Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 780
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Може би се е изсушил като е било по-малко тестото. Можеш да го топиш в кафето.

# 286
  • The QC to be!!!
Папурче, звучи добре, че сте решили проблема. Питах за антибиотика защото по принцип за да има все пак някакъв ефект върху бактериите се пие поне 5 дни! Ако е синузит или пневмония 10-14 дни (500мг/2 х ден).

Ася - Wicks Vapor Rub. След измиване с топла вода вечер, мажеш краката и обуваш чорапи и така спиш. Мажеш обилно ръцете, хубаво разтъркваш, слагаш някакви памучни или подобни ръкавици и така спиш! На сутринта ще са мекички, но не се заблуждавай, продължи така поне седмица.

Козунаци цели 3 направих за последната седмица! На вкус и 3те са ок, но на вид не са баш за показване, защото аз с нищо не ги мажа отгоре. Днешния стана на чудесни конци! А се ядосвах с него защото като почвах да го навивам и се късаше! Накрая направих 3 отделни топлки навити и така го пекох. Е стана, даже конците му са по хубави от предните. А бях сигурна, че няма да стане... Първия миналата седмица го правих с 1/8 от кубчето мая, оставих го цяла нощ да втасва, на сутринта беше избутал капака на купата, а тя е голяма като за 4 пъти да си увеличи обема. Втория по малък с 1/16 кубче мая, пак нощес втасва. Днешния го замесих сутринта и го извадих опечен преди малко - почти цял ден втасваше.

# 287
Майка ми се оплака,че миналата седмица е направила козунак за проба и е станал супер,а днешния опит се е оказал неуспешен,не е бухнал... Уж еднаква рецепта,но брашното е било на друга фирма! Thinking

Аз да ви се оплача-дръпнали са си парите за детска градина и за храна за април, и честно казано не го намирам за нормално,нямаме детска от средата на март или дори по-рано! Triumph

# 288
ДГ частна ли е? На мен не са ми взели пари за занималня и храна, но нашата е държавна. От Nachhilfe- то обаче са си изтеглили парите, нищо че от средата та март не ходим там.

# 289
sunny:*kiss, и при нас е така с парите. От спортния център са си взели таксата...от училището - за екскурзията до Англия...
Имахме купени билети за Япония, за едно представление в Хамбург, а също и в Обераменгау, което се провежда веднъж на десет години.
За сега само от Хамбург ни предложиха ваучери.
За останалите  чакаме някакви мейли, предложения, инфо....и парите си.

# 290
Катерица,
Още чакам 430 евро да ми върнат за ски-училището на дъщерята в Австрия, което не се състоя и трябваше да ни ги върнат. Ако и догодина не се състои, ще повдигна въпроса.

# 291
Не чакайте. Бъдете активни, пишете им вие.

От гимназията ни върнаха парите за пътуване планирано през юни, което няма да се състои. За пътуване до Англия планирано през ноември получихме мейл, че ако не се състои ще получим обратно почти всички платени суми, без парите за застраховка , които са дребна сума.

За великденската ваканция, която бяхме планирали в Холандия, получихме ваучери, ще ги ползваме за великденска ваканция на същото място другата година. За купени предварително билети за музеи и събития там, също получихме презаверяване за 2021.

# 292
  • Немция
Странна работа с изтеглени пари за екскурзии, които няма да се състоят.
Едно време и на нас теглиха пари за храна в детската градина, въпреки че детето го е нямало повече от месец. Такса, храна, всичко беше като вид целогодишен абонамент.
Ако градините се задържат затворени дълго време още, къде отиват парите за храна?

Ние продължаваме да плащаме таксата за тенис, за да не закъсват финансово треньорите.

С козунаците го има този феномен - веднъж стане, другият път не стане.
Аз имам малък опит с козунаци именно заради непостоянния ми успех с тях, а се инвестира толкова време в правенето им.
Като видях видеото от Гея се навих да пробвам, защото го няма голямото месене, отделно е много ясно, просто и точно обяснено. 15 минути теглих тестото, малко месене. През повечето време го оставих да бухва, през това време с друго се занимавах, така че времето не го усетих. За децата беше атракция да гледат как козунака расте и расте.

Ася, безглутенов ли се опита да направиш?

От нашите училища ни звук, ни стон как ще започва учебната седмица Thinking. Четох в сайта на министерството на НРВ, че учителите ще имат в понеделник някакво събиране относно новите мерки и сигурно заради това е мълчанието... Абитуриентите чак на 23 април щели да тръгват на училище.

# 293
  • Германия
Аз пък на своя глава не преведох парите за април за детската градина! Още не съм получила писмо с напомняне за плащане, докато това не стане ще се правя на разсеяна 🙄

А вчера една приятелка ми препрати писмо от тяхната градина/училище, частни са, и им обясняваха защо трябва да продължават да плащат въпреки ще няма Betreuung. Обаче сега, след 5 седмици, им предлагат който иска всеки ден по обяд да ходи да взима храната на детето, защото кухнята работи така или иначе 🙄

# 294
На дъщеря ми ски-училището беше отменено 1 ден преди пътуването. Точно преди да разпуснат училищата, та затова изчаквах. Освен това много се надявам догодина да се състои.

# 295
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моят козунак вкусово е добре, явно пак при печенето съм направила грешка.
Определено пак ще го правя, за закуска е супер.

Аз с такси поне не се занимавам. Трябваше пари за кино да даваме, но не се стигна до там. Предполагам, че все някога ще идат, ходят в комуналното, което се поддържа от меломани.
Детето не яде в училище, също и на спорт не ходи.
Почивка също не сме бих буквали, мъжът ми купи каравана 😆
Единствено в Бг исках да си ида, но незнам кога ще успея.

# 296
Честит празник!

Ние пак имаме козунак и боядисани яйца.😁

За април нашата община реши да не тегли таксите за занималня и ДГ.

Ще изпуснем един концерт, но за там съм сигурна, че ще ни компенсират. Първата ни провалена резервация за 1-ви май е за Feriehwohnung, където сме ходили и преди, и предложиха да ни върнат директно парите, но ще искаме ваучер. При първа възможност ще отидем. Обаче имам билети за влака за мен и детето за май месец до съседна държава и на страницата на DB има инфо само за билети до края на април. Май ще трябва аз да ги сторнирам.

# 297
Весел празник на всички, въпреки кофти положението, в което се намираме.
И ние имаме яйца, а за козунака ще си мълча. Laughing Но хапнахме от него, де.
Синьо, и ние пропуснахме един концерт, но мъжа ми получи мейл, че е отложен за догодина, даже и дата е посочена. Така че, живот и здраве, ще слушаме и гледаме Ерик Клептън догодина.

# 298
Честит Великден!Да сме живи и здрави!

Дени,в държавна детска градина сме! И честно казано не намирам логиката да им плащаме щом не получаваме нито грижа нито храна! Да не говорим ,че детето е предучилищна и можеше поне някакви материали за децата да ни пращат,както на учениците! Не,че аз не се занимавам с детето си,разбира се,но въпросът е принципен! Достатъчен ми е стресът,че останах без работа,че и да плащам ненужни разходи!!! Sad

# 299
Честит празник!

Ние пак имаме козунак и боядисани яйца.😁
Ние пък на Тирамису и яйца😉.  Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт