COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 159
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 980
Даже и дела щял да води този хотелиер от Сърница?!
Като казвам, че масово у нас не се вярва, че има вирус, така е.

Така е, то виж и в тази тема колко невярващи има, та какво остана за някакви по-задръстени хорица (тези двамата интервюирани от Сърница си бяха точно такива) в забутаните родопски селца.

Според мен кметовете ще овладеят ситуацията и няма да оставят огънят да гори, че ще се простят с целия летен сезон.

Колкото до хотелиера, аз пък се зачудих дали ако лятото примерно някое морско селище като Китен пламне, дали ще анулират всички резервации за две седмици напред и дали ще поставят под карантина настоящите курортисти?!

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 20:10 от Анонимен

# 31 981
И аз за това се замислих.
Някъде като се яви такъв гост на хотел, нали ще му излезе славата на прокажен на хотела. Дали другите гости ще останат. Въобще, много неизвестни има.
Много оптимистично Ангелкова зове, но вирусът е между нас и навсякъде може да стане беля.

# 31 982
И аз за това се замислих.
Някъде като се яви такъв гост на хотел, нали ще му излезе славата на прокажен на хотела. Дали другите гости ще останат. Въобще, много неизвестни има.
Много оптимистично Ангелкова зове, но вирусът е между нас и навсякъде може да стане беля.

А дали изобщо ще информират през юли-август дори и да се случи.

# 31 983
Ако не информират, наистина ще има основание за дела.
Здравето е най- важно.
Може туризмът да ни е перо, но всеки, който е поставен в подобен риск, и после се разболее, има право на иск.

Много е лошо, че така стана в този чуден и чист край на България. Колко ли хора са си резервирали там.
И аз съм била в Доспат, една от най- чудесните ми почивки беше.
Но ако сега разбера за тези събития, дори да няма апел от РЗИ , няма да стъпна там.

# 31 984
Toва интервю е от 04.06 а днес вече установяваме устойчива тенденция за повишение на новите случаи. Кунчев е уверен, че контролират огнищата, но е нормално хората да се притесняват. Кантарджиев каза, че нещата не са приключили, но R e 0.5-0.8 което говори за затихване.
А да, това забравих да го коментирам от интюрвото на Кантарджиев. Всъщност според него поводи за паника няма и македонски сценарий при нас няма да има защото според щаба ние сме свалили репродуктивното число и то е много ниско, между 0,5 и 0,8. И всъщност това май е причината да се махат всички мерки. При толкова ниско число вируса напорактика вече е победен и някъде съвсем скоро ще го задушим напълно. Защото няма как когато 1 човек заразява само около половин до 0,8 вируса да не изчезне съвсем скоро. Което означава и че това много притеснително покачване за 6 дни от 6 на 41 е буря в чаша вода и съвсем скоро като задушат тия огнища които са виновни за този огромен 6 дневен ръст ще се върнем на едноцифрени бройки заразени. Т.е. македонски сценарий  от мощен 2-и взрив на вируса и 2-а серия диванно залягане при нас няма да има.

Прави впечатление и колко много е спаднала активността на темата. Явно хората вече са се успокоили, по малко се интересуват от вируса. Вече не е нещо непознато и не ги плаши. Защото си спомням каква навалица беше в темата в най страшните времена на кризата когато о-вото се тресеше защото вируса вече беше обградил България, Мутафчийски направи онази разтърсваща реч че към нас идва епидемия с невиждана ярост в човешката история и от далечен китайски филм от който малко хора се интересуваха в началото, защото беше далече, филма започна и в България с пълна сила. Спомням си че вируса проби и в България накрая когато вече беше завзел цяла Европа. По това време темата направо не можеше да се чете. За един ден се пишеха по 20, 30, 40 стр. и отнемаше часове само да се прочете, сега си прочетох темата от сутринта до вечерта за има няма 15, 20 минути на бърза ръка. Simple Smile

# 31 985
Няма как да се скрие ако започнат да се разболяват туристи. Освен ако не им плащат, за да си мълчат. Ако има заразени, ще скочат да плюят хотелиерите, защото всеки търси виновен, само не и да признае собственото си рисково поведение.

# 31 986
Защо докато бяхме в ИП не чухме за Божков?
 Докато вирусът навлизаше от Китай медиите ни само за Божков съобщаваха. Откакто ИП падна, пак Божков стана на дневен ред.

wild poppy, туристите са основно за около седмица на почивка. После ще ги проследяват по адрес ( ако се окажат болни), а и докато прояват симптомите, после издирване и ще си дойде края на август. Снощи не гледах ББ, но в момента чух част по БНТ от великите му думи, ама ние сме номер едно и няма намерение да спира нищо.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 20:20 от CasaDelSol

# 31 987
Днес говорих с една от братовчедките, работи в голям хотел в Дружба, предимно с чуждестранни клиенти. Отварят на 15.06, ама нямат резервации.

