Отговори
# 705
  • София
Фран, приемът на дъщеря ми и изборът, който направи бяха дискутирани подробно и в тогавашната седмокласна тема, и в темата за АК, като включително и ти участваше. Беше от първите поканени резерви https://www.bg-mamma.com/?topic=1045423.390
 А и сравнително скоро пак се дискутира в тази тема. Странно е, че не си спомняш.

# 706
Санака, извинявай, но седмокласната тема тогава изобщо не съм следяла. Аз и по принцип като потребител не я следя изкъсо.
Помня на определени потребители къде са приети децата им и какъв избор са направили.
Явно сте били поканени на по -късен етап в АК.
Пропуснала съм го. Е, сега вече знам.

# 707
Фран, беше прието детето.
Вероятно е била сред резрвите:
https://bg-mam.ma/p/1026302/36511948
И какво от това, беше поканена, значи, е била приета. Спомням си дискусията, за или против, накрая избраха друго, ами тяхна си работа. Но беше приета, дали сред първите или сред вторите, не мисля, че има особено значение.

# 708
  • София
Фран,  одисеята покрай дъщерята на Санака всички я знаят, понеже за черешка на тортата Ежко си позволи  даже да коментира тогава, че един ден със сигурност ден ще съжаляват за направения избор, което минава допустимите граници на вмешателство, понеже изборът затова е избор.... А мен лично момичето на Санака, без да го познавам, много ме кефи. Понеже се иска всъщност доста смелост у един тийн да каже на всички около себе си, приятели, учители, познати, че е направил избор, по-различен от очаквания от всички, и да понесе критиките на такива като Ежко, при това в реала, а не в бг мама.... Понеже при Антея примерно случаят е бил малко по- друг, детето й до 7 клас е било в ДУ, а това на Санака - в спряганото за  алфата и омегата на  основното образование. Не знам защо масово  се приема, че човек, бил до 7 клас в ЧУ, при това в отлично такова, непременно трябва да иде в АК. И ако не е отишъл, то вероятно не е бил приет. Ако помня правилно  - на Онна детето пък  дори не се е и пробвало там...

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 22:41 от пенсионирана русалка

# 709
Извиних се вече.
Наистина не помня и не съм следила тогава дискусията.
А с търсачката ми излезе пост на Санака малко след резултатите от зпита в АК, който пуснах на предната страница.

# 710
Нико, ти не четеш. Написаното от мен за Британика изобщо не се базира на това, което ти си написал за училището. Обсъждано е и има мнения далеч преди ти да се включиш. А и твоето мнение е последното, което ми е меродавно.
Кои други ЧУ имаш предвид, като казваш, че става като другите
? Защото Дрита/Британика назад във времето са доста посредствени. Въпреки уж семейното и почти индивидуално обучение.

Имахме възможности и за Лозенец, и за Изток. Не харесвахме нито един от двата квартала. В Иван Вазов нямаше такова каквото търсим. Вече и Иван Вазов не харесваме. Купихме наскоро още едно жилище където сме и в дългосрочен план, след като детето стане голямо, работим за постоянно живеене в къща. До тогава студените месеци апартамент, лятната ваканция къща. Та Попеа теорията ти за "елитните" квартали е тъпичка в БГ условия. Не сме Щатите за зло или добро.
Това не е мое мнение, а е обобщеното мнение на 10-15 майки, на деца от Дрита/Британика. Жена ми се занимава с уроците, коренсподира във вайбъра на класа и си говори с другите майки, и тя ми разказа това, което написах. Любопитно ми е кое е най-близкото до вас училище, а и не разбрах какво имаш предвид за къщата, елитните квартали и Щатите. П.П. Не ми отговори и за 41-во училище. Там си учат децата от квартала (Идеален център) и училището си е много добро.

# 711
  • софия
Ама откъде дойде това теърдение непременно за АК. Моля ви, за пореден път, не си измисляйте версии. Когато говорих за 20-то не съм визирсла никакво конкретно училище! Просто не ви прави чест! На Нико детето е в начално/средно училище. Защо изкривявате спора, само за да е във ваша полза?

