COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 141
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 260
  • София
Вече ще сме като щрауса, дето си заравя главата в пясъка, а гъза му стърчи нагоре. Може ли линк къде да проверяваме как върви заразяването всеки ден? Дано пише поне къде са новите случаи и в бъдеще.
Има неща, които не могат да се скрият, та тази щраусова радост ще бъде кратка, мисля. Виждаме какво става в Македония, това не ме изпълва с оптимизъм.

# 31 261
Тоя от 7/8 е отвратителен. Много се изкефих как една журналистка хубаво го постави на място.
Отвратителен е меко казано,прост и нагъл до N-та степен..да се извини щаба начело с Мутафчийски
че няма хиляди трупове, хладилни камиони натоварени с чували,масови гробове и претъпкани болници със заразени болни, включени на апаратно дишане..само едно ми идва на устата но съдбата си знае работата,
бави но не забравя..

# 31 262
Важи ли още времевият прозорец за пазаруване от 08:30 до 10:30ч?

И ,аз да попитам , важи ли още това ?
Времевия прозорец отпадна още миналата седмица

# 31 263
За какъв щраус говорите?
Нали всекидневно ще се се съобщават случаите на страницата на МЗ?
Кой гледа телевизия в 8 часа сутринта?
Повечето хора по това време са на работа.

# 31 264

Когато скандинавец ти каже, че има потенциал за подобрение или че нещо може да се подобри, в почти всички случаи ти се казва в непряк текст, че нещо е пълен провал.
Дали ще е стратегия, дали ще е качеството на работа или предоставена услуга, дали ще е друго - има ли потенциал и място за подобрение, значи положението е зле. Отне ми година-две да го забележа

Че това за кого не важи и какво му е трудното да го забележиш?

Има съществена разлика между нещо, което има нужда от малка промяна, за да стане по-добре, и нещо, което е пълен провал. Отне време да забележа, че нямат предвид малка промяна, а кардинална такава. Защото те не казват ''това е провал'' или ''това е много зле''. Възпитани са, мерят си приказките и опаковат добре критиката така, че минимално да наранят чувствата на другия. Особено съм го забелязвала на работни срещи, където се обсъждат проектите и евентуалните места за подобрения там. Какво казват и какво имат предвид невинаги съвпада Wink В България хората са по-директни.
Спирам с оффтопика.

# 31 265
  • София
Сигурно повече от вас ще ме обвинят в привърженичество на локдаун и карантина - не, не съм привърженик.
Но не се чувствам особено спокоен от това рязко и яростно сваляне на мерки, прибързано малко. та ние дори нямаме 3 поредни дни с по-малко от 10 или 5 случая, а сме мъничка държава.

Ясно е, че вирусът остава, но могат и маските на закрито поне да останат, задължението за дезинфекция на магазини, ресторанти, градски транспорт. Защото, убеден съм българинът няма да спазва мерките за дистанция и маски, не защото е неизпълнителен или го мързи. Не.

А защото е угрижен за насъщния си, и бърза, действа да работи, да смогне, да насмогне да изкара месеца. Ето напр. при нас - без да сме особено засегнати, заплатите са намалени с минимум 10%, за спорта и да сме в тренд с останалите, нали. Същевременно имам алергия от полени, кихам си. Да, но ходя и на физиотерапия в една болница, от която не се знае какво изкихвам, нали. Ама улисан в грижите за насъщния, след като маската не е задължителна в магазините, забравям да я сложа. Па си кихам вътре на воля, щото алергия, нали.

Ето затова не съм спокоен, не защото българинът е лош или мързелив, а защото има твърде много грижи, които държавата му създава, и след като му кажеш, че нещо НЕ е задължително, няма време и начин да се спазва. Иначе - по време на пандемията, в нейната "ярост" ние, българите, бяхме едни от най-изпълнителните в Европа, изключая нашите си сиганье, разбира се!

# 31 266
  • София
Скрит текст:
Официално е още в заповедта на министъра - т. 9 - ТУК
Освен ако не го отменил някъде другаде...

# 31 267
Скрит текст:
Свекърва ми работи в хранителен магазин и още миналата седмица ми каза, че са получили писмо за отмяна на времевия прозорец. Тази сутрин в 8.30 ходих до Кауфланд и спокойно си влязох.

# 31 268
Тоя от 7/8 е отвратителен. Много се изкефих как една журналистка хубаво го постави на място.
Отвратителен е меко казано,прост и нагъл до N-та степен..да се извини щаба начело с Мутафчийски
че няма хиляди трупове, хладилни камиони натоварени с чували,масови гробове и претъпкани болници със заразени болни, включени на апаратно дишане..само едно ми идва на устата но съдбата си знае работата,
бави но не забравя..
Аз ли грешно схванах думите на журналиста от 7/8 тв или вие незнам ... Човека ясно попита генерала дали ще се извини за ДУМИТЕ/ЗАПЛАХИТЕ , а не , че няма трупове . За мен също беше странно защо бяха всички тези заплахи , сумати хора живееха в страх , че ще има камиони с трупове ( някой даже все още го правят ) Но дори и да има такъв бум , то не трябва ли да излизат и да ни успокояват . Аз до сега не съм чула страха да усилва имунитета и да ни предпазва от вируси .

# 31 269
Явно доста бизнеси се оказва, че са на загуба. Моловете са със сериозен спад на посетители. Ползващите метро са спаднали двойно, ГТ е с 24 мил. загуби. Не знам кви ги мислят за след 15-ти, но ако отпаднат маските, дали ще привлекат хората или напротив?
Вчера се порових в сайта на РЗИ. За последната седмица в София-град са регистрирани 10 случая на остри заразни болести, сравнено с 452 за същата седмица на миналата година. Интересно ми е как биха коментирали това противниците на маските и мерките. Преди ИП имаше огнище на морбили в Перник. Вероятно и морбилито там е изчистено.

Линк: https://srzi.bg/uploads/spravki/15909997501880514365_779490966_3 … 2025-31.05.20.pdf

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 10:23 от mmm75

# 31 270
................... За мен също беше странно защо бяха всички тези заплахи , сумати хора живееха в страх , че ще има камиони с трупове ( някой даже все още го правят ) Но дори и да има такъв бум , то не трябва ли да излизат и да ни успокояват . Аз до сега не съм чула страха да усилва имунитета и да ни предпазва от вируси .

Е то това типичното мутренско поведение всички го подеха. Чукане на канчета, всяване на страх, благодарете ни...
Днес Той благодари на хората и с право, защото случи на народ!

# 31 271
  • София
Мерси, и аз успях да я прочета. Много се компрометираха уж научни списания. Даже управителят на тази измислена фирма е съавтор на публикациите. Мислех, че такива компрометирани материали може да има само в обществените науки, но за съжаление и в медицинските науки има.

офтопик, но
ето скандален пример в други науки, които целят да наложат определена идеология
Как трима австралийци направиха западния научен свят за смях
https://www.lentata.com/page_13442.html

това, което мен ме учудва, е защо престижни научни издания не са провели предварително такова проучване, каквото е направила една медия...

# 31 272
бави но не забравя..
Аз ли грешно схванах думите на журналиста от 7/8 тв или вие незнам ... Човека ясно попита генерала дали ще се извини за ДУМИТЕ/ЗАПЛАХИТЕ , а не , че няма трупове . За мен също беше странно защо бяха всички тези заплахи , сумати хора живееха в страх , че ще има камиони с трупове ( някой даже все още го правят ) Но дори и да има такъв бум , то не трябва ли да излизат и да ни успокояват . Аз до сега не съм чула страха да усилва имунитета и да ни предпазва от вируси .

И как да те успокояват? Днес има бум на нози заразени, сума народ измря, ама спокойно. Щом сте чули това значи не сте от тях. Поне до утре. На Ганьо все успокоение му трябва, щото като го плашат не може да ходи на кръчма и в мола. А това е по-лошо и от смърт ! Joy
А от чалгарската телевизия не виждам какво може да се очаква. Аз обаче съм доволна. Мислещите сигурно се отвратиха от чалга простаците до дупка и шансовете още една група простаци да се влее в парламента намалява. Не че няма кой друг с този манталитет да ги замести...

# 31 273
Скрит текст:
Свекърва ми работи в хранителен магазин и още миналата седмица ми каза, че са получили писмо за отмяна на времевия прозорец. Тази сутрин в 8.30 ходих до Кауфланд и спокойно си влязох.

Тази сутрин ме върнаха от Лидл. И гледайки заповедта, все още важи коридора за възрастни.

# 31 274
бави но не забравя..
Не да се извини че няма трупове, а да се извини, че преувеличаваше заплахата. И то я преувеличаваше умишлено от един момент нататък. Да, аз смятам, че трябва да се извини. Ама няма да го направи, разбира се.
Въпросът на 7/8 си беше съвсем основателен. Вместо да генерираме гняв към управляващите кризата, които са неадекватни на моменти, ние се гневим на журналистите, че задават критични въпроси. Без думи съм просто...Scream

Общи условия

Активация на акаунт