# 31 988
Изглежда и най-елементарният подход с инактивиран вирус работи, както показват данните от преклиничното проучване на втората китайска ваксина:
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30695-4

Та, по въпроса защо не трябва да се допуска масова зараза - защото след година-година и половина вероятно ще има ефективна ваксина.

# 31 989
Днес говорих с една от братовчедките, работи в голям хотел в Дружба, предимно с чуждестранни клиенти. Отварят на 15.06, ама нямат резервации.

Това съобщават и по новините в момента.

Сега разбраха ли всички, че не са виновни мерките, а вирусът. Това се коментира тук още от началото на ИП.

# 31 990

А да, това забравих да го коментирам от интюрвото на Кантарджиев. Всъщност според него поводи за паника няма и македонски сценарий при нас няма да има защото според щаба ние сме свалили репродуктивното число и то е много ниско, между 0,5 и 0,8. И всъщност това май е причината да се махат всички мерки. При толкова ниско число вируса напорактика вече е победен и някъде съвсем скоро ще го задушим напълно. Защото няма как когато 1 човек заразява само около половин до 0,8 вируса да не изчезне съвсем скоро.

Из пресата пише, че за контрола върху епидемията има значение не толкова репродуктивното число /R/, а числото K. Доколкото разбирам, то би трябвало да определя кои мерки е безопасно да бъдат свалени и кои е добре да останат. Т.е. ако се ограничат събитията, които улесняват суперразпространяването, всичко останало може да се разпусне.
 Не знам доколко е вярно, предполагам, че бъдещето ще покаже.
Има доста статии по темата.
https://news.sky.com/story/coronavirus-what-is-the-k-number-and- … lockdown-11999741
https://www.bbc.com/news/health-52903787

# 31 991
Кантарджиев знае какво говори.

# 31 992
  • София
Да излезе сега тоя от Сърница и да каже, че ще съди чуждите държави, че няма туристи, нали.

Ние сме евтина дестинация, с красиви места, но няма да са твърде много чужденците, които ще поемат риска да "замръкнат" из българските болници, няма какво да се лъжем. Колкото и да сме се изчистили от короната, не мислете, че на запад ядат доматите с колци. Вие в темата не вярвате на Беларус за малкото смъртни случаи, не вярвате на Русия за същото, а па западняците се избиват да вярват на бате Бойко, да? Че сме смазали първи вируса в Европа, нали, и да идват чужденците на талази. Ми не, пак ще идат в Гърция.

# 31 993
Кантарджиев знае какво говори.

Знае, и Кунчев знае, но в момента друг “говори”. Който трябва ще ме разбере.
Затова ген. Мутафчийски не говори.

# 31 994
Скрит текст:
Прави впечатление и колко много е спаднала активността на темата. Явно хората вече са се успокоили, по малко се интересуват от вируса. Вече не е нещо непознато и не ги плаши. Защото си спомням каква навалица беше в темата в най страшните времена на кризата когато о-вото се тресеше защото вируса вече беше обградил България, Мутафчийски направи онази разтърсваща реч че към нас идва епидемия с невиждана ярост в човешката история и от далечен китайски филм от който малко хора се интересуваха в началото, защото беше далече, филма започна и в България с пълна сила. Спомням си че вируса проби и в България накрая когато вече беше завзел цяла Европа. По това време темата направо не можеше да се чете. За един ден се пишеха по 20, 30, 40 стр. и отнемаше часове само да се прочете, сега си прочетох темата от сутринта до вечерта за има няма 15, 20 минути на бърза ръка. Simple Smile
Nikola Tesla, някои от първите в темата само четем, но не сме се отказали, да знаеш!
Имам една молба към теб: когато това с вируса приключи, може ли да смениш аватара си, ча направо ме депресира този зимен пейзаж? За мен това ще е знак, че краят е дошъл.
В онези времена, за които ни припомняш, беше в унисон с настроението ми, но сега вече искам да е друго.

Иначе по темата: днес в бургаски мол вече щрапаха чужденци. Основно руска реч се чуваше.
Все още съм изтръпнала, но не мога отрека, че ми действа като балсам на душата да не виждам толкова голяма активност в темата.
Не бива да се отпускаме! Това казвам на всички около мен, пък нека ме имат за луда.
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт