COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 596
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 740
Сложи в копие и СРЗИ.

# 31 741
Няма ли най-после у нас да се появи статистика с етноса на заразените или отново се счита, че няма нужда да се съобщава?
Обяснение за объркването:
Скрит текст:
Начева каза, че данните вече ще се изравнят и всеки ден ще се подготвя кратко съобщение до медиите.

Тя обяви последните данни - 35 нови заразени с COVID-19 според събраната информация до 00 ч. вчера.

1276 са новите теста от последното денонощие, но не са отчитани тестовете след 16 часа до 24 часа на вчерашния ден и затова днес е оповестена информация за 223 теста.

По думите й, причината за този хаос във всички нива на разминавания в цифрите, са, че 77 болници, 144 лаборатории и 32 лаборатории имат достъп до информационната система за COVID-болните и така се е получило разминаването в информацията.

"Съпоставката, която правим, е спрямо вчера и днес. Под вчера разбираме информацията от вчера сутринта спрямо днес сутринта", заяви зам.-министър Жени Начева.

# 31 742
  • Пловдив
Границите с турция не са били отваряни, доколкото ми е известно.
Вероятно някой е донесъл нещо от някоя по-западна държава.

Mama TAZ, бъркаш селата. Онова беше село в област Благоевград - Осеново, ако не бъркам,
Сърница е в област Пазарджик.

# 31 743
  • София

Писах и на тях и съм в трепетно очакване на смислен отговор.

# 31 744
Само да кажа... Изпратих запитване до летището по тази тема. Отговориха ми... да се обърна към Министерството на здравеопазването.

Значи... контрол няма. Никакъв.

Добре де нали уж декларации се попълват откъде идваш, после РЗИ по места следят лицата под карантина, съвместно с полицията, не ли?!
То пък поставянето под карантина е след заповед на съответното РЗИ...

# 31 745
Сърница не пламнаха ли от онкоболна жена, която се прибра след химиотерапия от София и почина, но беше заразила жена, която се е грижила за нея (мед. сестра мисля беше)..
Вероятно е останал  някой скрит заразен, който след срещите и гостуването по байряма е успял да изпозарази още хора.

Мисля, че бъркаш случаите с починалата жена от Осина.

Ето го първият случай в Сърница, не е ясно как е заразена жената, вече покойница.

дата 29 май

Днес в 12:30 часа органите на Регионална здравна инспекция Пазарджик потвърдиха, че са регистрирали случай на заразен гражданин на Община Сърница с вируса COVID-19. Това е жена на 78 годишна възраст от гр.Сърница, на която вчера по спешност е оказана медицинска помощ от екип на Спешната медицинска помощ в гр.Сърница. За съжаление същата е починала, като след направен PCR тест е констатирано наличието на заразяване.
Общински кризисен щаб за превенция и разпространение на коронавируса на територията на Община Сърница проведе днес незабавно съвещание, на което бяха очертани всички необходими мерки, които се предприеха веднага за предотвратяване разпространението на вируса COVID-19 в населените места на общината.
Открити са всички контактни лица със заразеното лице, като същите са поставени под задължителна карантина съобразно заповедите на Министъра на здравеопазването.
Лицето вече е погребано при спазване на всички мерки за дезинфекция и непозволяване разпространението на коронавируса.

# 31 746
Айде бе, 227 теста до 16ч. и след 16ч. още 1000. Що ли не ми се вярва?

# 31 747
Изследването на Белгия показва че там смъртността е над 1%. Среща с вируса в края на 1-вата седмица на Май са имали около 800 000 а починалите на 31 май са около 9 500. Това си е близо 1,2%. Между другото Белгия са 47-и от 48 държави в Европа по най малко починали на глава от населението. Абсолютно най зле се справят в цяла Европа, а имаха май по едно и също време с нас първият си регистриран случай. Зад тях са Сан Марино но малките държави заради миниатюрните им размери са по специфични Сан Марино с 42 починали са на дъното по починали на глава от населението. Така че Белгия се справя най зле от цяла Европа с вируса а имаха по същото време като при нас първият регистриран случай, но се забавиха с мерките.
Това, че пишат всеки заподозрян за починал от коронавирус, не означава, че се справят най-зле в Европа.
Все пак до към средата на май да изтестват всички обитатели на резидентни домове (за възрастни хора, за инвалиди и хора и деца със затруднения), както и целия персонал. В домовете за грижи за възрастни хора обитателите са близо 150000, а персонала 120000. В 80% от домовете не са били открити случаи на коронавирус, в други 10% само част от обитателите са били засегнати, 10%, рядко в някои 25%, и само в много малък брой домове са над 50% заразени от обитателите.
Това, че други държави не отчитат пълно или въобще починалите в домовете за възрастни хора в статистиките си за коронавирус не означава, че се справят по добре от Белгия.

# 31 748
Сърница не пламнаха ли от онкоболна жена, която се прибра след химиотерапия от София и почина, но беше заразила жена, която се е грижила за нея (мед. сестра мисля беше)..
Вероятно е останал  някой скрит заразен, който след срещите и гостуването по байряма е успял да изпозарази още хора.
Много от помаците там работят по Италия, та може и да се е върнал някой суперзаразител с подарък

Този случай не беше ли в с. Осина?

# 31 749
  • Пловдив

тогава излизат резултатите, а не ги правят тогава
то пък много далече от мисълта
една партида се джурка няколко часа, те като ги получат по обяд, кога да им излязат резултатите?

# 31 750
  • София
"Веселби" и в Самоков - гонят избягал от болницата заразен пациент, етнос няма да споменавам.
Избягал пациент с COVID-19 заформи екшън в Самоков

# 31 751
  • София

След 16 са получили информацията за тези 1000, а не че след 16 часа са направени още 1000.
Белгия брои по обратния начин на Русия, затова са й такива статистиките.

# 31 752
Тази жена, починала в Сърница е била болна най-малко от десет дни. Представям си, за какво омазване става дума... Все повече се опасявам,  че в България, разпространението е много по-широко отколкото смятат здравните власти.

# 31 753
  • Пловдив
Тази жена, починала в Сърница е била болна най-малко от десет дни. Представям си, за какво омазване става дума... Все повече се опасявам,  че в България, разпространението е много по-широко отколкото смятат здравните власти.

то е ясно, че у нас се хващат заразени само ако някой умре. Все възрастни хора, ама те откъде са се заразили, никой не знае

# 31 754
  • София
Само да кажа... Изпратих запитване до летището по тази тема. Отговориха ми... да се обърна към Министерството на здравеопазването.

Значи... контрол няма. Никакъв.

Добре де нали уж декларации се попълват откъде идваш, после РЗИ по места следят лицата под карантина, съвместно с полицията, не ли?!
То пък поставянето под карантина е след заповед на съответното РЗИ...

Когато си кацнал от Испания например, те поставят под карантина и след това наистина те проверяват в карантинния период. Моя позната я провериха три пъти в рамките на две седмици.

Въпросът е обаче, ако излетиш от Испания, но кацнеш в Унгария, за да чакаш там полета за София. На нашето летище пристига самолет от Будапеща, а не от Мадрид. И никой не слага пристигащите под карантина...

Общи условия

Активация на акаунт