" и "диванната армия".
И за протокола изобщо не съм била стресирана от думите на щаба, може би защото следях ситуацията от началото още докато беше в Китай и знаех за какво става дума, а може просто да съм перде.

# 31 326
  • София
Е кое ви е депресирало, че няма действащо лекарство и ви е казано в прав текст? Това са си сухите факти.По-добре ли е фалшиво успокоение, да не се наруши нечий душевен фън-шуй? Приемам, че нечуваната ярост може и да е била непремерена.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 13:10 от бъръльо-бъръльо

# 31 327
Безнадеждност и обреченост имаше единствено в думите на Мангъров, че никой не може да избяга от вируса. Въпреки че още в началото се видя, че това не е така. Първо в Китай, след това в Корея, Сингапур и т.н.
Тези, които са повярвали на думите на Мангъров че "90% няма да разберат, че са го прекарали" явно през цялото време са си затваряли умишлено очите за това, което се случва по света.

# 31 328
Скрит текст:
Тоя от 7/8 е отвратителен. Много се изкефих как една журналистка хубаво го постави на място.
Отвратителен е меко казано,прост и нагъл до N-та степен..да се извини щаба начело с Мутафчийски
че няма хиляди трупове, хладилни камиони натоварени с чували,масови гробове и претъпкани болници със заразени болни, включени на апаратно дишане..само едно ми идва на устата но съдбата си знае работата,
бави но не забравя..
Направо не мога да повярвам! Колко трябва да си "наивен" или нещо повече, за да вярваш, че Мутафчийски ни е спасил... Чак и благодарност изпитват... Напротив въпроса е много резонен - може ли някой, който не може да си сдържи нервите, да взема решения в условия на пандемия?

Да се извиняват, че няма трупове? Really? Въобще не желая да ми се извиняват, радвам се, че мрачните прогнози не се сбъднаха. Никой и никога не дължи извинение, че нещата са се стекли по добър начин, но е имало подготовка за по-неблагоприятни сценарии и да, със сигурност е и благодарение на мерките. Не за друго, ми не сме толкоз пък специални българите, че да ни подминава така от само себе си. Аз винаги съм била на логиката "hope for the best and prepare for the worst". Изключително съм щастлива, че не се стигна до там да ви направят кефа да виждате трупове, че да се убедите в истинността на вируса. Да си останете разочаровани и да мрънкате за извинение е най-добрият вариант евър.

# 31 329
Най-новото от Европа
Германия обявява масивен икономически стимул, докато Австрия отново отваря границите си - но не и Италия.
Ето най-новото от Европа:
След маратонски преговори с коалиционните партньори канцлерът на Германия Ангела Меркел разкри пакет от икономически средства за възстановяване в размер на 130 милиарда евро (146 милиарда долара; 116 милиарда британски лири), включително намаляване на ДДС за увеличаване на потребителските разходи и стипендия от 300 евро на дете за помощ на семействата. Г-жа Меркел го нарече „пакет за бъдещето“
Австрия едностранно отвори границите си, като външният министър Александър Шаленберг определи това като завръщане към „преди корона“ времена. Но границата остава затворена с Италия, която напълно отвори всичките си граници в сряда. Външният министър Луиджи Ди Майо заяви, че „индивидуалистичните“ подходи на различни страни рискуват да навредят на ЕС
Президентът на Испанските Балеарски острови Франчина Арменгол заяви пред германска вестникарска група, че partying туристите са изправени пред съвсем различна почивка след вируса. "Искаме да гарантираме, че почивките в Майорка са безопасни", каза тя. „Кофите с напитки са история“.
Северна Македония налага строг комендантски час в определени градове, който ще продължи от 21:00 тази вечер до 5 часа сутринта в понеделник, след скорошен скок на инфекции.

# 31 330
Ето колко сме различни хората! Мен единствено Мангъров ме "спаси" по време на тази "криза". Единствено Мангъров казваше, че нищо необичайно не се случва, и че не, няма да умрем! 70 % да, но 70 % няма да разберат, че са го изкарали, други 20 % ще кихат и кашлят няколко дни, и едва около 10 % ще боледуват сериозно, но НЕ, дори и от тях повечето ще оздравеят!!!! Това разбрах аз от всички изказвания на Мангъров и лекарите, които споделяха неговите виждания. Между другото това за 70 % го казаха и от "Робърт Кох", медиите го споменаха, но не го преекспонираха, както правят с броя трупове например, защото не се вписва в менстрийм пропагандата.
Абсолютно точно! И на мен изказванията на Мангъров ми подействаха много успокояващо. Мутафчийски си причиних веднъж и повече не повторих.
Благодарности към никого не изпитвам, нито някой ме е пазил, нито го е било грижа за мен. Имам си глава на раменете да мисля и правя преценка на хора, факти и обстоятелства. Бащица и гуру не ми е нужен.
Ice Queen - чудесен пост! Наистина животът извън темата е съвсем различен. Hug

