COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 653
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 995
Да излезе сега тоя от Сърница и да каже, че ще съди чуждите държави, че няма туристи, нали.

Ние сме евтина дестинация, с красиви места, но няма да са твърде много чужденците, които ще поемат риска да "замръкнат" из българските болници, няма какво да се лъжем. Колкото и да сме се изчистили от короната, не мислете, че на запад ядат доматите с колци. Вие в темата не вярвате на Беларус за малкото смъртни случаи, не вярвате на Русия за същото, а па западняците се избиват да вярват на бате Бойко, да? Че сме смазали първи вируса в Европа, нали, и да идват чужденците на талази. Ми не, пак ще идат в Гърция.

Де да беше така...За Дружба има по-качествени туристи може би..Но като знам манталитета и тия които идват по Сл.Бряг-няма мисъл там-алкохол,.....и пр.А точно те са опасни според мен и както обикновено ще бъдат като изтървани.Много ми се иска да пропуснат тази година....

# 31 996
  • София
Имаше репортаж по БНТ - хотелиерите по морето се чудят как да привлекат английските туристи, даже предлагаха държавата да плати чартърните им полети, за да пристигнат тук. Всичко друго е без значение - важното е да спасим сезона... Sad

# 31 997
  • София
Това Ангелкова го предложи още преди седмици за чартърните билети, обаче не зная дали го направиха на практика. Прави са хотелиерите - като не им излизат сметките, поне няма да са на загуба, ако работят.

# 31 998
Днес говорих с една от братовчедките, работи в голям хотел в Дружба, предимно с чуждестранни клиенти. Отварят на 15.06, ама нямат резервации.

Това съобщават и по новините в момента.

Сега разбраха ли всички, че не са виновни мерките, а вирусът. Това се коментира тук още от началото на ИП.

Ъъъъ,това не го разбрах май?!

# 31 999
Цитат
Nikola Tesla, някои от първите в темата само четем, но не сме се отказали, да знаеш!
Имам една молба към теб: когато това с вируса приключи, може ли да смениш аватара си, ча направо ме депресира този зимен пейзаж? За мен това ще е знак, че краят е дошъл.
В онези времена, за които ни припомняш, беше в унисон с настроението ми, но сега вече искам да е друго.
Simple Smile Той не е точно зимен, а пустинно-космически пейзаж но обещавам да го сменя с някой по цветен и светъл пейзаж когато съм убеден че всичко е приключило. Все още за съжаление не съм. Ако поразсъждавам по тази тема, кога всъщност всичко ще приключи. Ако видим последните дни, всъщност има възход на вируса, от друга страна Кантарджиев ни успокоява че този възход е временен и скоро ще приключи защото репродуктивното число на вируса е много под 1 при нас. Приемаме че така ще стане и ще се върнем на единични бройки скоро. Тогава ли ще бъде момента да сменя пейзажа. Все още за съжаление мисля че не. Най убеден ще съм че всичко ще е приключило когато науката направи своя пробив, който рано или късно ще дойде, убеден съм, и това ще е истинският удар по вируса, когато имаме или лекарство което да свали много-кратно смъртността и да направи Ковид обикновен грип или имаме ваксина която да спре разпространението му по земното кълбо. Тогава всичко наистина ще е приключило. Засега обаче няма да сменям пейзажа защото все още не съм убеден че всичко е приключило. Ако погледнем напред какво предстои, след лятото идва есента а не бива да забравяме че ние все още не сме видяли поведението на вируса в Европа в пълен цикъл есен-зима. Европа дали ще успее да овладее положението през силните периоди на вируса. Защото виждаме в Южна Америка какво става, която сега е в този силен цилък за вируса с по студен климат по малко слънчеви лъчи които трепят вируса както казва Кантарджиев и когато хората ще бъдат по малко навън в студа заради климата и повече в затворени пространства което улеснява много заразяването. Разбира се дотогава най добре науката да е направила своя пробив, но може и все още да не е. За това на въпроса кога ще приключи всичко, все още не се знае.

# 32 000
  • София
Днес говорих с една от братовчедките, работи в голям хотел в Дружба, предимно с чуждестранни клиенти. Отварят на 15.06, ама нямат резервации.
Сега разбраха ли всички, че не са виновни мерките, а вирусът. Това се коментира тук още от началото на ИП.
В голямата си част мрънкането беше, че мерките срещу коронавируса у нас спъват бизнеса, който иначе щял бил да си работи нормално и да няма гладни и безработни. Е, явно не е така.
Голяма част от хотелите няма да отворят през лятото заради липса на резервации

# 32 001
Списък на многото неща, които държавния шведски епидемиолог Андерс Тегнел е сгрешил

Коронавирусната "стратегия" на Швеция е провал, човешка трагедия, хазартна игра с лошо разпределение на риска и печалбата и потискаща проява на нефункционален публичен дискурс.
Отговорно за избрания път е правителството при министър-председателя Стефан Льофвен. Въпреки това той и неговите министри разчитат най-вече на препоръките и прозренията на държавния епидемиолог Андерс Тегнел и неговата Агенция за обществено здраве (Folkhälsomyndigheten).

