COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 895
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 115
  • София
От данните за коронавируса, на този етап се наблюдава голям спад в хората на болнично лечение, към момента са само 155 , при положение, че преди бяха около 300. Има голям спад и на хората на интензивно лечение, към момента 12, а преди бяха около 40. Така че данните са много оптимистични и реално нищо особенно не се случва.

# 32 116
От данните за коронавируса, на този етап се наблюдава голям спад в хората на болнично лечение, към момента са само 155 , при положение, че преди бяха около 300. Има голям спад и на хората на интензивно лечение, към момента 12, а преди бяха около 40. Така че данните са много оптимистични и реално нищо особенно не се случва.
Но до момента са минали само 2 дни от новозаразените 85 човека. Тепърва ще се развива там клиничната картина.

# 32 117
  • София
Факт е, че се откриват нови огнища с десетки заразени. Все още наистина не е нищо сериозно, ако хората по места си свършат работата и ги потушат, иначе и пациенти в болниците ще има, и в интензивните отделения, и в черната статистика. Надявам се да не са запразнили там по РЗИ-тата и да си гонят задачите, а карантинираните да си седят по къщите. Според мен това значи "да живеем с вируса", а не да се правим, че него го няма.

# 32 118
Мисля, че на 15.06 няма да отпаднат маските. И това трябва да бъде заявено съвсем скоро, защото народа съвсем се развърза. В деня в който Бойко каза, че всичко ще отпадне в близкия магазин почнаха да се мотат хора без маски. Доста несериозно. Все си мисля, че носенето на маски в закрити обществени места, без тези с консумация не би навредило на икономиката и на пчеличките.

# 32 119
Да му мислят в Индия и Африка, там ако се разрасне пандемията ще е голяма трагедия.
Макар че поначало животът на повечето хора в Индия и Африка си е трагедия.Раждат се в бедност и мизерия и умират в бедност и мизерия.

# 32 120
  • София
Проблеми, с които задължително трябва да бъде ангажиран лично премиерът - от ТУК:
Фитнес индустрията в България се намира в тежка ситуация, заради пандемията с Коронавирус, алармират от Българска асоциация за здраве и фитнес. Те настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов и остават в протестна готовност.
“Преди всяко едно занятие залата се дезинфекцира. Маските не са задължителни, но вентилацията трябва да работи изключително, което увеличава разхода. На входа трябва да има допълнителен персонал, който да мери температура, да подрежда по някакъв начин хората на групи, да спазват разстоянието”, смята Явор Кунчев.
Според него разширяването на графика намалява приходите за залите и увеличава разходите. В момента танцуването по двойки е забранено, защото трябва да се спазва разстояние от 1,5 м и всеки да има по 4 кв. м.

И какво, мислите, се очаква от премиера да направи по повод тези невероятни трудности пред бранша?
Те ще настояват част за намаляване на ставката за ДДС и за удължаване на мярката 60:40 до края на годината. От бранша ще искат и безвъзмездна финансова помощ въз основа на средната месечна ставка.
При цялото ми уважение към господата, ама не са ли това проблеми, с които сами трябва да се справят, ако искат да работят? Все пак хазната не е бездънна, а съм убедена, че има много други работещи с далече по-сериозни проблеми и загуби, само че за тях не се чува нищо и явно се оправят, както могат. Както винаги.

# 32 121
При нас все още в ГТ и магазини не пускат без маски.
Вчера се засилих по спешност към строителния магазин, не ме пуснаха без маска. Дадоха ми една салфетка, да спасим положението.
От 1 седмица съм на нова работа, там никой не носи маски, а е фирма за ЛПС. Head Band
В предната мереха Т, искаха дистанция и маски, тука е свобода.

# 32 122
Стотици коронавируси са открити при прилепите в Китай и това е върхът на айсберга

Огромно разнообразие от коронавируси съществува в природата и много от тях са открити при прилепи, изследвани в Китай.
Генетичен анализ показва, че много от тях имат висок потенциал да се предават между видове. Взети са проби от хиляди прилепи от 15 провинции между 2010 и 2015 г. и е изследвана лабораторно рибонуклеинова киселина (РНК) от тях, нужна за идентифициране на коронавируси.
Открити са 630 нови генетични секвенции на вируса. Тъй като те не са разчетени напълно, не е сигурно, че всяка съответства на отделен, нов вирус, но учените приемат, че са стотици. Общо, заедно с новооткритите, са изследвани секвенции на 781 коронавируса.
Това вероятно е съвсем малка част от между 10 и 15 хил. коронавируса, които изследователите смятат, че се срещат в природата.
Възможно е сред тези вируси да е един потенциален бъдещ SARS-COV-3 - "хипотетичен брат" на SARS-COV-2, причинил отнелата над 400 хил. живота болест COVID-19 - и да се разпространява в природата, отбелязва "Ел паис". Макар това да е само предположение, за изданието боливийският еколог Карлос Самбрана, участвал в анализа, казва, че "югоизточен Китай е център за диверсификация" на тези вирус. Той обяснява ситуацията с "перфектната буря" в района - голям брой видове прилепи, всеки със собствени характеристики; голяма гъстота на човешкото население; постоянен контакт между хора и животни.
Работата на Ши и останалите учени сочи, че има цяла група коронавируси, които се предават по-лесно между видовете. Става въпрос за алфакоронавирусите, които не са част от групата нито на двата предишни разпространили се по света коронавируса - SARS и MERS - нито на SARS-CoV-2, последния "бетакоронавирус". "Алфа" типовете се разпространяват по-бързо и авторите призовават властите както в Китай, така и в съседни държави като Мианма, Лаос и Виетнам да разработят програми за наблюдение и търсене на нови коронавируси сред прилепите там.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/06/07/4075979_stotici_koronavirusi_sa_otkriti_pri_prilepite_v_kitai/

# 32 123
Ех, голяма загуба за фитнесите като сега хората вече не могат да тренират наблъскани един до друг в жега и задух, с едва-едва работеща вентилация... Не генерализирам за всички фитнеси, ама досега имаше доста, които работеха така (според личен опит и споделяния от познати).

# 32 124
  • София
Мда, от The Lancet също предупредиха, че практиката с папането на прилепи трябва да бъде прекратена във възможно най-кратки срокове. Както и на циветите, които също са перфектните "резервоари" за коронавируси заради високата си телесна температура.
Лошото е, че в Китай не си дават wet market-ите и дори вече не ядат тези животни от бедност, а защото според тях това са уникални културни традиции и премахването им ще е опит за заличаване на ценни за тях обичаи...

# 32 125
Ами и асоциацията на фризьорите да очакваме с включване. Значи преди докато аз седя с боята на главата, .минават един, двама за бърза подстрижка. Сега няма такова нещо поне при моята фризьорка. Явно си е направила сметката. Не е вдигнала цените все още. Май трябва да се научим да живеем не само с вируса, но и с по-нисък нетен доход.

# 32 126
  • София
Айде сега, всички се наредиха на опашката за пари! Аман вече! Ще рече човек, че без кръчми и фитнес нацията и икономиката ще загинат! Я, с мотиката и да кОпат на полето, ще им дам аз един фитнес! Еко-фитнес, че и малко реколта ще изкарат!
Е, те не това искат - искат пари и премиерът лично да разреши танцуването по двойки. Yum
Като стана дума за танци:
Испания реши да отвори нощните клубове в някои региони на страната, но танците в тях ще останат забранени. Освен тази забрана, властите ограничиха и капацитета на посетителите, като те ще трябва да са най-много една трета от максималния брой гости на клуба. Ако заведението разполага с дансинг, тогава върху него могат да се поставят маси, но е забранено ползването на дансинга по предназначение – тоест танцуването върху него, гласят разпоредбите на здравните власти.  от ТУК

# 32 127
  • София
В София, където няма кондуктори няма как да се контролира носенето на маски в ГТ. И на моята работа много бързо спряха да носят всички маски, а работим с хора макар и да не е като в хранителен магазин, все пак... Само аз си нося, може би за някакво си мое успокоение.

# 32 128
Икономиката би оцеляла без много бизнеси, но това е препитанието на хората, което те са си избрали. Дайте тогава да затворим всички "ненужни" бизнеси и да пратим хората да копат или да стават продавачи. Ами, ако всички отидат в селското стопанство и се наредят за продавачи, колко от тях ще бъдат наети, а. То работните места не са безкрайни, бройките бързо ще се запълнят. Другите какво ще ги правим, те на Луната и Марс за лунни камъни и търсене на марсианска вода, щото са безполезни. Недейте така, всеки е намерил своя начин да си изкарва хляба, за него неговия бизнес е важен, е всичко, е хляба за семейството му. За другите може да не е - аз не ходя на маникюр и фитнес, не ходя на логопед, близките ми нямат нужда от такъв специалист, означава ли това, че бизнеса му е ненужен и безсмислен. Трябва ли да го пратя да бере люцерна за зайците. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 32 129
  • София
В криза има бизнеси, които отпадат от самосебе си, защото не са критично важни или защото ги удрят обстоятелствата и не са критично важни. В същото време разцвет има при други бизнеси, които или са критично важни или задоволяват някакви важни за момента нужди и липси на пазара. Това е положението. А човек като види, че бизнесът му вече не върви, сменя препитанието, ако не може да чака или да вдигне бизнеса на крака. Всеки смята, че е най-важният специалист на света и че точно неговият бизнес е най-важният на света, обаче икономическата логика и закони казват друго. Както се казваше в един филм - марширувай или умри.

Общи условия

Активация на акаунт