Отговори
# 150
Страхотно е, а и хич не е лъжа май😄.
Оф, защо няма постове след моя, е сега, за да не правя поредни постове, тук ще пиша.

В последното стихотворение
аз оптимизма си изказах,
че много скоро, без съмнение
ще се преборим с таз зараза.
И пак в това съм убеден,
ала със всеки следващ ден
най-откровено си признавам,
че почвам май да полудявам.
Не е ли истинско мъчение
все брифингите да следиш,
та само да се убедиш,
че няма никакво лечение
и цял от страх да се тресеш
кога ли в мъки ще умреш!

Не стига, че си отговорен
и мерките ги спазваш строго -
стоиш си в къщи ти затворен
и гледаш да не шаваш много -
но цялата нещастна нация
залята е от информация
по местни и световни медии
за нови всеки ден трагедии
и ни обзема тиха мания -
дали и нас ще ни обхване,
дали и тук така ще стане
като в Италия, Испания!
И всеки ден живеем в страх
дали и тук ще стане крах.

Но засега вървим добре!
Държавата ни не гори,
и трябва да се разбере,
че мерките ни са добри!
И смятам, че не са наред
за стадния имунитет
които тези тук прокарват -
дали самите те си вярвят?
Ако се случи пък на тях,
или на техни хора близки,
дали пък ще поемат риска
да преживеят туй без страх?!
О, Господи, акъл му дай
на тоз доцент, че да си трай.

Пое цял премиер английски
към стадния имунитет,
но генерала Мутафчийски
въведе тук страхотен ред,
и ето - прав се той оказа,
защото гадната зараза
самия Джонсън вече хвана,
и стана тя, каквато стана!
Дано човекът се оправи!
Но всички нека разберем,
че като Джонсън хич съвсем
така не трябва да се прави -
тоз вирус има страшна мощ,
да слушаме си трябва НОЩ!

Макар че вече без съмнение
на всички взе да им се плаче,
и с туй пък онлайн обучение
детето почва да откача.
Ала най-важен е живота!
Затуй не трябва ни на йота
във тази тежка ситуация
да има либерализация.
Все пак, и да изглежда смешно,
не може да не си признаем,
че от това, което знаем,
ний справяме се най-успешно,
вървим по правилния път -
и Генерала е върхът.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 19:19 от Татко Мецан

# 151
  • София
E-to, и на днешния брифинг не ви съобщиха 😉 и аз ще ти поръчам паеля за вкъщи, ама генералът да каже, че сте здрави, той май не знае 🙂
Много ще е яко Генералът да каже " е-to от БГ мама и цялото ѝ семейство са здрави! Всички от темата за ЧУ може да ѝ поръчват паеля!" Simple Smile

Браво, Мецане, талант си!

# 152
  • софия
щракам аз "полезно", че ме зарадва пак със таланта си Мецан, а то все едно си взех лайка...тъй де, добавих пак.

Мецане, ще получиш някой инфаркт от толкова притеснение. Купи две хилки и топче онлайн, слагай трапезната маса в средата и да видиш какъв купон ще си направите с детето Simple Smile
Може и пластмасови чинии и хартиено топче, или пък картоф....

Отделно може да разгледаш игри от едно време на бързи смели сръчни и да си проветрите малко ума с дейсности не изискващи мислене.
Ние днес се спукахме от смях с поредния час по физическо. Вече сме и четирима с каката, та е още по-голам купон Simple Smile

# 153
E-to, и на днешния брифинг не ви съобщиха 😉 и аз ще ти поръчам паеля за вкъщи, ама генералът да каже, че сте здрави, той май не знае 🙂
Много ще е яко Генералът да каже " е-to от БГ мама и цялото ѝ семейство са здрави! Всички от темата за ЧУ може да ѝ поръчват паеля!" Simple Smile

Браво, Мецане, талант си!

Хаха... Да Simple Smile сигурно ще отнеме 10 дни да стигне до него информацията... Както на 20тия ден връчиха документи за карантина, кой знае още колко ще отнеме да му кажат че сме здрави. А до тогава колко паели ще изпусна да направя....

# 154
  • София
Е_to, душице, ще ни кажеш ли дали имаше болки в гърлото в началото?

Мецане, поезията ти отразява усещанията на деня. Това е изкуство - да показва най-близо какво чувстваме. Браво Blush

# 155
  • Пловдив/София
Мецанчо, този път и аз се впечатлих, а имам цели тетрадки със стихотворения, но така хубави и плавни рими по (Вече) ежедневна тема не знам дали мога да сътворя. Само тази “НОЩ” не я разбрах.
Някой говореше за мерките, че щели да разхлабват, но няма нищо официално, нали?
Аз нямам време и желание за брифинги и чакам ако стане нещо радикално, да чуя оттук или от бабите, които лягат и стават с генерала Simple Smile Стокхолмският синдром е голямо нещо...
За да не съм офтопик, на всичките проблеми и училищата си бавят отговорите заради ИП. Разбирам ги, че са разширили срока за “първата си вълна” приети, но да нямам яснота до май месец ми е тегаво.. какво да казвам на детето, а от ДГ ако спазят срока за запзване на място? Знам, че навсякъде нищо не се знае, но си ми е мъка и да си изплача. Пък и уж ценности основно гледали, а ей на мотивирани родители са на опашката...