Тегнел е обичан и уважаван от мнозина в Швеция, въпреки че е сгрешил по същество почти за всичко.
Ето вероятно не пълен списък с неща, които Тегнел е сгрешил или не е знаел:

- Не предвиди дори възможността за локално предаване в Европа през ранните етапи на пандемията през февруари, въпреки че в Италия се появиха първи случаи (докато много информирани, заинтересовани обикновени хора разбраха, че това ще се случи с голяма вероятност). На 8 февруари той насърчи пътуванията за почивка до Италия и Южна Европа, като заяви, че „няма абсолютно никакъв риск от местно предаване“. „Изобщо няма причина за притеснение“.

- Не препоръча никакви мерки за предотвратяване на разпространение на вируса в Швеция от хилядите пътници, които се връщаха от Италия, Иран и други страни, за които се знаеше, че имат местно разпространение в началото на март (с изключение на ръчно контактно проследяване, което очевидно е пропуснало много случаи и в крайна сметка беше спряно)

- Твърди, че няма риск от широко разпространение в Швеция (например тук на 29 февруари).

- През март и началото на април той често твърди, че пикът на предаване е достигнат - всеки път неправилно (например 5 март: „Най-лошото е вече зад гърба ни“)

-Отхвърля призива на СЗО за масово тестване, проследяване и изолация от средата на март, вместо това се фокусира само върху групи с висок риск за няколко месеца (14 март: „Вече не е важно да знаем колко са заразените в Швеция“)

-Подценява смъртността, с прекалено оптимистични предположения, че повечето заразени с вируса няма да покажат никакви симптоми. В интервю за Daily Show в началото на май той заяви, че увеличеният брой на смъртните случаи в страната „наистина дойде като изненада“. Странно е, че за информирани хора, които следяха появата на вируса, това изобщо не беше изненада.

- Първо отрича, а след това често омаловажава значението на безсимптомно / пресимптомното предаване (което е иронично, като се има предвид твърдението му, че много от случаите не показват симптоми)

- Не предвиди, че безсимптомното / пресимптомно предаване може да внесе вируса в домовете за възрастни хора (чрез работещи там и посетители).

- Направи множество, твърде оптимистични твърдения за това кога Стокхолм може да достигне стаден имунитет (май, юни) - в действителност е много, много далече.

- Направи предположения относно стадния имунитет, които зависят от наличието на силен и траен имунитет за всички, които са били заразени (независимо от тежестта), въпреки че доказателства за това не са съществували и все още не съществуват.

- Игнорира / отрича потенциала на широко разпространеното използване на маски за намаляване на предаването, въпреки преобладаващия международен консенсус. Вместо това той заклеймява онези, които носят маски в Швеция, като казва: „В Швеция оставаме вкъщи, когато сме болни“ - отново отрича значението на безсимптомното предаване.

- Твърди, че децата не разпространяват вируса по значими начини, въпреки че за това все още няма консенсус.

https://medium.com/@martinweigert/the-many-things-that-swedens-state-epidemiologist-anders-tegnell-has-been-wrong-about-f4bc862e1c98

Аз също така бих добавила: " В Ухан спряха вируса със стаден имунитет". Всички останали предположения, на които се базира шведската стратегия следват от това.

