Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 778
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Немция
Фрау Данна, прочетох, че не е забранено пътуване до Холандия, но не е желателно, ако няма важна причина.
https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/osnabrueck_emsland/ … derlande1252.html

# 436
Някой пътувал ли е до Нидерландия последните дни? Има ли проблеми при преминаване на границата или в самата Нидерландия?

Никакви.

Министърът на труда иска да узаконят хоум офиса. Работодателите обаче не искали.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-homeoffice-heil-103.html

Между другото, днес си попълвах онлайн данъчната декларация и видях, че има облекчения за работа от къщи. Догодина ще се възползвам.

# 437
  • Hamburg
На държавата не ѝ мястото да се бърка, дали е възможен хоум офис или не. Аз от години имам поне два дни седмично в хоум офис, но дните на място в офиса са ми много важни - вкъщи мога да работя концентрирано и да бъда във ‘flow‘, но в офиса мога да се съгласувам с колегите и като че ли между другото разбирам кой какво прави.

Относно данъчното облекчение: то важи само ако има отделна работна стая (не кът) и служителят няма работно място в офисите на фирмата. Т.е. в повечето случаи не е приложимо.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:00 от deni_hh

# 438
Става дума за това да се регулира правото на хоум офис, при какви обстоятелста и под какви условия.

За данъчните облекчения информацията е невярна. Отделна стая се изисква, ако и двамата съпрузи са по едно и също време в хоум офис и двамата искат данъчни облекчения, защото в такава ситуация ае полагат и на двамата поотделно в пълен обем.

# 439
  • Hamburg
Отделна стая се изисква - тя трябва да бъде отделна от останалато жилище и да бъде единствено работна стая. Ако в нея има например легло за гости, вече не отговаря на условията.

Но основната пречка за признаването на разходите за работма стая е наличието на работно място в офисите. Учители например успяват да си прознаят разходите, аз след толкова години хоум офис досега не съм Simple Smile

# 440
Момичета , може ли да ми кажете дали е задължително да се носи маска в колата, като изключим шофьора де. За него ясно.
Аз до колкото знам трябва да се носи маска само на публични, затворени места.

# 441
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Точно шофьорът не трябва да е с маска, трябва да е разпознаваем.

Колата се води частно пространство, може и гол да я караш.

# 442
Точно шофьорът не трябва да е с маска, трябва да е разпознаваем.

Колата се води частно пространство, може и гол да я караш.

Благодаря! За шофьора - мъжа ми, знам. За мен питах , че ми казаха, че аз трябва да съм с маска в колата, което не ме устройва, че в тая жега и то в колата дето напича ще е някакъв ужас...

# 443
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Незнам кой ти го е казал, но е пълна глупост.
1. Колата е частно пространство
2. Вие сте едно семейство

Аз сега си направих по-изрязана маска, детето я одобри и каза, че е по-добре. Само мъжът ми още отказва да слага.

# 444
Незнам кой ти го е казал, но е пълна глупост.
1. Колата е частно пространство
2. Вие сте едно семейство

Аз сега си направих по-изрязана маска, детето я одобри и каза, че е по-добре. Само мъжът ми още отказва да слага.
Моя ще се наложи иска, не иска да носи в четвъртък, че детето е на преглед, че навършехме на 20-ти 1 годинка.

# 445
  • Берлин
Аз обикалям по лекари днес. В метрото видях само 2ма без маска. Ама си е жега с маската и слънчевите очила се потят...
Още съм в болнични. След инфекцията в ухото и после зъба,миналата неделя получих частична лицева пареза. Помислих,че е инсулт, така се изкривих. В спешното само аз,персоналът БЕЗ никакви предпазни средства. Минах всички процедури и изследвания,оказа се възпален лицев нерв. Кортизон, масажи и дъвчене на дъвка. Вече съм по-добре, устата не ми е съвсем в нормална позиция, ама ...да бъдем позитивни-с маската нищо не личи. Яд ме е,че чаках 5 дни да минат празниците и се свържа с личната. На 116117 с никого не се свързах и на спешен не отидох. Та да се чуди човек с тая корона спешен ли е какъв е. Та спазих аз препоръките,но категорично НЕ препоръчвам да чакате,ако нещо спешно извън К19 излезе. При мен всичко се влоши,а можеше вече да съм забравила.

# 446
  • Germany
Папурче, ужас. Дано бързо се възстановиш!

# 447
Бързо възстановяване!

# 448
PAPURCHE, много съжалявам! Бързо оздравяване ти желая и аз!

# 449
  • Germany
Днес ми е оптимистично 😎 След като в Мюнхен имаше по около 200 заразени на ден, от една седмица се наблюдава трайно намаляване на заразените по 50-60 на ден. Вчера 32, а днес 26. Дано се запази тази тенденция и детето да походи на училище, да си вземе изпита за колело, да се види с приятелчетата.
Папурче искрено ти съчуствам. И аз съм имала “хиляди приключения” от един зъб, който даже не ме болеше 😏 Да се оправяш 🤞

Общи условия

Активация на акаунт