Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 156
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Хмм и аз редовно съм без цикъл. Кисти нямам, изписват ми да пия Дуфастон, пия го и ми идва, ама може ли всеки път така.

Това са ми половите хормони през септември или октомври някъде по същия повод. Сега пак ми закъснява, като под закъснява имам предвид, че ми е идвал цикъл с 2-3  месеца закъснение, тоест в годината съм имала по 4-5 цикъла.

# 526
  • Paris, France
За ходене до тоалетна - при мене работи, като съм кето, само червено цвекло. 2 глави, едната сутрин в салата и другата на обяд и така. Поне пестим вода и препарат за кенеф, хаха.

Честото будене - мене ме буди котарака да му давам да яде. Заспивам лесно след това. Честно казано не зная. Кортизол, да.

Поздравления за добрите резултати, алоевера. Дано всичко да излекуваш.

Елена, и на мене ми даваха дуфастон, но той е опасен. Тук трудно го изписват. Няма страничните ефекти на утрогестан и от него не ми се спи. Нормално е да нямаш цикъл по 3 месеца докато ядеш боклуци и дебелееш. Стягаш се както се стегнах аз и си изчистваш храненето. Като спреш кифли, пица, банички ще се оправят нещата. Трябва ти магнезий. След 1-2 седмици хранене с намаляване на ВХ имах нормален, лек цикъл. Даже все още ядях по половин филия хляб вечер, но пиех Метформин, по 500 вечер.

Не мога да ти видя резултатите. Ей сега ще ида да опитам да ги уголемя.

Редакция Елена, недоскив съм и мога да видя само резултати на снимка. Отварям в друг прозорец и увеличавам. Другите, като дойдат, ще кажат.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 23:59 от Nevena Virolan

# 527
  • Близко съм
Благодаря ти, Невена, също и за отзивчивостта. Ами дано и юни за така добри. Но кортизол кой е най-точния нали имало два начина?!
да бе спестяваме аххахаха, на мен ми е нужно сега да пестя съкратена съм. А относно съня трудно заспивам ще видим юни месец цялостната картина пак. Сега дано оправя МЦ ,не ми се пият повече хормони и за него дано се оправи бързо и се разбере причината.

# 528
  • Paris, France
алое, не знам, честно казано за кортизола. Моя тест беше кръвен май, но много отдавна. В норма, но нисичък.

Елана, ужас. Поне гликираният ти е добре, но инсулинът и даже захарта хич не са цвете. Стягай се!

ЛХ е леко височък. Моят беше същия. Ако  планираш бременност трябва да го свалиш тоя ЛХ.

Прогестеронът ти е ОК, но може да се покачи.

Направо си направи план за действие и започвай строга диета. Ще видиш резултат. Без диета само си гърмиш патроните нахалост. Метформинът след 18 месеца намалява действието си. Хич не се моткай!

# 529
Eлена, за цикъла е хубав прим ойла.
На мен много ми е помагал.
Естествено това не значи да продължиш да ядеш боклуци.

КЗ на гладно ти е ужасна. За мен си вървиш към диабет.

# 530
Aloevera, има три начина за изследване на кортизол, като за най-точно се смята изследването от слюнка. Препоръчвам ти трикратно да пуснеш, пробите си ги събираш у дома сутрин, на обяд и вечерта.

Аз отскоро имам същия проблем със съня, май е откакто започнах да правя фастинг. Много е досадно в работните дни.

# 531
Мари77, всичко е възможно. Можеш да изследваш FSH и AMH, но при СПКЯ AMH може да излезе фалшиво висок. FSH различен всеки месец, но в предменопауза става висок. Предпоследно ми беше 40 на 3-5 ден на цикъл, а последно 17, но е ясно, че влизам в менопауза.
Изследвала съм антитела и TSH. Антителата са добре и TSH е 1.33. Уж в норма. Исках и други хормони да пусна , но стана ИП. Но добре ме насочи, че при СПКЯ може и без кисти. Август бях на АГ и на видеозон нямаше кисти. редписа ми Фемарел, но септември ми дойде и не съм пила хапчета. След това 2м нямах цикъл и от декември до февруари беше редовен. Ще си запиша хормоните,които да изследвам.

# 532
  • София
Благодаря. Ще си взема и Прим ойл и преди съм чела положителни отзиви.

# 533
Елена, при синдром на поликистозните яйчници някои жени нямат кисти. Както и не всички жени с кисти имат СПКЯ. То е точно това - ендокринно нарушение, което обикновено върви с ИР. Сигурна ли си, че нямаш СПКЯ?

# 534
  • София
Елена, при синдром на поликистозните яйчници някои жени нямат кисти. Както и не всички жени с кисти имат СПКЯ. То е точно това - ендокринно нарушение, което обикновено върви с ИР. Сигурна ли си, че нямаш СПКЯ?

Според АГ - не. Честно казано ми омръзна да вдигат рамене и да не знаят защо нямам цикъл с месеци.

Невена май ме попита за деца. Не планирам, имам си две дечица Simple Smile

# 535
  • Paris, France
Скрит текст:
Мари77, всичко е възможно. Можеш да изследваш FSH и AMH, но при СПКЯ AMH може да излезе фалшиво висок. FSH различен всеки месец, но в предменопауза става висок. Предпоследно ми беше 40 на 3-5 ден на цикъл, а последно 17, но е ясно, че влизам в менопауза.
Изследвала съм антитела и TSH. Антителата са добре и TSH е 1.33. Уж в норма. Исках и други хормони да пусна , но стана ИП. Но добре ме насочи, че при СПКЯ може и без кисти. Август бях на АГ и на видеозон нямаше кисти. редписа ми Фемарел, но септември ми дойде и не съм пила хапчета. След това 2м нямах цикъл и от декември до февруари беше редовен. Ще си запиша хормоните,които да изследвам.

Мари 77, нямам предвид TSH, който е тироидо стимулиращ хормон, а половия хормон FSH, който е фоликуло стимулиращ хормон. Щитовидният е с Т, а фоликулярния с Ф 😄.

Елена, зная, че за да се забременее LH към FSH трябва да са долу горе 1 към 1. А твоите не са. Затова писах за тях. Не знам дали има връзка с цикъл когато ЛХ е много по-висок.

При по-възрастни жени, след 35г, може и да няма увеличение на яйчниците. Моите изглеждаха нормални, но ми обясниха, че в средата на 40те може да са силно намалели, а да са се уголемили от СПКЯ, но понеже са се и смалили на размер изглеждат в норма.

АMH, ако е увеличен може да покаже СПКЯ.

ИР несъмнено се отразява на всички органи. Ти имаш многото ниско FSH и си далеч от менопауза. Тоест, тя спокойно може да се отхвърли като причима за аменорея. Мисля, че е от ИР. ИР дърпа магнезий и йод и ги изпикаваме и затова не остават за яйчници, щитовидна. Един го удря в щитовидна, друг в яйчници.

Махни ВХ, ама всички, изчисти си храненето и ще усетиш разликата.

# 536
Аз когато отслабвах бях на 45 г. и за 5 месеца кето нямах закъснение или липса на цикъл. Леко скъсяване, май по това време беше, вече не помня, от 28 на докъм 25-26 дни, но не знам дали е свързано с режима или просто ми е време. 5-6 години ми беше 28 дни, а преди това цял живот супер нередовен - на около 30-40 дена, така че процеса на скъсяване си върви от преди режима. Март месец тази година ми закъсня за пръв път с около 10 дни, но не бях на стриктен режим. Знам, че по принцип при недохранване спира или се разрежда цикъла, така че явно съм по-скоро изключение от правилото. Или просто тялото ми не е почувствало никакви липси - едно, че не усещах глад на кето, второ, че се стараех изключително рационално да се храня, като следях в приложението всички макро и микро нутриенти и допълвах с витамини и минерали или комбинации от храни каквото се очертаваше като липса. Иначе бях и в калориен дефицит през цялото време. Бях с нагласата, че с това гладуване мога да си ускоря пътя към МП, но явно не. Жените в рода ми докъм 43-45 приключваха с МЦ, а аз скоро ще стана на 47 и вече съм прехвърлила годините, така че всичко ми е бонус. Simple Smile

# 537
Невена, понеже виждам че си наясно, би ли помогнала моля със следните резултати:ФСХ 9.31, ЛХ 7.06 Е2 38,но помня че референтната за Естрадиол почваш от 39,та моят е малко под нея. На 45 г съм и смятам, че съм в пременопауза... А според лекарите нищо ми няма... Би ли ми казала, моля

# 538
  • Бургас
Момичета, здравейте, купих си глюкомер и започнах да си следя кръвната захар. Резултатите от тази сутрин:на гладно 5,3,един час след храна 4,3...,два часа след храна 5,5.Наистина се обърках вече, защо на първия час ми пада захарта. Това хипогликемия ли? "Закуската беше следната :2 яйца, 30 гр.сирене,5 маслини, 100 гр. домат. След храна не се чувствам добре, замаено и треперливо ми е. Не постоянно, но често. Моля ви, който се е сблъсквал с подобни стойности да пише как да се справя?Наистина не знам вече какво да ям, кога да го ям и дали някога ще успея да изляза от този омагьосан кръг.

# 539
  • Paris, France
the demon, не разбирам от естрадиол. Само от стойностите, които си написала не може да се каже дали си в предменопауза, защото FSH в предменопауза е един месец нисък, а друг месец висок и може да си нацелила месец с овулация. Предменопауза започва при ФСХ над 10 май беше. Някъде стойността е 12. Гледа се и AMH и под 1-1.5 е предменопозална стойността, но при поликистоза резултатите са фалшиво положителни. На 44г ми излизаше 4, което показва, че съм правела много фоликули, а не че съм имала останали много яйцеклетки. Сложно е и не можа да се произнеса. Зависи и на колко си години, от други хормони, адренали. Виж и тестостерон. Той е първият хормон, който пада. Като млада ми беше все около горна граница и малко над нея, но интересното е, че по ръце и крака никога не съм имала нещо повече от лек мъх от лакът до китка и от коляно до средата на тази част на крака, която отива до глезен. Не се сещам как се казва, май подбедрица, но е там, където е тибиата. Като бременна тестостеронът ми беше на горна, 2.9-3  и родих преждевременно. Това на 31г. След 2 години при втора бременност беше 2.5, на 44г обидно ниското 1.5. В норма, но нисък. Скоро не съм го мерила.

Дали си в предменопауза няма значение ако не планираш бременност. Предменопауза и менопаузата са нормални етапи от женския живот и ме изискват специална грижа или лечение.

Belle femme, лека Хипогликемия правиш и не би трябвало да се чувстваш зле. Пиеш ли добавки, цитрат, магнезий, витамини? На лекарство ли си? Откога ядеш НВ?

Не си се изпразнила от глюкоза. Ставаш с нормална захар, ядеш протеин с мазнина и тялото ти опитва да превключи на мазнина, но черния дроб изхвърля глюкоза и качва захарта на втори час. Сутрешния ти кортизол какъв е? Влизаш ли в кетоза или не успяваш?

Бледолилава, цикъл от 26-28 де а а а солютно нормален. Цикъл над 34-36 ме е. С диетата си си нормализирала цикъла, но понеже не си свикнала да ти идва често мислиш, че не е нормално. Е нормално. В Англия цикъл от 18 до 36 дена се води нормален, другаде е 20-34. И аз се шашнах и ми беше неприятно. 34-35 дена е моя.

И аз, извън 10 дена нюкасълска, ядях нормално калории и мазнини. И в момента си похапвам доста и не слабея извън 2-3 кила в началото, които са глюкоза и вода и ще ги кача като се върна на ВВ.

Опитвам да хапвам мас и протеин, пия цитрат, магнезий, но цикълът закъснява с 3 седмици. Е, може и менопауза да е, де.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 16:23 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт