Отговори
# 345
Аш, Андариел, мисля, че ясно написах, че аз също не желая да го пускам на училище.
Лично аз никъде не съм написала, че желаеш да си пуснеш детето на училище. Просто коментирах въпроса ти "Какво да правя с детето си" в твоята конкретна ситуация. Глобално за България не съм коментирала нищо, освен рисковете.

Ето как беше зададен въпросът от теб:

"Та, думата ми е за следното: аз трябва да ходя на работа. И неплатен не ме пускат. Ако на ММ му рекнат, че на 14.05. трябва да е на работа, кво правим с детето?"
Аш, моля да ме извиниш, но явно не съм те разбрала правилно.

# 346
  • Пловдив/София
Е айде сега, да изгоним иначемислещите, че да сме еднакви в темата. Май наистина към диктатура вървим.
Не съм съгласна с повечето постове на Ежко, но дори най-дразнещите потребители имат своя принос в една тема. Даже основно те.

# 347
Ежко, мога ли културно да те помоля да излезеш от темата? Понеже от намеци не разбираш, да го кажа в прав текст?

Шарки, мога ли още по-културно да те помоля, да боравиш с аргументи, вместо да се правиш на модератор?

Е айде сега, да изгоним иначемислещите, че да сме еднакви в темата. Май наистина към диктатура вървим.
Не съм съгласна с повечето постове на Ежко, но дори най-дразнещите потребители имат своя принос в една тема. Даже основно те.
Причината диктаторите да насаждат страх е, че паникьосаното стадо тъпче всеки, който не бяга в крак с него към кланицата.

Добавете към долното и тукашните папагалстващи..

# 348
Не съм изчела цялата тема. Ще се върна да я прочета после.
Хареса ми въпроса за детето на 10. Ами седи 5 часа само у дома като в 4 от тях е на училище.
Казва му се извънредно положение и се стиковаме с него.
Моето 10 годишно се оправя страхотно само а устройствата в този момент са ни последна грижа.
Понеже имат час и половина почивка на обяд понякога си прави и сам обяда. Елементарни неща ама се справя. Чак отпуска да взимам та да го дондуркам не мисля. Ако беше на 4 -друго щеше да е.

# 349
Ежко, с цялото ми уважение, да се считаш винаги по-умен, по-мислещ, по-знаещ, по-адекватен...абе ПО-най от "стадото" показва само глупост, невежество и арогантност. Wink А пък да се припознаваш като борец за граждански права, казвайки, че е хубаво да се изгради стаден имунитет...с цената на чужди животи. Ми предлагам да е с цената на твоя, и на близките ти.

А аз диктатори не виждам. БоДжо, Тръмп и Швеция май ни обясниха нещо за демокрацията и нарушаването на правата и после се отметнаха. Що така, а?

# 350
  • София
Eжко, и за 100-ен път да ти обяснявам едни и същи факти, свързани със смъртност, ти упорито отказваш да ги проумееш, защото ти лично не си влизал в болница с коронавирус ("Земята е плоска.')

Можех само да те помоля, направих го, но както се видя, с културни методи при теб не работи.

# 351
Не съм изчела цялата тема. Ще се върна да я прочета после.
Хареса ми въпроса за детето на 10. Ами седи 5 часа само у дома като в 4 от тях е на училище.
Казва му се извънредно положение и се стиковаме с него.
Моето 10 годишно се оправя страхотно само а устройствата в този момент са ни последна грижа.
Понеже имат час и половина почивка на обяд понякога си прави и сам обяда. Елементарни неща ама се справя. Чак отпуска да взимам та да го дондуркам не мисля. Ако беше на 4 -друго щеше да е.
Ами не знам, не твърдя, че смятането ми е най-силната страна, но като излизаме в 8.00 за работа и се прибираме в 18.30ч. май не се получават 5 часа?!?
И много го обичам този назидателен тон. Защото не знам дали знаеш, но има разни законови разпоредби, препоръчващи детето да не е само до 12 години, т. Е. без надзор (закон за закрила на детето). А според наказателния кодекс родителите подлежат на наказателна отговорност - дори лишаване от свобода, ако оставят дете без надзор, което създава опасност за неговото развитие и т. н. А ти, както виждам, си много добре осведомена, че дете се води лице до 18 години 🤣🤣🤣🤣
И за финал, искам да ти кажа, че имам познати, които в момента се разправят със социалните, защото, разбираш ли, оставили само дете на 11 години вкъщи и отишли да свършат за 1.5 часа вадене на документ. Бяха наклепани от бдителни съседи!
Затива ще помоля без такъв патос да ми нареждаш как да си оставям детето само по 10.5 часа 5 дни в седмицата.

# 352
  • София
Аш, Андариел, мисля, че ясно написах, че аз също не желая да го пускам на училище.
Лично аз никъде не съм написала, че желаеш да си пуснеш детето на училище. Просто коментирах въпроса ти "Какво да правя с детето си" в твоята конкретна ситуация. Глобално за България не съм коментирала нищо, освен рисковете.

Ето как беше зададен въпросът от теб:

"Та, думата ми е за следното: аз трябва да ходя на работа. И неплатен не ме пускат. Ако на ММ му рекнат, че на 14.05. трябва да е на работа, кво правим с детето?"
Аш, моля да ме извиниш, но явно не съм те разбрала правилно.
Няма проблем Simple Smile И аз явно не съм разбрала, че питането е за масовия случай, а не за частен.

# 353
  • София
Не така това за децата под 12г - не могат да се оставят сами само ако това създава условия за опасност - например, само през нощта. Или ако са на 6-7г. 9-12 годишно може да постои само у дома. Не казвам това конкретно за твоя случай, П.

Хора, защо отговаряте на Ежко? Кога той е блестял с някакъв интелект, че да смятаме ,че сега ще говори смислено? Моля ви се, толкова е лесно да се прескача.
Няма вирус, Ежко, няма, глобална конспирация е, да ни държат по домовете , докато сменят батериите на гълъбите.

# 354
Пулиташ, малко бъркаш. А пък и нормата на закона е под условие, "ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."

Всеки си знае какво и как може да делегира и довери на детето си. Няма нужда от агресия, особено ако в случая Хоуп не я адресира директно.

Бърди, и докато фикснат 5 G -то. Хахаха, да не се бърка с G точка.

# 355
  • София
Аз продължавам да не разбирам какво толкова ги жалите тия бащи, че не могат за няколко седмици да работят от къщи с детето.

# 356
  • София
В ИП жал никому, Шарки Grinning

# 357
  • София
Хора, я да ви питам какъв е смисълът трима човека да не могат да се съберат на улицата, а в къщи да се правят събирания? Съседи празнуват 10 човека рожден ден на детето си на долния етаж. Не пускаме децата на училище, а тумба от 7-8 деца от купона играят в общия двор. Просто ми е любипитно. Рискът не е ли същият Thinking

# 358
  • в страната на чудесата
5 G точки си е ОК Фенси, даже много Simple Smile
Шарки, някои ще намерят от сто кладенци вода, за частния си случай. И за Ежко и за бащите.
Очевидно е, че тази епидемия е различна по ред причини и да, вероятно цифрите не са достигнати. Но това не променя нещата.
Аз честно казано не предпочитам да се връщат на училище тази учебна година. Докато не се видят твърдо тенденциите при децата. Предполагам, че родителите на децата с наднормено тегло и хронични заболявания съвсем няма да са ОК да ги пуснат на училище. Аз не бих била поне в такъв случай. Моето не е да уточня. В класа поне 15% са “пухкави”. Експресията на АСЕ2 рецептор при тях може и да е като при възрастен...
При нас малко понакуцва ЧП, отивам да внеса допълнителна мотивация Simple Smile
Аш, не е разрешено доколкото ми р известно да се събират у дома.

# 359
  • София
Същият е и за това има тел. 112.

Общи условия

Активация на акаунт