COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 646
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 010
Тесла, ще чакам колкото трябва. Търпелива съм по природа. Само да съм жива и здрава!
За пейзажа: заложих на зимен, но се чудех дали не е лунен, наистина.

Вече задръстванията по улиците са факт.
Чужденците - налице.
Дори днес ми казаха, че и сватбите по селата се вихрят до откат, а там се събират много хора.
Тези 41 случая резултат от отпускането на мерките ли трябва да са?
Бъдете здрави!
Току-що чух по тв, чеп много хотели по морето няма да отворят, защото няма смисъл. Други пък нямали почти никакви резервации. Сега ти пишеш ,че вече чужденците са тук...Няма как да не дойде никой, но ако все пак са тук-там някой объркал се, може да не е толкова страшно. Става въпрос да не почнат да идват на талази като други години. Тогава Варна отива на кино. И не само, а цялото черноморие. Пък после и останалата част.
Всеки ден съм навън по варненскитв улици. Все още няма групи, ни автобуси от туристи. Срещат се тук там някоя двойка чужденнци с фотоапарати, но за сега е спокойно.
По последна информация, която имам от колеги туроператори, наистина големите хотели не искали да отаварят. Те са с високи цени за българите, разчитат само на чужди туристи. Няма смисъл просто. Май този сезон ще е сезонът на малките семейни хотелчета.

# 32 011
  • София
Чак толкова чужденци не мисля, че са тук. За Бургас бяхте писали, че се чувало руска реч. Там мисля, че доста руснаци си живеят, имат имоти, знаете, та може да не са дошли чужденци руснаци. Мисля, че точно в момента от Русия е малко трудно да се излиза на свободен туризъм. Освен това имат задължителна 14-дневна карантина у нас, все още?

Тези 41 може и да не се от разпускането на мерките, а от рамазана/байрама или квото там.

И аз това щях да кажа, че за разлика от началото, сега и модовете са се съфиресали и всеки трети пост трият. Не така стояха нещата в първата тема. Но все пак - спаднала е и активността значително.

# 32 012
Цитат
Всичко друго е без значение - важното е да спасим сезона... Sad
И да се изпозаразят алчните хотелиери.Истината е,че всички правителства най-безотговорно скочиха да спасяват нещо си,пък после,който оцелее.В новините говореха за цените на горивата и някакъв се изказа,че бизнеса се е запасил,щото нали ще има втора вълна...Rolling Eyes

# 32 013
  • София
Zverino, миналата седмица в предаването "Карай направо" по Нова, Хасан Адемов говореше за състоянието си когато се зарази. Субективно се е чувствал ОК, но обективно направените му рентгенови снимки и изследвания не са били добри.

Някъде ти загубих поста, че никой не ти е кашлял във врата. Ти в градски транспорт, в час пик, качвала ли си се? Метро, в час пик, ползвала ли си? 
Явно не.
Задаваш ми въпрос, но си отговаряш сама. Няма нужда, аз ще ти кажа. Да, ходя на работа с метрото.

# 32 014
Нали ББ даде пълната възможност на всич-ки, без изключение, да развиват бизнес , да трупат печалби и да пълнят хазната. Няма ощетени.
Сега събитията се развиват абсолютно на пазарен принцип, както вирусът си се върти по медицински.
Та нека всеки да направи своя избор.
Няма какво да се сърдят вече браншовите организации, дори за улеснение на милите туристи, и маските сваляме / само гащите ни останаха, извинете за цинизма/, но ако е за хазната, и тях да свалим.
Много съм доволна от отговорното поведение на хората, няма наплив никъде. Нито в ресторанти, нито в кафенета. Поне аз това виждам.
А и растящите бройки напоследък, както у нас , още повече в Македония, не правят заиграването със здравето на хората заради бизнес , печеливша стратегия.
Но и друго си мисля за тези хотелиери, ресторантьори- те нямат ли някакви консултанти, че да преценят, че на фона на такава пандемия, резултатите са очаквани.

# 32 015
  • София
Замислих се какво ще се случи с проепидемичването днес на антираристките протести, включително в София. Американци, австрийци, немци така хубаво се събраха по площадите, че след две седмици като нищо пак ще пламне Европа.

# 32 016
Писах за чужденци в бургаски мол. Със сигурност знам, че в града доста руснаци имат имоти, но някак си са разпознаваеми.
А и не са само руснаци.
Само да не пламне областта!

# 32 017
  • София
Всичко отдавна е пресметнато и преценено - Бългapcĸитe тypиcти не дa мoгaт дa cпacят ceзoнa нa Чepнoмopиeтo
Πpиxoди oт нoщyвĸи нa бългapи и чyждeнци в oблacтитe Bapнa и Бypгac в пepиoдa юни-ceптeмвpи 2019 г., милиoни лeвa:
Скрит текст:
Bзeти зaeднo, oбщитe пpиxoди oт нoщyвĸи пpeз лeтния ceзoн нa минaлaтa гoдинa ca били oбщo 805 милиoнa лeвa, oт тяx 698 милиoнa лeвa oт чyждeнци, 107 милиoнa лeвa - oт бългapи. Toвa пoвeчe oт яcнo илюcтpиpa нeвъзмoжнocттa пo ĸaĸъвтo и дa билo нaчин cвивaнeтo нa тypиcтичecĸия пoтoĸ oт чyжбинa дa ce зaмecти cъc cтимyлиpaнe нa вътpeшнoтo тъpceнe.
Та за едни 698 млн. ставало дума - за това е целият този зор.