# 32 002
Тесла е и сега ще ти стане ясно,

Вчера Борисов пое отговорност за сваляне на мерките, и ако попитам мислите ли че всичко което е вярно? Отговорите, ще се отчетат грешни в положителна графа.
Убедена на съм, че и в основанието му за високата самооценка отговорите не са единни.
Цитат
Nikola Tesla, някои от първите в темата само четем, но не сме се отказали, да знаеш!
Имам една молба към теб: когато това с вируса приключи, може ли да смениш аватара си, ча направо ме депресира този зимен пейзаж? За мен това ще е знак, че краят е дошъл.
В онези времена, за които ни припомняш, беше в унисон с настроението ми, но сега вече искам да е друго.
Simple Smile Той не е точно зимен, а пустинно-космически пейзаж но обещавам да го сменя с някой по цветен и светъл пейзаж когато съм убеден че всичко е приключило. Все още за съжаление не съм. Ако поразсъждавам по тази тема, кога всъщност всичко ще приключи. Ако видим последните дни, всъщност има възход на вируса, от друга страна Кантарджиев ни успокоява че този възход е временен и скоро ще приключи защото репродуктивното число на вируса е много под 1 при нас. Приемаме че така ще стане и ще се върнем на единични бройки скоро. Тогава ли ще бъде момента да сменя пейзажа. Все още за съжаление мисля че не. Най убеден ще съм че всичко ще е приключило когато науката направи своя пробив, който рано или късно ще дойде, убеден съм, и това ще е истинският удар по вируса, когато имаме или лекарство което да свали много-кратно смъртността и да направи Ковид обикновен грип или имаме ваксина която да спре разпространението му по земното кълбо. Тогава всичко наистина ще е приключило. Засега обаче няма да сменям пейзажа защото все още не съм убеден че всичко е приключило. Ако погледнем напред какво предстои, след лятото идва есента а не бива да забравяме че ние все още не сме видяли поведението на вируса в Европа в пълен цикъл есен-зима. Европа дали ще успее да овладее положението през силните периоди на вируса. Защото виждаме в Южна Америка какво става, която сега е в този силен цилък за вируса с по студен климат по малко слънчеви лъчи които трепят вируса както казва Кантарджиев и когато хората ще бъдат по малко навън в студа заради климата и повече в затворени пространства което улеснява много заразяването. Разбира се дотогава най добре науката да е направила своя пробив, но може и все още да не е. За това на въпроса кога ще приключи всичко, все още не се знае.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 21:34 от Анонимен

# 32 003
В голямата си част мрънкането беше, че мерките срещу коронавируса у нас спъват бизнеса, който иначе щял бил да си работи нормално и да няма гладни и безработни. Е, явно не е така.
Голяма част от хотелите няма да отворят през лятото заради липса на резервации

А нямаше ли да е така?

# 32 004
Тесла, ще чакам колкото трябва. Търпелива съм по природа. Само да съм жива и здрава!
За пейзажа: заложих на зимен, но се чудех дали не е лунен, наистина.

Вече задръстванията по улиците са факт.
Чужденците - налице.
Дори днес ми казаха, че и сватбите по селата се вихрят до откат, а там се събират много хора.
Тези 41 случая резултат от отпускането на мерките ли трябва да са?
Бъдете здрави!

# 32 005
Даже и дела щял да води този хотелиер от Сърница?!
Като казвам, че масово у нас не се вярва, че има вирус, така е.
След като Слави Трифонов иска прокуратурата да се заеме с ген.Мутафчийски
 явно този  хотелиер от Сърница му е фен..
Честно ли? По-скоро прокуратурата трябва да се заеме с този. Заради това,че дава трибуна на два-три елемента с патологии в психичното им състояние, но пък с влияние върху промитите мозъци, 'аресващи дългия.

Кой определи патологиите в психичното състояние на тези елементи,интересно ми е?

# 32 006

Не.
Всички пандемии в човешката история, като се почне от Антониновата чума и се приключи с холерните пандемии, са водели икономически спадове със себе си.

# 32 007
Тесла, ще чакам колкото трябва. Търпелива съм по природа. Само да съм жива и здрава!
За пейзажа: заложих на зимен, но се чудех дали не е лунен, наистина.

Вече задръстванията по улиците са факт.
Чужденците - налице.
Дори днес ми казаха, че и сватбите по селата се вихрят до откат, а там се събират много хора.
Тези 41 случая резултат от отпускането на мерките ли трябва да са?
Бъдете здрави!
Току-що чух по тв, чеп много хотели по морето няма да отворят, защото няма смисъл. Други пък нямали почти никакви резервации. Сега ти пишеш ,че вече чужденците са тук...Няма как да не дойде никой, но ако все пак са тук-там някой объркал се, може да не е толкова страшно. Става въпрос да не почнат да идват на талази като други години. Тогава Варна отива на кино. И не само, а цялото черноморие. Пък после и останалата част.

# 32 008

Не.
Всички пандемии в човешката история, като се почне от Антониновата чума и се приключи с холерните пандемии, са водели икономически спадове със себе си.

Тук малко обратното се получи май?!?

# 32 009
  • София
по-вероятно е тези 41 случаи да са резултат от нетестване. Като се ритат по кокалчетата за това тестване, съм склонна да се съглася с тезата, че не са тествали- не са намерили.

Общи условия

Активация на акаунт