COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 055
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 100
Ако почнем да намираме над 100 нови на ден ще има ли пак ИП? Или ще пеем цяло лято 'Tourists Welcome'?

# 32 101
  • София
Картинката в Сърница хич не е розова, а предвид показаното вчера на репортажа отношение на живущите там към проблема нещата изглеждат съвсем зле.
За нови 22 случая на заразени с коронавирус в област Пазардик, до неделя сутринта, съобщиха от местното РЗИ. 19 от тях са в Сърница, където е новото огнище на заразата в региона. С положителни проби в родопския град са 15 жени и 4 мъже на възраст от 22 до 57 години. Всички те са в добро състояние и са поставени под домашна карантина и наблюдение за 28 дни. Така общо заразените в Сърница стават 33. Освен това са регистрирани и три нови случая на заразени с коронавирус в община Пазарджик. С положителна проба за COVID-19 е 11-годишно дете от областния град. То е в добро състояние и е поставено под домашна карантина. Заразени са и две жени от пазарджишкото село Дебращица - на 35 и 79 години. По -възрастната от тях е приета в инфекциозното отделение на областната болница, а по-младата е в домашна изолация.
от ТУК
Показваха вчера и весели летовници там - не ги било страх от зараза... А дали няма все пак да се уплашат какво могат да си донесат в къщи след почивката, та да плъзне и по родните им места?

# 32 102
  • При семейството си
Област и град Пазарджик са различни неща. 8 са новите случаи приети за болнично лечение, без да се уточнява къде.
6 са новите случаи на медицински служители, в Сливен са общо 10 новите случаи. Убедих се, че от празненствата на закрито е резултат сегашната ситуация.

# 32 103
А в Пазарджик дали има толкова капацитет в болниците да поемат новите случаи.
Фенката на Слави после ще протестира и за липсата на болнично лечение.

Не знам, но някои ги прехвърлят в Пловдив. Скоро почина един техен пациент.

Карат ги в Пловдив, защото са им изпоразени докторите в Пазарджик.

По повод ново ИП, не вярвам да има повече. Беше каквото, беше. От тук нататък всеки сам да се пази. Който разбрал, разбрал.

Чета коментари по ФБ, ами няма такъв вирус, не са го виждали хората. Сега пак ги лъжат с тия бройки, чудят се от къде са ги измислили.

Тези две жени от с. Дебращица, правилно ли го написах, дали нямат общо с блъснатите жени, оттам ходене по болници?

# 32 104
  • Bulgaria
Ако почнем да намираме над 100 нови на ден ще има ли пак ИП? Или ще пеем цяло лято 'Tourists Welcome'?
Няма да допуснат да имаме по 100 на ден, ще ги разпределят по дни, за да не надвишават. Иначе си мисля, че само ако започне да се изчерпва капацитетът в болниците ще вземат мерки.

# 32 105
Скрит текст:
Няма да допуснат да имаме по 100 на ден, ще ги разпределят по дни, за да не надвишават. Иначе си мисля, че само ако започне да се изчерпва капацитетът в болниците ще вземат мерки.
И аз мисля, че нови ограничения няма да има без значение от бройките за да се спаси сезона. По скоро ще скатаят бройки или ще тестват само тези, които са за болница вече.

# 32 106
  • Mostly in my mind
Трите С -Сливен, Сърница, Самоков. Дано овладеят нещата там!

# 32 107
  • София
Определено. Ще ги натъкмяват да няма повече от 60-70 на ден ( и то с "плавно" достигане на тези бройки), ще обясняват, че са локални огнища и така. Действително обаче, ако някъде се запълни капацитета в някой областен град, може да вземат мерки за съответната област, респ. за навсякъде, ако по всички области се препълнят болниците.

Ън, маска на вън, на разходка в жегите защо ти е?

# 32 108
  • София
Нищо не е ясно за това как ще се процедира в хотелите, ако се появи заразен с коронавирус гост. Последните указания оставят още много въпроси:
Притеснителен, според представителите на туристическия сектор, е и друг факт. Диагностициран с COVID-19 турист се лекува за сметка на застраховката, европейската здравна карта или на собствени разноски, ако няма валидна полица. Обаче след пълното му оздравяване той ще бъде поставен под карантина за 28 дни, за да не пренесе епидемията. В този случай от РЗИ са обяснили, че за този период гостът ще се връща обратно в хотела. Въпреки че чуждите туристи при влизане в България ще подписват декларация, че всички разходи по престоя са за тяхна сметка, не е ясно дали тези гости имат възможност да покрият 28 дни хотелски престой. И ако не могат да платят веднага, каква ще е гаранцията за хотела, че ще си получи парите, чудят се от бранша.
от ТУК
Как точно ще я прекара гостът тази карантина в хотела, без опасност да зарази евентуално други хора? И как ще го задължат да стои там още почти месец? Въобще не си представям как ще стане, но явно това не е на дневен ред, важното сега е да докараме туристите тук.

# 32 109
Ако са наистина локализирани, числото не би следвало да е кой знае от какво значение.
Ако наистина махалата в Самоков е пламнала, това само затвърждава начина на предаване на вируса и, че заради начина си на живот малцинствата са предразположени -  изключителна липса на хигиена,  много и близки контакти-знаем по колко и как живеят.

# 32 110
Къде ги видяхте тези 80 бройки ?
Аз тук следя и са 43 за изминалото денонощие ?
https://coronavirus.bg/bg/1

Между другото , Столичното РЗИ от 3.06. не е актуализирало сайта си . Не знаем вече колко народ слиза на терминалите .
Ето последните данни и оттогава -  йок.
https://srzi.bg/bg/post/spravka-covid-19-za-gr-sofiya-2774

Кантарджиев нещо ново каза ли ?

# 32 111
  • София
Тези 84 бройки са сумата от вчерашните и днешните в worldometers, за да влязат в крак с новия начин на отчитане при нас - от 0.00 часа. Утре всичко ще съвпада.

Интервюто на Кантарджиев беше основно шеги, закачки и ведро настроение, поздрави мама по телевизора и ни обясни как да слагаме маските в микровълновата за дезинфекция.
Проф. Кантарджиев: След 15 юни имаме план по дни. Началото беше много тежко

# 32 112
  • София
Кантарджиев живее не в държавата, в която аз явно.
90 процента от хората си спазват мерките според него. Аз съм на точно обратното мнение--около 10 процента спазват мерките.

# 32 113
И аз не мога да разбера кои са тези деветдесет процента, на които все благодарят. Вчера в един плод зеленчук продавачката и единият клиент бяха без маски, само аз със.
И стотиците примери, които и вие давате.

# 32 114
  • sofia
През последните месеци не бях използвала градският транспорт. Онзи ден ми се наложи. Имаше много хора без маски. Предимно възрастни...От вчера в кварталният супермаркет, дори касиерката беше без маска..
Толкова за съвестта на хората. Трябва да се пазим сами, въпросът е, че без ваксина, това е невъзможно...

Общи условия

Активация на акаунт