COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 039
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 085
Това е информация от сайта на Министерство на здравеопазването, раздел Новини.
Благодаря! За 06 юни я имаше и в другия. Това ме обърка. Явно ще се следят и двата сайта.
Редактирам се. Появи се и в информационния..

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 08:34 от jhbd

# 32 086
  • София
Информацията за заразени по области е от сайта на МЗ - ТУК.
В т.нар. Единен информационен портал все още нищо от обещаните актуални данни няма.
Чудя се тези 21 човека от област Пазарджик всички ли са от Сърница и региона?
Сигурно.
Утре ще са макс 400 теста, да не се смутите, но знаете в неделя правят толкова, ако ще и да има хиляди за изследване.
Вчера съфорумка писа в темата, че в Самоков било трагично положението и пламнала махалата, та имало много бройки, но ще ги съобщават "плавно", за да не притесняват Притеснителните. Та, мисълта ми е, че утре при 300 теста може да очаквате отново леко повишаване на броя.

Въпросът е, че трябва да зарежем тия съботно-неделни простотии и да се тества ударно. Във всички други държави - вярват, не вярват, победили вируса, забравили за вируса, изчистили го, следват една единна стратегия - тест, тест, тест.

# 32 087
  • Sofia
Новозаразените за вчера са вече 84!

# 32 088
  • София
E как? Вчера бяха 41, днес 43, общо 84, ма що са ги писали за вчера? Tия 41 вчера реално са за онзи ден. В Worldmeter стоят 84 за вчера, да.
Айде пак да има брифинг на МЗ, спряха леките сутрешни сводки, за да излизат през ден министри да се обясняват Grinning Grinning Grinning

# 32 089
Двете огнища са 31 от случаите. Интересно дали заразеният медицински персонал е също от огнищата.
За София - 4 ма, както винаги ситуацията тук е пълно информационно затъмнение и не се знае дали са свързани случаите.

# 32 090
Това са данните от 6 и 7 юни . Съобразиха се с подаваната информация от България към 0.00 часа. Вече ще са в крачка от утре

# 32 091
Worldometer-a се резет-ва към 3 наше време. Дотогава всичко е към предния ден. Сигурно могат да се репорт-нат да ги оправят, така както добавиха за първия ден нез брифинги нови 8 към предния ден + починалите.

# 32 092
Благодаря на тези, които дори нощем следят бройките и ги изнасят. Спестяват ми ровенето по сайтове, тук има всичко!
Днес мисля, че става дума само за огнищата. В Пазарджик 21 сигурно са все от Сърница, най-много да има някой от онзи завод, дето пламна, но по-вероятно да са само от Сърница, защото в онзи завод май затихна.
Сливен продължава да бъде огнище, другите области затихват нещата.
Това не ме успокоява изобщо. При няколко теста само в огнищата означава, че просто не знаем какво става на другаде.
В този ред на мисли, който го е грижа за здравето му, негово и на близките, най-добре да носи маска навън и по възможност в закрити помещения, където стои с повече хора.
Болниците си продължават да бъдат огнища, което е много тревожно. Да не ти се наложи спешно да се лекуваш. Пази боже! Не знам защо не приемат в болница само след тест. Това е безумие просто, при нас няма чак толкова много заразени, та да допускат да пламват болници. 300 лекари заразени. Как ще ида сега на лекар? Страх ме е от тях, вместо да разчитам на тях.
ПП Исках да питам : откъде да си купя защитни очила или шлем? В кой тип магазини , или в аптека да търся?Нещо такова мисля, че ще ми свърши работа
https://www.google.bg/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0% … =1024&bih=647

# 32 093
Worldometer-a се резет-ва към 3 наше време. Дотогава всичко е към предния ден. Сигурно могат да се репорт-нат да ги оправят, така както добавиха за първия ден нез брифинги нови 8 към предния ден + починалите.
Абсолютно еднакви са общите данни спрямо ЕИП на България. Няма за какво да се репортнат. От тази вечер ще са точни и то наистина с данни към съответния ден. Така е правилно според мен и е актуална информацията.

# 32 094
Кантарджиев по БТВ

# 32 095
  • София
Кантарджиев по bTV категорично каза, че е ЗА носенето на маска, но ръкавиците са за хората, които работят с пари.
Според него ако нещата продължат да се увеличават може да върнат някои мерки

# 32 096
А в Пазарджик дали има толкова капацитет в болниците да поемат новите случаи.
Фенката на Слави после ще протестира и за липсата на болнично лечение.

Не знам, но някои ги прехвърлят в Пловдив. Скоро почина един техен пациент.

# 32 097
  • София
Ън какво значи в болниците да приемат само след тест за Ковид. Ако си отишъл със сърдечен проблем например  - извън ритъм да кажем, и ако имаш положителен тест за Ковид и не те приемат ли? Болниците са за това, да лекуват и други заболявания.

# 32 098
  • Bulgaria
Ън, в магазин за работно облекло.

# 32 099
Ън,и в Кауфланд има предпазни очила и шлемове.Ако имаш наблизо такъв,бих ти ги препоръчала.Броят на новозаразените наистина е прекалено голям спрямо направените тестове.

Общи условия

Активация на акаунт