# 712
  • София
Ама откъде дойде това теърдение непременно за АК. Моля ви, за пореден път, не си измисляйте версии. Когато говорих за 20-то не съм визирсла никакво конкретно училище! Просто не ви прави чест! На Нико детето е в начално/средно училище. Защо изкривявате спора, само за да е във ваша полза?
Кой те е споменал теб, Амели, както и Нико по повод АК, обърнах се аз лично поне към Фран..И с нея ще се разбера, дори и да съм я засегнала,  понеже е видно от последния й пост, че когато  не помни нещо и в резултат на това допусне неточност, умее да реагира адекватно веднага.  А коментарът за АК  след обръщението ми към Фран е принципен, базиран на наблюдения из форума години наред и нямащ общо с ничий пост. Счита се масово от потребители, че щом си  бил в ЧУ,  най-вероятно ще  се отправиш към АК. Та за какво изкривяване говориш..

# 713
  • София
Да, щом и аз я помня тази седмокласна тема, значи е била култова. Санака има уникално свежо чувство за хумор, а и нали пише и тук, затова съм запомнила дилемата АК или Испанската Simple Smile Даже заради нея съм хвърлила око и на Испанската като един от евентуални бъдещи варианти.

Сега се сетих и друго, АК имат ли увеличение на таксите за следващата година?

# 714
  • София
Не.

# 715
  • в страната на чудесата
Да кажа аз за 41 училище - централно столично, по думите на директорката Simple Smile. Трагедията е пълна - и като обучение, и като отношение. Имам близко дете, което от две години учи там. В прогимназиален клас. Знам подробности, които биха ме накарали да се откажа от присъствена форма. Кучето си не бих записала там. Нивото е покъртително, езикът на доста учители хамалски. Има булинг към деца и то започван и стимулиран от учители. Жалби до руо, проверки.
Една две начални учителки са ОК. Но техните деца НЕ учат там.

# 716
Мисля, че таксите за следващата учебна година в АК още не са обявени, садлейди.

# 717
  • София
А кога обичайно ги обявяват ? Май ми е време да следя и темата за АК Joy

# 718
А кога обичайно ги обявяват ? Май ми е време да следя и темата за АК Joy
Като дойде ред да се записват първите приети...

# 719
Нико като е в Драгалевци, хубав район, какво прави - пак плаща!

В този ред на мисли, Нико, при положение, че сте били в един от топ топ районите на София да не кажа най (НДК) защо се преместихте в Драгалевци? и втори въпрос, ако позволите,  преди преместването направихте ли проучване на училищата в района?  Това означава ли, че училището в Драгалевци не издържа теорията ви високитое качества на училищата в хубавите квартали? Грешна ли е информацията ми за класифицирането на кв. "Драгалевци" като хубав квартал?

п,п. Тък като не искам да съм в разрез с правилата н форума си редактирам поста за да слея получилите се два последователни такива. Тази последователност се получи след изтриване на вероятно не редни постове.
На един познат му потрябваха спешно пари и ми предложи неговата къща на невероятна за местоположението и качеството цена. Отделно той, въпреки че вкара мнооого пари в дизайн и обзавеждане не можа да свикне с живота извън центъра и реално рядко преспиваше там, а разходите за охрана, градинар и почистване си вървяха. Реших да я купя и като много хора по света да си имам къща в предградията и апартамент в центъра. През миналата пролет решихме да я тестваме за два месеца като детето го караха всяка сутрин до центъра 😂 и взе, че ни хареса. Основна роля изигра самата къща. На нас наистина супер много ни харесва, а не е като да не сме виждали добри изпълнения. Отделно редовно си ползваме и апартамента в центъра. Училището в Драгалевци го познавахме много добре и знаехме, че е много добро. За съжаление не можехме да се насладим на Дрита с шепата ученици в клас и сега си учим в нормално и добро частно училище.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 00:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт