Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 231
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
И аз й дадох банан тази вечер докато вечеряхме, една част нарязана на 4 на дълго, както съм виждала по клипчетата за ЗВБ. Много добре се справи, изяде три от парчетата. Хваща си ги сама, тика си ги в устата, не се е задавяла. Ще й давам пак от време на време, по-нататък ще пробвам и с някои зеленчуци Simple Smile

# 391
Христос Воскресе, група! Мир и светли дни!
Отдавна не съм писала.При нас всичко е наред - covid арестанти. Добре, че живеем в къща,на имаме двор.Захраних и аз на 5++ и за сега върви нормално.Още е само на зеленчуци за обед и плодове след обед.Точно на Великден и моята бебка стана на 6м .Направих опит за домашна ,розова торта , но без особен успех, но пък беше вкусна
Целувки за всички!  
Всички бебчета , които видях са уникални бонбони ! Октомврийска банда #1❤❤❤

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:31 от BG_US

# 392
Моето бебе не иска да яде пюрета... всеки ден драма.. направо ми се обръщат червата като стане време за пюрето и като знам какъв рев ще настане.. Въведох месо с надеждата да го хареса - не.. започнах да давам круша следобед за запек - нея си я харесва. Сега добавям круша във всяко пюре. Така е една идея по-лесно, но пак е драма.. хапва 5-6 лъжички и рев. Айде на гърда. Хапва още 5-6 лъжички и айде пак същото и се отказвам. Не знам и аз за какво се трепя да му готвя всеки ден.. само време хвърлям в тая кухня, че после да си събирам пюрето от дрехите 😔 чудя си се на акъла защо не чу давам купешките, ама нали всички само повтарят колко е хубаво да се дава домашно приготвена храна. Това малко като сагата кърма или АМ.

Към момичетата извън БГ: кажете как е с имунизацията при вас? Сигурно вече сме го дискутирали, но не помня. Тук бяха отложени, но от днес се подновяват. Малко се притеснявам да го водя, но няма нито една ваксина и мисля, че е време да ги започваме.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 09:09 от BMR

# 393
Здравейте, и аз чух, че вторник и четвъртък ще се правят имунизациите и прегледите. Остана ѝ последният прием на двете ваксини, но се чудя и аз в тази обстановка дали да ходим, ще се консултирам с педиатърката.
От както стана на 6 месеца малката спи по-неспокойно, как са вашите бебчета. Аз го отдавам на летния кош и многото разглеждане, тя е почти седнала цял ден и разглежда или в количката или на столчето за хранене на терасата.
Аз започнах ЗВБ първите пъти хапваше без проблем, сега се мръщи на пащърнака не ѝ е любим, тиквата се приема по-добре. Ако не ѝ харесва нещо или не иска не я насилвам, не искам да направи лоши и неприятни асоциации на храната и яденето, изчаквам я и на другия ден предлагам нещо друго и така.
Петната по ръцете (много суха кожа) минаха от павловичата мас за около седмица или 10 дни, всичко друго изписано от личната и педиатърката не свършиха работа.
Малката ака вече всяка сутрин след ставане в гърнето, после през деня ако ака е в памперса, че тя ака докато яде и нямам време да я сложа толкова бързо на гърнето, но и това е супер за сега.

# 394
Моето бебе не иска да яде пюрета... всеки ден драма.. направо ми се обръщат червата като стане време за пюрето и като знам какъв рев ще настане.. Въведох месо с надеждата да го хареса - не.. започнах да давам круша следобед за запек - нея си я харесва. Сега добавям круша във всяко пюре. Така е една идея по-лесно, но пак е драма.. хапва 5-6 лъжички и рев. Айде на гърда. Хапва още 5-6 лъжички и айде пак същото и се отказвам. Не знам и аз за какво се трепя да му готвя всеки ден.. само време хвърлям в тая кухня, че после да си събирам пюрето от дрехите 😔 чудя си се на акъла защо не чу давам купешките, ама нали всички само повтарят колко е хубаво да се дава домашно приготвена храна. Това малко като сагата кърма или АМ.

Към момичетата извън БГ: кажете как е с имунизацията при вас? Сигурно вече сме го дискутирали, но не помня. Тук бяха отложени, но от днес се подновяват. Малко се притеснявам да го водя, но няма нито една ваксина и мисля, че е време да ги започваме.

Аз знам че крушата разхлабва за това рядко му я давам. Пробвай с картоф и тиква смесено може да му хареса или само тиква само морков. На моя много му харесват броколите но има ли вътре жълтък и усетили го се храним 30 минути. Щом си ги правиш ти пробвай да ги направиш по редки може да му идват гъстички. Аз вчера му направих тиква с картоф и жълтък и всичкото го пасирах. Изяде бурканче и малко, но бурканчетата са мънички да е изял най-много 150гр.

Да ви питам вие по колко ам давате сега, кога ви е последното хранене и кога е първото. Ние от 2 до 5 месец изяждахме по 140гр ам сега давам в 23 часа 150гр ам и сутринта като стане пак толкова през останалото време си яде 140гр ам. Още ли храните на 3 часа или ги разреждате на по-голям интервал?

# 395
Оо пробвах всякакви неща.. по-гъсто, по-рядко, по-топло, по-студено, с мазнина, без мазнина, с кърма, без кърма, купешко, домашно... неее и нее. Купешките се приемат една идея по-добре. До момента е ял тиква, пащърнак, картоф, морков, спанак, пуйка и круша. Ами нищо освен крушата не се приема. Вчера му направих пащърнак с тиква и круша. Стана супер вкусно - не щя.
Крушата въведох точно, защото разхлабва. Имаме проблем със запек и тя много помага.

Аз знам че крушата разхлабва за това рядко му я давам. Пробвай с картоф и тиква смесено може да му хареса или само тиква само морков. На моя много му харесват броколите но има ли вътре жълтък и усетили го се храним 30 минути. Щом си ги правиш ти пробвай да ги направиш по редки може да му идват гъстички. Аз вчера му направих тиква с картоф и жълтък и всичкото го пасирах. Изяде бурканче и малко, но бурканчетата са мънички да е изял най-много 150гр.

Да ви питам вие по колко ам давате сега, кога ви е последното хранене и кога е първото. Ние от 2 до 5 месец изяждахме по 140гр ам сега давам в 23 часа 150гр ам и сутринта като стане пак толкова през останалото време си яде 140гр ам. Още ли храните на 3 часа или ги разреждате на по-голям интервал?

# 396
Привет Simple Smile
Племенника ми много ревеше в началото като се захранваха. Майка му се беше видяла в чудо. Накрая се оказа, че човекът искам сам да хапва хаха, слагаше му купата с пюрето и той бъркаше, мажеше и в устата вкарваше и така. После си започна с лъжицата и от много малък си ядеше самостоятелно.
Та искам да кажа, че не е задължително вкусът или консистенцията да са проблема. Може лъжичката, начина на хранене, атмосферата, може да има нужда да опитва самостоятелно, може да иска да гледа и мама как хапва с него. Моят син понякога го мотивирам като и аз ям пюре с него. Важното е да се разбере какво причинява дискомфорта и да не се насилва. Моята майка ме тъпчеше и бях злояда като дете. Още помня как в детската ядях, но вкъщи отказвах. Сега ми се ще още да съм злояда, ама видиш ли, всичко хапвам и то стабилно.

# 397
Аз винаги ям с него и от неговото пюре и от моя си храна,той иска да бърка в бурканче,в купичката и се ядосва че не му давам но ще направи мармалад всичко ..само като го храня става прасенце какво остава ако му дам сам ...дадох му парче краставица не му хареса хвърли я,дадох му бисквитка хвърли я ...абе инато човече ...такава енергия ни тресе напоследък сутринта е станал 5.30 иска да играе ..предния ден в 6..деня ми се струва вече много дълъг ..заспиваме в 22ч ..ядем по 150гр но не всеки път ...

# 398
Здравейте и от мен!

При нас е същото положение с пюретата- истеричен рев. Преглъща си, отваря устата, но реве, дори понякога истерично и почервенява.
Днес му сложих на таблата една играчка, отделно той иска като му дойде лъжицата до устата сам да си я набута и го оставих така да прави и беше значително по-добре. Също междувременно му давам и вода, защото установих и това, че като е жаден също много плаче.. От началото ми се искаше да не асоциира храненето с игра, но явно така ще е, прекалено е мъничък все още, за да знае какво се случва. Засега не е плюш пюре, т.е считам, че всичко, което направя  му харесва. Онзи ден сложих копър, другия ден магданоз ,а вчера жълт лук. Те определено сменят аромата на пюрето.
Кашите следобяд го приема сякаш малко по-лесно, но и там понякога е рев.
Според мен ще го израстат това нещо в един момент. Аз предните дни направо луднах. Идеше ми да зарежа всичко и да кара на мляко до първи клас. Но се окопитих малко и прилагам всякакви неща вече...

Относно ваксините, ние мисля че до момента след сложили всичко. Последната беше 4 месец, не знам дали след това има още.

Поне тия дни спането през деня е добре. Научих го да си заспива в кошарата самичък. Оставям го и излизам, той се търкаля, яде си чорапите, мрънка малко и заспива.

