Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 146
  • 741
  •   1
Отговори
# 210

Та той твърдеше, че кръстът се оправя с тренировка на коремните мускули. Нямаше как да отида при него на прием, но беше публикувал в свободен достъп една малка книжка с няколко упражнения, от които кръстът ми доста се пооправи.

Много пъти съм го чувала това. И от лекари и от масажисти.
Коремните мускули са много важни за здравия кръст.

# 211
Важни са, просто не само отпред на корема ами от всички страни на торса мускулите. Че много хора си представят стотици коремни преси и нищо друго, като чуят укрепване на коремните мускули. А това може даже да изиграе лоша шега, ако тези мускули са добре тренирани, а останалата част от мускулния корсет е слаба...
Иначе наистина физиотерапевтите могат най-добри съвети да дадат при такива състояния като дискови хернии, а не стандартен треньор или лекар. Майка ми има няколко хернии, знам че има цял комплекс упражнения специални и че веднага усеща разликата ако започне да не ги прави редовно. Прави си ги още сутрин преди да е станала. В леглото, което поради състоянието й така или иначе е твърдо и има достатъчно опора.
Мускулите на бедрата и на задните части са важни за нас и по друга причина. Както и Невена спомена, това са най-големите мускули в тялото ни. Те се отразяват най-много на ИР в зависимост от това колко са активни или не. Мускул дето само си почива, става по-невъзприемчив към инсулина, то всъщност и глюкоза много много не им трябва и ето ни проблем. Обратното също е в сила.

# 212
От повече от 3 месеца всеки ден въртя "колело за корем" и от болките в кръста няма следа. Много ефикасно е и упр.котешки гръб.

# 213
От повече от 3 месеца всеки ден въртя "колело за корем" и от болките в кръста няма следа. Много ефикасно е и упр.котешки гръб.

Какво е това упражнение?

# 214

Това ли е нещото?

# 215
Да това е. Много е важно кръста да не прави чупка надолу, стяга се максимално корема при изпълнението.
Котешкия гръб - както прави котката Grinning - на 4 крака на пода - гърбът се извива максимално нагоре, и после надолу, всичко бавно и плавно, стегнат корем. Не повече от 6-7 движения на един път. Накратко - дъга нагоре и надолу.

# 216
Като сме заговорили за болежки, аз имам проблем с едното коляно от периода на обездвижването ми. Боли ме когато се изкачвам и слизам по стъпала най-вече, като ходя не усещам нищо, като карам колело също. Забравих как се казваше точно състоянието, но е омекване на хрущяла на коляното. Четох из интернет, че проблема може значително да се подобри с упражнения и някакви важни мускули на бедрото, които отговаряли точно за този проблем и трябва да се развият повече. Ще отида и на специалист разбира се, тъй като ходих при хирург и той каза, че не съм за операция, защото проблема по всяка вероятност може да отшуми, ако се вземат правилни мерки, но после дойде ИП и така си остана, ще видим докога. Когато бях с 30-40 кила отгоре едвам можех да се кача по стъпалата, много ме болеше, сега е съвсем леко неразположение, но все пак е там и си има проблем, за който ми се иска да взема навременни мерки. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно и да знае подходящи упражнения за това?

# 217
  • пак там
Хаус Бейби, погледни книжката, която показах - първите упражнения са именно за колена.

# 218
  • Paris, France
Хондромалация се казва мекия хрущял. Желатин с мярка, протеини, Вит Ц и алкализация помагат. К2 също е важен.

Много добре го е обяснила натка за мускулите. Сам по себе си коремът не може да помогне и ако се тренира само той може да се влошат тръбните мускули. Почва се от бедра и задник, гръб и корем между другото. Това ми го каза физиотерапевт, който се занимава с елитни атлети. Без бедра, задник и гръб коремът само притискал нещо. Когато се тренират задник и гръб, коремът естествено участва. Нещо като глинен съд. Започва се да се вае отдолу нагоре. Ако основата не е стабилна ще пада и накрая ще се счупи.

И друго - за гърба е важна стойката (pelvic tilt). Когато сядаме трябва леко да се надупим ( извинявам се за израза, но друг не ми идва на ума). Когато вървим е добре да прибираме задника към тялото, така че задник и бедра да поемат тежестта.

Fixing anterior pelvic tilt или fixing posterior pelvic tilt и ще ви излязат упражнения за двете отклонения. Пелвисът трябва да е прав като вървим.

# 219
  • пак там
Вие ме взехте за мезе май...

Не съм казала да се тренират само и единствено коремните мускули, а да се тренират И те. Ако на някой не му е станало ясно...

# 220
Мерси, Рися и Невена, ще се интересувам по-задълбочено по въпроса. Ще я погледна книжката.

# 221

Това ли е нещото?