# 156
НОЩ е националният оперативен щаб😄😄😄 Нали като такава абревиатура се среща навсякъде, но аз така абревиатурата римувах😄.

Но нали са забранени последователни постове, никой не беше писал и аз с редакция го написах в последния си пост, който беше отпреди часове, та не е излязло в темата като нов пост и хората не са го и прочели вероятно. И по-добре, че е нещо мрачно май, ми кофти се чувствам. Всеки ден четем и слушаме страхотии какво става по света, а и у нас, а и затворени в къщи... затова го написах. И в Онегинска строфа де😄.
Но вярвам, че ще мине скоро. Нека сме оптимисти, Бог няма да ни остави!

# 157
Аз се чудя смятат ли след края на ИП да пуснат децата на училище?  Аз лично предпочитам да завършат онлайн пък ако ще и да удължават годината. Изобщо не виждам как след толкова време изолация ще съберат изведнъж много деца накуп в училищата. Нито имам идея как нашите ще се явяват на изпити Кеймбридж и най-вече за какво, при положение че не са належащи като НВО.

# 158
Дъждец, при нас работят много сериозно по английски. Казаха ни, че изпита е изтеглен между 20-ти и 30-ти юни.

# 159
При нас не са казали за кога е изместен, но чух на 2-3 пъти учителката да коментира какво ще е на изпита, от което съдя, че не е отменен, което ми е странно.
Ако е краят на юни, няма да е толкова зле. Връщането на училище май месец ще е по-притеснително.

# 160
Още в началото на кризата ни казаха, че изпитите са отменени и ще съобщят друга дата. Честно казано, аз лично ще се радвам да се явят. Наблюдавайки нивото в момента, не виждам разлика в темпото на учене конкретно по английски. Въпреки, че в момента са с 4 часа по-малко срещи с учител. Може би успеваемостта тази година ще е по-ниска, но според мен няма да е много. Но вероятно все пак си зависи много и от учителите. Ние имахме огромен, огромен късмет в това отношение.

От КЕТ виждам далече повече смисъл. Виж от тъпите матури не виждам абсолютно никакъв. Та те са доста под нивото на трудност на директорските контролни, а само ангажират и стресират децата. Без да е ясно каква точно им е целта и полезност.

# 161
Ама матурите за 4ти клас не ги ли отмениха?
Смисъл виждам само в тези за 7ми и в ДЗИ, защото са важни за кандидатсване.
Тази по мат.в 4ти клас е смехотворна за деца, целящи мат.паралелки, така че спокойно може да бъде пропусната. Другите така или иначе са също безполезни.

И при нас си учат по английски, но най-впечатлена съм от БЕЛ от трите предмета.

# 162
Аз искам децата да се върнат в училище в началото на юни. Поне да завършат нормално учебната година.
Но дори и да не се върнат, ми е все тая. Обаче...какво и как ще бъде през следващите години? Този вирус току-така няма да изчезне. Да се надяваме, че скоро ще има лекарство и ваксина.
От личните ми наблюдения към момента и от това, което чета в наборните теми, считам ДО по ИИ, музика и ФВС за излишни.
Нашите учители много се стараят и разбирам, че всички учители по тези предмети, не само в ЧУ трябва да си вземат заплатите, но не е същото. Учителят ни по ФВС е страхотен, но няма как да накарам сина ми да прави коремни преси пред камера. Ще намери друго време, без да се притеснява, че някой го наблюдава по този начин да се раздвижи.
Харесвам госпожата по ИИ много, по музика също много се старае, но не е същото като децата да рисуват и пеят в клас.
В заключение, не харесвам ДО за ученици в тази възраст. И по принцип не го харесвам. А може би това е бъдещето. Добре, че ние поживяхме в едни по-хубави времена./според мен/

# 163
Дъждец, не, не отпадна. Промениха датите...... с ЕДИН ден!!!!!!!!!!
Последните заповеди на МОН са меко казано малоумни. И личното ми мнение е, че ако се случва някакъв учебен процес в момента в ДУ, то това изобщо не е заслуга на МОН.

Чудя се дали да не сондирам мнение за НЕЯВЯВАНЕ?!?!?!?!? Като форма на бойкот на МОН.

При нас по ИИ, ФВС и т.н. не се престарават. Разнообразяват им времето с разни презентации и задачки (по желание) и съм благодарна, че нямат реални часове И с тях.
Умората от изолацията вече си казва думата. Имат си нужда от социалните контакти.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:25 от Fancy

# 164
Не мисля, че е по-притеснително госпожата/господина да гледа изпълнението на коремни преси пред камера, отколкото 30 човека да гледат как ги прави в салона 🙂

Общи условия

Активация на акаунт