# 31 331
Не да се извини че няма трупове, а да се извини, че преувеличаваше заплахата. И то я преувеличаваше умишлено от един момент нататък. Да, аз смятам, че трябва да се извини. Ама няма да го направи, разбира се.
Въпросът на 7/8 си беше съвсем основателен. Вместо да генерираме гняв към управляващите кризата, които са неадекватни на моменти, ние се гневим на журналистите, че задават критични въпроси. Без думи съм просто...Scream
ТВ 7/8 да поканят отново доц.Мангъров в Студио Хъ, първо той да се извини, защото точно в това предаване се бъзикаха с щаба и доцента ясно заяви, че всички ще прекарат КВ инфенкция и мерките са безсмислени, както още куп дрънканици.
Това, че някои се правят на ощипани госпожици си е техен проблем, но да бъде определено като критичност .....

# 31 332
В темата се пише не само за болните от вируса, а и за икономическите и социални последствия от него. Тази дискусия е широка и тепърва ще става все по-интересна. Не се опитвайте да громите всички, които не са на вашето мнение и да ги обявявате за тролове.
Може пък истината за този вирус да не е вашата истина.

# 31 333
  • Варна
Който иска да благодари на когото си иска. Аз не виждам защо трябва да благодаря на друг, освен на себе си и семейството си, включая трите ни деца, които си седяха вкъщи безропотно, макар че за тях беше изключително трудно, предвид възрастите, на които са.

За мен ген. Мутафчийски беше поставен начело на щаба с ясни инструкции и той, бидейки военен, си ги изпълняваше точно и с постоянство, независимо, че инструкциите се меняха през цялото време.

Първо - трябваше да успокоява хората, които бяха притеснени от ставащото в Италия и Европа, и той твърдеше, че няма нищо страшно, че грип тип Б е по-страшен от ковид (а в същото време обявиха национална грипна епидемия, нещо, което се случва за пръв път).

После, когато стана явно, че няма как да си стоим в България и нищо да не правим, беше обявено ИП, и инструкциите към ген. Мутайфчийски се промениха - той, барабар със целия щаб, трябваше сериозно да уплаши хората, за да са послушни и да си седят вкъщи. Тези инструкции му бяха присърце, личеше си, защото доста се постара и успя наистина да стресира много хора. Нормално е - лекар е, циничен, като повечето от съсловието, виждал е много сериозно болни, много смърт, той дори не може да осъзнае как въздействаха думите му на обикновените хора пред екрана.

След което Европа взе да разхлабва мерките и нашата жаба също вдигна крак за подковаване, решиха, че сезон има за спасяване, ето защо махнаха ген. Мутафчийски от ефира (тъй като хората вече се бояха от приказките му) и го замениха с по-уравновесени и дори забавни хора, които бяха инструктирани да  успокоят народа, дори и да го убедят, че епидемията затихва, за да могат отново да накарат хората да започнат работа, да харчат, да ходят на почивки и да спасяват туризма.

Та така, като шеф на щаба, ген. Мутафчийски си свърши работата отлично.

Мен, лично, ме стресира. Както и хиляди други разумни българи. Групата на тези, които от нищо не им пука и не спазва никакви мерки, така и не го слушаше, така че от приказките му за яко умиране и невиждана ярост нямаше смисъл и при тях.

И се радвам, че прекратяват брифингите под каквато и да е форма. Дори си бях наложила карантина да чета темата няколко дни, защото и тя ме натоварва. Както казва Ice Queen, животът навън е хубав и няма нищо общо с минорните настроения на болшинството от списващите тук.

# 31 334
В темата се пише не само за болните от вируса, а и за икономическите и социални последствия от него. Тази дискусия е широка и тепърва ще става все по-интересна. Не се опитвайте да громите всички, които не са на вашето мнение и да ги обявявате за тролове.
Може пък истината за този вирус да не е вашата истина.
То е хубаво да се пише,ама и да остава!А дано,ама надали!

Вие двете не сте ли разбрали, че има отделна тема за икономическите и социални последствия от вируса със заглавие:

Предстои ли нова икономическа криза заради коронавируса?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1192360

Общи условия

Активация на акаунт