А... и мъжът ми в стаята си за фитнес има такива търкалца......ама даже и не съм погледнала за какво ги използва. ми той като размаха едни тежки пудовки, ме е страх да не отнеса някоя...
Невенка, аз пак да питам за кайсиевите ядки. Могат ли да се ядат и по колко. Не държа да ги ям, обаче заради витамин В17.....нали предпазвал от рак. Пък аз съм обременена.....Трудно се намира иначе в чист вид в България, а с тази ситуация, не знам кога ще мога да отида в Турция да си напазарувам. Те и тенекиите ми зехтин на привършване...Нямам идея от България какъв да купувам. По принцип като не съм се запасила от Турция, или с гръцки зехтин, ползвам от тук Коста доро, ама не знам дали мога да му имам доверие...

# 222
  • Paris, France
алиннна, те съдържат и малко цианид май. Не ги ям. Знам, че са полезни когато вече има рак, но просто така без да го имаш няма смисъл. Все едно да пиеш противораково ей така, понеже си обременена.

Алинче, никакви кайсиеви ядки няма да компенсират щетите от килата и разбрицаната имунна система. Била съм (почти) там. Има по-важни вещества, които в момента губиш. Губиш си и времето с глупаво добавки.

Метформинът също лекува някои видове рак, които имат инсулинови рецептори, но за да не се развиват трябва да имаш нисък инсулин.

В момента приоритетите ти са най-сетне да почнеш да сваляш кила. Без този етап никакви борови връхчета и кайсиеви ядки няма да ти помогнат.

Жалко, че времето, в което сега не работиш и не пътуваш до работа не го използуваш за да си планираш нещата и най-сетне да тръгне кантара надолу. Хора слабеят и докато лежат.

Щом мъжът ти има гири, грабвай няколко и ги размахвай в леглото. От ендорфините ще спре да те боли и крака.

Като тръгнеш на работа става сложно, пътуваш, работа, пътуваш домакинска работа. Сега е момента. Ако сега не се хванеш в ръце, кога?

Зарибих няколко съседки с диети и тичане, сами, разбира се, не с мене. Едната имаше понякога КЗ 12 сутрин с Метформин, на диета е от 15 март и вчера се е събудила със захар 4.8. Да видиш как търчи около блока цял час. Не я познах вчера -  минус 17 кила е и като момиченце, а нямаше талия. От 15 март. До 11 май, когато ще започне работа, час път в едната посока и повече тя няма да има диабет. Е, ще си ходи ИР още няколко години, но няма да е това, което беше. От 2017 и говоря, но сега има време и като видя колко е лесно и как вече не е гладна, не и излизат през ден циреи, не кърви и се стегна. Преди все в събота имаше де сватба, де РД, де джамбуре, де някой се изтърсил. Сега е спокойно.

Хайде, всички чакаме дневника. Бледолилава може да ти помогне с приложения. Аз не мога, от старата школа съм. Аз си пишех на лист:

Сутрин - теглене на кантара и мерене на талия - 7.00ч
7.10 - вода с лимон, фолат и инозитол ако няма кафе
7.15 - кафе, примерно, зелен чай може и без
7.15-7.30 някаква физкултура за метаболизма.
7.40 3 пържени яйца, табуле от вчерашния ден, сминдух и куркума
10.30 2 чушки и морков ако си навън
13.30 риба с шопска, може без сирене някаква салата и вода
17. 20 чушка с домат, ако си навън 2 чушки с 20гр бадеми
20.30 - 500гр гъби на пара с чесън и зехтин и голяма салата от маруля и краставица
20.45 - тичкане из квартала.
21.45 - магнезии Д3 Б витамини
22-23 - сън

Всеки ден дояждаш нещо от вчерашния и от приготвеното днес оставяш за утре и така почти не готвиш.

Приоритетите ти в момента са килата. Те те тровят, те предизвикват рак, те функционират като отделен ендокринен орган, те ти тежат, те ти пречат да ходиш, да дишаш, да тичаш.

# 223
Скрит текст:
алиннна, те съдържат и малко цианид май. Не ги ям. Знам, че са полезни когато вече има рак, но просто така без да го имаш няма смисъл. Все едно да пиеш противораково ей така, понеже си обременена.
Алинче, никакви кайсиеви ядки няма да компенсират щетите от килата и разбрицаната имунна система. Била съм (почти) там. Има по-важни вещества, които в момента губиш. Губиш си и времето с глупаво добавки.

Скрит текст:
Метформинът също лекува някои видове рак, които имат инсулинови рецептори, но за да не се развиват трябва да имаш нисък инсулин.
В момента приоритетите ти са най-сетне да почнеш да сваляш кила. Без този етап никакви борови връхчета и кайсиеви ядки няма да ти помогнат.

Жалко, че времето, в което сега не работиш и не пътуваш до работа не го използуваш за да си планираш нещата и най-сетне да тръгне кантара надолу. Хора слабеят и докато лежат.

Скрит текст:
Щом мъжът ти има гири, грабвай няколко и ги размахвай в леглото. От ендорфините ще спре да те боли и крака.

Като тръгнеш на работа става сложно, пътуваш, работа, пътуваш домакинска работа. Сега е момента. Ако сега не се хванеш в ръце, кога?

Зарибих няколко съседки с диети и тичане, сами, разбира се, не с мене. Едната имаше понякога КЗ 12 сутрин с Метформин, на диета е от 15 март и вчера се е събудила със захар 4.8. Да видиш как търчи около блока цял час. Не я познах вчера -  минус 17 кила е и като момиченце, а нямаше талия. От 15 март. До 11 май, когато ще започне работа, час път в едната посока и повече тя няма да има диабет. Е, ще си ходи ИР още няколко години, но няма да е това, което беше. От 2017 и говоря, но сега има време и като видя колко е лесно и как вече не е гладна, не и излизат през ден циреи, не кърви и се стегна. Преди все в събота имаше де сватба, де РД, де джамбуре, де някой се изтърсил. Сега е спокойно.

Хайде, всички чакаме дневника. Бледолилава може да ти помогне с приложения. Аз не мога, от старата школа съм. Аз си пишех на лист:

Сутрин - теглене на кантара и мерене на талия - 7.00ч
7.10 - вода с лимон, фолат и инозитол ако няма кафе
7.15 - кафе, примерно, зелен чай може и без
7.15-7.30 някаква физкултура за метаболизма.
7.40 3 пържени яйца, табуле от вчерашния ден, сминдух и куркума
10.30 2 чушки и морков ако си навън
13.30 риба с шопска, може без сирене някаква салата и вода
17. 20 чушка с домат, ако си навън 2 чушки с 20гр бадеми
20.30 - 500гр гъби на пара с чесън и зехтин и голяма салата от маруля и краставица
20.45 - тичкане из квартала.
21.45 - магнезии Д3 Б витамини
22-23 - сън

Всеки ден дояждаш нещо от вчерашния и от приготвеното днес оставяш за утре и така почти не готвиш.

Приоритетите ти в момента са килата. Те те тровят, те предизвикват рак, те функционират като отделен ендокринен орган, те ти тежат, те ти пречат да ходиш, да дишаш, да тичаш.
Подписвам се с ДВЕ ръце под това.
И, Алинна, ако още преди 3-4-5 години беше започнала сериозно, вместо да се чудиш как да заобикаляш режима с разни добавки и "режимни" храни-в които няма лошо, но са за един по-напреднал етап, досега щеше да си и слаба, и здрава, и пъргава.И да си забравила .....
Извинявай, че съм рязка, и откровена.Но през няколко месеца те чета...и все едно и също..."...Почвам/сериозна съм/болна съм/дебела съм!".Пишеш няколко седмици и се покриваш.След няколко месеца ситуацията се повтаря.
Знам, форума е публичен, темата е обща, всеки има право да пише...и т.н.
Но е някак досадно вече, поне за мен и още няколко потребители, да повтарят едно и също, едно и също на един и същи човек....Да  е някой нов, който още търси, проучва и не е наясно, разбирам.
Но на теб ти се повтаря едно и също постоянно.
Ами, съжалявам, че си зле..но това не е, защото тук не ти е обяснено и не си наясно какво трябва да правиш.
А защо не искаш и не го правиш, ние няма как да знаем....
---------------------------------------------------------------------------
Като дете се скъсвах да ям кайсии и кайсиевите им ядки...е, още съм жива и здрава.  Smiley
На село баба и дядо имаха около 4-5 кайсиеви дървета....кайсиите и ядките бяха плодовете, които ядях, освен някоя и друга ябълка зимата и диня през лятото.
Когато правеха компоти от кайсии за зимата, имаше килограми кайсии.Дори не знам по колко ядки съм изяждала на ден...количества.
Не знам откъде дойде това, че били смъртоносен "убиец"....

# 224
Вярно е това че за много хора сега е идеален момент да започнат промяна, ако вече не са. Аз самата го направих по този начин - когато се захванах бях безработна и ако не друго, имах много време за себе си. За повече четене, повече планиране, повече експериментиране с храненето, дори за непостоянните ми опити да спортувам по-редовно. Преди това знаете как е - много по-лесно се намират оправдания като човек е все изморен и все не му стига времето. А то с ИР и неправилно хранене и прочие, много ясно че съм била все изморена, дори и да не е от работата. Оправдания са си, разбира се, но когато човек има повече свободно време, наистина стават много по-лесно нещата. Освен повече време физически за занимавки, имах повече време и да ровя и чета и поне при мен самонавиването е голяма работа Grinning През цялото време си казвам че вместо да мисля как се лишавам от едно и друго, аз по-добре да си мисля как правя нещо хубаво за себе си и да съм доволна от себе си по този повод. Ами, друго си е.

Общи условия

Активация на акаунт