Вашите бебета сядат ли вече сами? Моят вчера както беше на ръце и крака си седна на дупето и лека-полека се изправи и си седна Simple Smile Лазенето също му се получава.

Та така, това е от нас засега.

Хубав ден на всички и спокойни бебоци Wink

# 399
Пробвах и на различни места, по различно време, докато ние се храним, с играчки, без играчки, с песнички, аз да ям пюре с него. Абе каквото се сетих опитах.. иска си гърдата човекът и това е. Просто при някои деца явно е по-трудно.

Привет Simple Smile
Племенника ми много ревеше в началото като се захранваха. Майка му се беше видяла в чудо. Накрая се оказа, че човекът искам сам да хапва хаха, слагаше му купата с пюрето и той бъркаше, мажеше и в устата вкарваше и така. После си започна с лъжицата и от много малък си ядеше самостоятелно.
Та искам да кажа, че не е задължително вкусът или консистенцията да са проблема. Може лъжичката, начина на хранене, атмосферата, може да има нужда да опитва самостоятелно, може да иска да гледа и мама как хапва с него. Моят син понякога го мотивирам като и аз ям пюре с него. Важното е да се разбере какво причинява дискомфорта и да не се насилва. Моята майка ме тъпчеше и бях злояда като дете. Още помня как в детската ядях, но вкъщи отказвах. Сега ми се ще още да съм злояда, ама видиш ли, всичко хапвам и то стабилно.

# 400
Защо не дадеш един ден почивка на бебчо и после отново да предложиш, което харесва повече. Аз искам да ѝ е приятно и затова ако не иска не настоявам, не ми е на всяка цена захранването сега, но аз си кърмя активно.
Иначе не знам колко изяжда, има 5 хранения иначе с по-голям интервал.
Пробвах и на различни места, по различно време, докато ние се храним, с играчки, без играчки, с песнички, аз да ям пюре с него. Абе каквото се сетих опитах.. иска си гърдата човекът и това е. Просто при някои деца явно е по-трудно.

Привет Simple Smile

# 401
Ами и това направих. От известно време започвам и спирам. Давам 2-3 дни, после седмица почивка и така, но вече е на 6+ и се притеснявам да отлагам повече. Четох, че колкото повече се отлага, толкова по-трудно става. Не го насилвам. Колкото изяде - толкова. Какво да го правя като не иска.

Защо не дадеш един ден почивка на бебчо и после отново да предложиш, което харесва повече. Аз искам да ѝ е приятно и затова ако не иска не настоявам, не ми е на всяка цена захранването сега, но аз си кърмя активно.
Иначе не знам колко изяжда, има 5 хранения иначе с по-голям интервал.

Привет Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:10 от BMR

# 402
Здравейте и от нас. Прекрасни торти и още по-прекрасни бебета!😍
Аз почнах да давам жълтък.  Дадох 1/4 в събота и утре пак.
Ние започнахме да не спим много през деня. Добре, че е хубаво времето, тя можем да стоим на вън в двора.
Яде по 150мл вода  с 5 лъжички Лактана Био 2. На обяд хапва зеленчуково пюре,след обяд плодово. Два пъти в седмицата давам месо,за сега пилешко или пуешко. Тези дни ще вкарам и заешкото. Каши не съм давала,баткото не им беше фен,и аз не ги харесвам.
Чух,че ще пускат консултациите,ще видим кога ще ми се обади педиатърката.
Опитва се да лази,върти се като пумпал,скача,вика....не ни е скучно.

# 403
Здравейте и от мен Simple Smile Бебки напоследък яко си ядат ръцете, като само едната успявам да я залъжа с биберон Sad Другата въобще и не иска да го бибка, ако й го дам повръща и го изплюва. Да ви кажа в чудо съм се видяла. Реших да им поръчам каучукови, че им давам силиконови. Оф надявам се с тях да се получи, че чак от цокане на палчета гледам имат рани. Незнам зъби ли ги мъчат Sad Та досега съм стерилизирала силиконовите в стерилизатор, незнам сега тези от каучук могат ли да се пуснат в стерилизатора Thinking     
Разкошна е тортичката Heart Eyes

# 404
Здравеите и моя маник за втори път плаче като започна да му давам пюре.Моето беше морков,ябълка,тиква,като му дадох в петък домашно и рев. Днес купено и хапна няколко лъжичли и реве направо незнам. Аз  мисля че не му харесва вкуса.Сладките ги яде ще видим утее.Иначе хапва по 200 мл по 6 пъти горе долу пак през 3 часа.Пюре когато иска по 120 гр.

Общи условия

Активация на акаунт