# 32 018
По бнт съобщиха за Самоков, че едно дете е заразено, ходило е на детска градина. Ако родителите дадат съгласие, ще изследват останалите 40 деца в градината.

# 32 019
  • София
По бнт съобщиха за Самоков, че едно дете е заразено, ходило е на детска градина. Ако родителите дадат съгласие, ще изследват останалите 40 деца в градината.
Две са децата, едното е ходело на детска градина, която сега е под карантина.
Установени са още две положителни проби за COVID-19 в Самоков – на деца на 2 г. и на 5 г. Децата с положителни проби са внуци на заразената касиерка от хранителен магазин в града, за която вече съобщихме. Тя от своя страна се инфектира след като баща ѝ, който е бил на лечение във вътрешното отделение на болницата в Самоков, се заразява с COVID-19. Едно от дечицата е посещавало детска градина "Детелина". Тя ще бъде поставена под карантина, ще се изследват и контактните лица с децата.
от ТУК

# 32 020
A и доц. Чорбанов също днес даде интервю по тв (още го няма качено)- каза за ваксината, че все още не е във финален етап и че ваксината не е универсална за цялото човечество. Намерих друг интересен репортаж за ваксините специално:
https://www.bgonair.bg/a/183-istoriite-on-air/195409-istoriite-o … vata-do-vaksinata

# 32 021
Шотландия
Установени са стотици пациенти, които имат Covid-19 след приемането им в болница по повод други състояния, потвърди шотландското правителство.
С инфекцията са открити общо 908 пациенти, а 218 от тях са починали.
На този етап не е ясно дали те са се сдобили с инфекцията в болницата или преди приемането.
Лейбърист поиска разследване, докато консерваторите поискаха спешно изявление от здравния секретар, след като The Herald разкри цифрите.
Шотландското правителство настоя, че е прозрачно, но заяви, че е необходимо да се валидират правилно цифрите, преди да бъдат потвърдени.
В четвъртък здравният секретар Джейн Фрийман заяви, че има 125 "инцидента" на съмнение за предаване на Covid-19 в болница.
Но Herald съобщава за много по-висока цифра, след като поиска информация от правителството.
Опозиционните партии заявиха, че искат да знаят дали някой от тези хора е бил пуснат в домове за грижи, след като е бил в болница.
Шотландският лейбъри призова за независимо проучване на това, което нарече "абсолютно шокираща" степен на инфекция в болниците и "липсата на откровеност" от страна на правителството.
„Тези огнища съвпадат с това, че възрастните хора се изписват от болници в домове за грижи.
Майлс Бригс, говорител на здравеопазването на шотландските консерватори, казва: "Здравният секретар трябва да отговори дали тези смъртни случаи са били известни преди масовото изселване в домовете, как вирусът се разпространява в болниците и дали семействата на пациентите са били информирани напълно. "
Шотландското правителство заяви, че всяка смърт, свързана с Covid-19, е трагедия и "работи неуморно" за намаляване на процента на заразяване и подкрепа на засегнатите.
Говорител заяви: "Всички твърдения, че шотландското правителство се е стремяло да заблуди или скрие цифри, са крайно неоснователни.
"Ние се ангажираме с прозрачността и откритостта, като същевременно гарантираме, че всички цифри, които са публикувани, първо са надеждно валидирани, за да се гарантира точността."
Правителството заяви, че все още работи за установяване на валидирани данни за придобитите от здравеопазването инфекции и това ще бъде публикувано възможно най-скоро.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-52947633?intlink_from_url … e-reporting-story

# 32 022
Има 95 000 нови безработни, фекалиите на Варна се изливат директно във водата, запазилите работата си са с изгърмени отпуски, навсякъде фирмите натискат за компенсация на празните месеци с наваксване до края на годината ...

... какъв сезон, какви 5 лева, какви лев и петдесе??? Ще има повечко хора уикендите за по 1-2 нощувки, плеймейтки и дилърчета на Слънчака и малко западняк на Златните.

Не може да простреляш кокошката в крака и да очакваш снасяне на яйца.

# 32 023
Аз написах вече, но ме изтриха, не знам защо, тъй като нали темата е информативна. От няколко дни съм на морето. Има доста хора като за началото на юни. По плажа не са отворени все още всички заведения, но малкото, които са, са претъпкани, особено вчера и днес. Предимно млади хора, но и много семейства с деца. Руснаци също има.

# 32 024
  • София
Аз написах вече, но ме изтриха, не знам защо, тъй като нали темата е информативна. От няколко дни съм на морето. Има доста хора като за началото на юни. По плажа не са отворени все още всички заведения, но малкото, които са, са претъпкани, особено вчера и днес. Предимно млади хора, но и много семейства с деца. Руснаци също има.
А къде сте на морето? Южно, северно, курорт?

Общи условия

Активация на акаунт