COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 945
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 145
  • BG
Все повече училища в Израел затварят, хиляди ученици са в карантина.
При 330 ученици и учители е открит ковид, около 100 училища и детски градини са затворени.

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-infektionen-in-israel-immer … 3XWVEU7FO37A.html
Притеснявам се и за нашите ученици наесен.
 Ей сега ще дойде септември и ако продължи ДО, съвсем нищо няма да научат.
 Да не говорим за висенето на компа Ако пък се върнат в у-ще, пак ще е опасно, лоша работа

# 32 146
Шивашки цех и фитнес, дискотека и бар обаче не са едно и също нещо. Да, и двете са затворени пространства и в двете има риск от избухване на огнище. Но в цеха контактните могат бързо да се издирят и изолират, докато в дискотеката това не е така. За пример - Корея, където едвам успяха да издирят контактните на обиколилия няколко
нощни клуба супер-разпространител и то при положение, че имат една от най-добрите системи за това. Така че предстои да видим какво ще стане.

# 32 147
  • София
Прави ми впечатление,  че напоследък за втори път данните за заразените в България https://www.worldometers.info/coronavirus/  се променят на следващия ден за предходния. Например данните за вчера са променени. Защо сега се получава това разминаване, а по-рано това не беше така?

# 32 148
Защо пренасочваш нещата към шивашките цехове, нали си говорим за фитнеси, танци и подобни?

Защото едни от най-големите огнища за цялата епидемия у нас - Плевен и Сърница са цехове.
Другото са ромските махали, болници и старчески домове.

Накрая ще се окаже, че е доста по-безопасно да ходиш на фитнес и на ресторант, отколкото да шиеш маски.

# 32 149
За това са виновни работодателите.
Вече коментирах колко строго беше в предишната ми работа и колко разхайтено е в сегашната.

# 32 150
Това не е вярно. Първите починали в България - семейство мъж и жена бяха точно от някакво голямо тържество, доколкото разбрах в заведение. Огнищата по Банско и Пампорово също едва ли са били в работни цехове. Половин Европа всъщност се подпали от италианските и австрийските ски курорти. Разбирам, че сигурно имаш някакви бизнес интереси или предпочитания, ама хайде без чак такова изкривяване на реалността.

# 32 151
  • София
Наистина ли не разбираш или го правиш нарочно? Финтесите и кръчмарите искат помощ и смъкване на ДДС, защото смятат, че не печелят достатъчно като работят или смятат, че се товарят твърде много с допълнителни разходи за сметка на по-малко приходи и не им излиза сметката. Шивашките цехове работят. Не съм чула да искат помощ само защото не им излизат сметките.
Относно цеховете, това вече трябва да го гледат РЗИ и ИТ - дали са спазени всички изисквания за безопасност на работниците, как е организирана работата и т.н.
Като си говорим за цеховете - тази сутрин или снощи гледах репортаж за един автомобилен завод, не зная кой. Знаеш ли какво видях? Поточна линия, разстоянието между работните места  на механиците е поне четири метра, а всеки си стои на станцията и прави максимум пет-шест крачки наоколо. Обаче! Всички работници бяха с маски и шлемове. Интересно как ли изглеждат нашенските цехове? Видяхме вече на картинка как изглежда в Плевен заводът - огромно хале, разстоянията между работните места на шивачките са малко. В Бобов дол и в Плевен и навсякъде работниците заедно пътуват, заедно се хранят, заедно пушат и пият кафе. Видяхме ги и в репортаж от Плевен как си седят пред вратата. Според мен проблемът основно е в организацията на работните места и местата за почивка, както и в личните предпазни средства колко се използват. На бас, че през голяма част от времето работниците са без маски, а за шлемове дори не смея да си помисля.

# 32 152
  • София
Прави ми впечатление,  че напоследък за втори път данните за заразените в България https://www.worldometers.info/coronavirus/  се променят на следващия ден за предходния. Например данните за вчера са променени. Защо сега се получава това разминаване, а по-рано това не беше така?

Ако, са добавили към вчерашните и днешните по погрешка, утре би трябвало да има 0 за днес.
84 заразени за вчера.

# 32 153
Нали Кантарджиев каза, че сега са минали изцяло на електронно броене на случаите затова има объркване с бройките, няма как да са 84 за ден.

# 32 154
  • Варна
ПП Исках да питам : откъде да си купя защитни очила или шлем? В кой тип магазини , или в аптека да търся?Нещо такова мисля, че ще ми свърши работа
Шлемовете не струват, имам такъв служебен, но е изключително неудобно да се работи с тях. Изкривяват видимостта, все едно гледаш през аквариум. Освен това спират звука и ако искаш да те чуят трябва да повишиш глас, съответно обаче звукът се връща към теб и се оказва, че викаш в собствените си уши. Sad

# 32 155
Нали Кантарджиев каза, че сега са минали изцяло на електронно броене на случаите затова има объркване с бройките, няма как да са 84 за ден.
В Джонс Хопкинс също са така, 84 за вчера, 41 за оня ден.

# 32 156
Вчера и днес вече няколко души, летели от Дания се похвалиха в групата във ФБ, че са без карантина. В Дания им дават декларациите, те пък пишат, че летят от Дания и на българското летище само предават лъжливите декларации.

# 32 157
Интересно дали СЗО има мнение дали е нормално у нас футболните мачове да с публика?

# 32 158
  • Варна
Интересно дали СЗО има мнение дали е нормално у нас футболните мачове да с публика?
Нашата публика по стадионите е смешна работа, не мисля че СЗО ще се впечатлят от агитката на Славия... Simple Smile

# 32 159
Вчера и днес вече няколко души, летели от Дания се похвалиха в групата във ФБ, че са без карантина. В Дания им дават декларациите, те пък пишат, че летят от Дания и на българското летище само предават лъжливите декларации.
Да вземе някой от прокуратурата да се регистрира в групата и да почне да ги съди да декларация с неверни данни. Това си е углавно престъпление май.
А за цеха в Доспат - един е, някои пиша и говорят, че е шивашки, други - че е за детски играчки.

Общи условия

Активация на акаунт