Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 773
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Отказват и новородени да запишат.
В нашия град има само един праксис, до сега с двама лекари. Взимаха само от Kernstadt .  Сега има нова лекарка и взимат и от нашия квартал, та записах бебето. По телефона съобщих адреса и провериха дали наистина съм в този квартал 😧. На другите квартали отказват.
Поне ми казаха, че мога да прехвърля и големия при тях.

Това е четвърти педиатър 🤨 за големия.

# 496
  • На зелено
Здравейте,
не знам дали е тук мястото, но не мисля че е нужно да правя друга тема за това. Искам само мъъничко да се намеся и ако някой знае да ми обясни. Бременна съм в 7ми месец и не знам как стои въпросът с педиатър. Трябва ли предваритерно да говоря с него или направо след раждането да отида при най-близкия?
Благодаря и се извинявам, ако не е тук мястото.

Търси още от сега, пиши имейли, чети рейтинги и питай съседи/приятели/познати. При нас някои отказаха, други казаха, че няма проблем. Трябваше един ден след раждането да се обадя и да ми дадат термин за У3. След като се роди детето ще имаш още сто други неща на главата.

Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но се радвам, че темата е толкова активна. Чета ви и ще се включвам по-често.

# 497
Не знаех, че е толкова зле си спедиатрите. Аз искам да сменя ЛЛ, но засега не мога да намеря друг. Този при който сме, последният път както ме преглеждаше излезе и отиде някъде. След 20 минути отидох на рецепцията и питах какво става, те казаха, че понятие нямат. След още дълго чакане, този се върна в кабинета, много жизнерадостно ме пита как съм, подаде ми ръка, пак ме погледна и се плясна по челото. 😂 Мисля няма  нужда да споменавам, че всичко лекува с ибупрофен.

# 498
  • Немция
Със сигурност има регионални различия с педиатрите.
Аз не съм записвала първото ми дете предварително. След раждането отидохме при педиатър и го записахме.
Имам познати, които смениха педиатри без проблем.
Но който иска сигурност в това отношение, да попита предварително в праксисите.

Министърката на образованието е имала изказване, че няма да има нормално посещение в училище преди лятната ваканция, но ще се постараят всеки ученик да може да присъства на реални учебни часове.
Може би и за тестове, класни работи, си мисля аз.

# 499
Моите деца останаха без педиатър, след като тяхната излезе в пенсия на 31.12.2019. След обиколка на всички налични педиатри, общо 8 броя, писане на писма, разговори със здравната каса и т.н., ги записах при личния ми лекар. Искаше ми се поне малката да я наблюдава педиатър още известно време, но не би...

# 500
  • Германия
Не знаех, че е толкова зле си спедиатрите. Аз искам да сменя ЛЛ, но засега не мога да намеря друг. Този при който сме, последният път както ме преглеждаше излезе и отиде някъде. След 20 минути отидох на рецепцията и питах какво става, те казаха, че понятие нямат. След още дълго чакане, този се върна в кабинета, много жизнерадостно ме пита как съм, подаде ми ръка, пак ме погледна и се плясна по челото. 😂 Мисля няма  нужда да споменавам, че всичко лекува с ибупрофен.
Уоу! Това ме остави без думи, слово и картина.

Да ви се похваля, днес за първи път Фаби имаше онлайн час по английски. Учителката млада и амбициозна много приятно водеше часа, имаше общ танц, пяха happy birthday, като включваше камерите на децата които пожелаха, на зададените въпроси трябваше да отговарят в чат /което беше минус за бавнопишещите/, но определено ми допадна.
После дойде мейл, как ще се процедира от другата седмица като започнат с истинското училище, родителите нямат право да влизат в училищния двор; няма да има обяд; трябва да имат маска...и най-късно 2ри юни се очаква всички да са на училище в "коронени условия". Сега съм в дилема, как да постъпя с Вале, който е с астма и всъщност имаме пълното право да го оставим на домашно обучение, НО...от друга страна нагодина ще е в гимназия и ми се ще да вземе колкото може повече учебен материал в реална ситуация, а не само да си пишем мейли с класната му.

# 501
  • в сърцето на един мъж...
Аз днес изпаднах в потрес - 17 страници презентация на пауър пойнт от учителя по Биология. Тая презентация ако я разпечатвам, да я учи, къде ще му излезе края. Има за две седмици задачи - там са по около 4 файла на седмица и не са малки. Тия хора изобщо замислят ли се, че не е само едното дете. Аз за месец и половина карантина вече съм назад с два пакета хартия и половин тонер Sad Иначе сме екологични...

# 502
Гея,

Скрит текст:
през 90те бях чела една книга за разликата между Запада и Ориента.
та там се казваше: западните общества са толкова привързани към хартията, че чак в задника си я навират Satisfied
като погледна празните стелажи в дрогериите и магазините, мисля, че е мнооого прав авторът Smiley

някой има ли линк към sachunterricht материали, по възможност безплатни и читави?
учителката дава едни интересни саморазпечатани книжки, А5 големи.
сега имахме за глухарчето: с информация, илюстрации, да отговаря на въпроси, експерименти и т.н.
искам да му разпечатам няколко на други теми.
нямам време сама да му ги правя.

Скрит текст:
днес е готов с всичко: немски, математика, плюс допълнителните.
по мате имат всяка седмица тест: 60-80 задачи (плюс, минус, умножение, деление - едно от всичко, не смесени) да ги прави за време.
сам си засичал времето, аз трябваше да контролирам. 82 от 82 задачи (умножение) вярно решени. под 5 мин Hushed
останалите два дена трябва да му намеря занимание, иначе се опитва да хакне iPhone ...
за сега успя да направи нещо на whatsapp, така че да излиза отговор все едно от баща му.
идва и ми вика: тати ми позволи, виж, писал ми е Dizzy Face

# 503
Хаха, Асе, прави са Simple Smile
Леле, твоя син много добър Simple Smile

# 504
  • Немция
Aся, много е бърз Тим, браво! При  нас днес с малкия Бибитко е по-закучено темпото. И той има книжка за глухарчето.Grinning Следва тази за птицата кос, но са им казали още да не я започват.

Виж какво намерих по твоя въпрос.

Гея, много нещо.
При петокласника няма много материал за разпечатване. Повечето задачи се изпълняват в тетрадките и се пращат снимани.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 13:49 от Бибит

# 505
Бибит, благодаря. Нищо интересно за него не намерих.
Аз търсех нещо за вулкани, може с бакпулвер да си прави вулкан като експеримент.
Явно ще му правя аз 😒

# 506
Лесни сте вие с теми за глухарчета и птички. На моя четвъртокласник по Sachunterricht са му останали само темите за колелото, по-точно практическата част на полигон и сексуалната тема Stuck Out Tongue Winking Eye. Така че по този предмет въобще няма даден материал.

# 507
  • Немция
Deni-meni, и с това бихте се справили под формата на домашното обучение. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 508
Бибит, от време на време се учудвам колко много има дадено.

# 509
От разказите ви разбирам, че учебният процес е организиран при всички много различно.
При моя син, вчера за първи път имаха видео конференция, с възможност за чат. А в понеделник за първи път, след толкова седмици карантина,  имаше обратна връзка с двама учители - по етика и по немски.  Е, няма такава радост. Joy
Сега си пише есето по английки много по - мотивиран. Планира се видео урок и по физика.

Общи условия

Активация на акаунт