Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 19 520
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
И аз така правя. Засенчвам и го спускам да си лежи. Заспива бързо, иначе ако е поседнал нервничи и се ядосва, че му се спи, а има интересни неща около него.

# 571
Летни дрешки съм купила от Джордж, ХМ, Уайкики и Некст. Тази седмица има готини клинчета и бодита с къс ръкав в Лидл. В ХМ пък има безплатна доставка. Поръчах й къси панталонки, ако са хубави ще взема още. Боди с къс ръкав/ потник и къси панталонки роклички мисля, че е добре за лятото. Повечето размери са 9-12. На Джордж взех 9-12 бодита с къс ръкав с идеята да ги носи юли, август - те сега й стават, явно са умалени. Ще видим до лятото.

Бяхме вече на консултация, сложиха й последната ваксина, направиха кръвни изследвания и ни пратиха на нефролог. Има ли някой вече ходил да препоръча къде в София има добри?

Малко се притесних сега като видях, че я е измерила 8 кг, а последният път преди два месеца е била 7.500. Малко ми се струва, но не го забелязах в кабинета да попитам педиатъра.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 10:03 от tooclose

# 572
Bambolina, за съжаление тя се запича още повече от Омнибиотика, затова и не искам да го давам повече.

# 573
Bambolina, за съжаление тя се запича още повече от Омнибиотика, затова и не искам да го давам повече.
Много странно 🙄🙄
Ами тиква, спанак, круша и слагай мазнина на пюретата. Аз слагам 1 ч.л. гхи в обедното или 1 ч.л. кокосово в плодовите/кашите и давам по е 200 мл вода на ден, че и повече последните дни като е мн топло.

# 574
Много ти благодаря!
Бамболина, страхотна кукличка имаш! Тортата също изглежда страхотно!
Дъщеричката ти ми напомни за нашата дъщеричка като бебенце Simple Smile Беше отдавна... Но пък сега си имаме малкия да си припомним какво е да имаш малко бебе!
Може ли рецептата за тортата?
Ох, как ми се ядат ягодки! Тази година още не сме купували!
Благодаря!

Рецептата е много лесна: За блатовете:
185 гр брашно
120 гр захар
5 гр сода
1 яйце
180 гр к.мляко
120 гр олио
Ванилия

За крема:
600 гр крем сирене на стайна т.
250 гр масло на стайна т.
120 гр пудра захар
Ванилия

Пекох на 170 градуса около 30 минути. Ягодите аз си ги измислих да ги добавя, много добре стана с тях 😊

# 575
Здравейте, мами!

Не се ядосвайте и не плачете, че нещо не става. Аз също бях много нервна, когато малкия не ядеше пюретата. Направо откачах. Седнах и размислих. Той е твърде малък, не разбира като му говоря да яде, прави си бебешките истории. Ако се ядосвам, той няма да разбере, че е направил нещо не както аз искам. И така само на себе си вредя, а и на бебока, защото майка му е нервна, недоспала и на ръба на нервите си. Вярвайте ми, откакто се успокоих, той също взе да яде нормално. Приемайте мазането с храна и всичко останало с усмивка и не се предавайте и не плачете. То е много досадно това, но наистина спокойна мама=спокойно бебе.

Още нещо- направете нещо за себе си. Ето например преди седмица -две си поръчах Goodbox. Сигурно повечето от вас ги знаят. Вчера си я взех, вечерта си я отворих и се насладих на минутите за мен. Нещо малко, но пък полезно и приятно. Сега например, малкия докато спи, направих 4-5 минути гимнастика за тонус. Действа.
Проблеми винаги ще има. Важното е да запазим себе си и семейството спокойни. Simple Smile

Хайде, много дълго стана. Отивам да бъркам пюрето, че ей сега ще има уааа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 576
  • Пловдив
Здравейте и от мен,

Аз на голямото дете се ядосвам толкова всеки ден, така, че ми стига. И все се каня да се разсърдя , но хич не мога да се сърдя, направо съм ужас- все ми минава и забравям.
Днес дадох кашата сутринта вместо следобеда...не я яде с охота, но я изяде и после бетон 2 часа сън навън. После обяд също не яде особено..може би 70 грама, та дохраних с кърма и пак бетон вече 2 часа..но се прибрах и сега продължава 3ти час да кърти в количката. После има още едно спане по принцип в 19 до 20 или в 20 до 21. И след това ляга окончателно в 23ч до 4 сутринта, яде и пак ляга до 7 и 30. Горе долу сама си е направила нещата..мнг късно прави дрямка последна , но...ние не я къпем всеки ден във ваната и тва е положението.
Искам да си идвам в България, тези граници няма ли да отворят...ще си стоя.14 дни или ще си направя тест, нямам против. Не че ще ходя по хората. Щи си стоя на къщата и грам няма и да изляза...дворче, въздух, нашите ..супер! Ех!

# 577
Някоя кърмеща мама с дете със зъбчета да даде акъл, че не се търпи... от няколко дни има два зъба (избиха наведнъж) и положението е ужасно. Използва ме за чесалка, докато кърмя. Както си суче изведнъж захапва здраво и дърпа, а с тия зъбки страшно боли. Това го прави вече на почти всяко кърмене и е някакъв ужас. Превръща се в кошмар. Има ли други като нас?

Аз не знаех за Goodbоx, но го проучих и изглежда супер. Може да пробвам. Аз пък се зарибих по рисуване. Сега има страшно много безплатни онлайн уроци по рисуване с вино. Адски кеф е да помаже малко човек. Гледам веднъж в седмицата задължително да порисувам малко.

За пюрето... аз имам търпение, когато съм спала. Ако не сме спали цяла нощ, ми е адски трудно да съм весела и спокойна. Просто не ми издържат нервите понякога, колкото и да е грешно.
Днес педиатърката на детето дойде на домашно посещение да го прегледа. Тежи 7600, висок е 71см. Каза, че върви височък. По нейна препоръка днес дадох каша за СЗ, смесена с 30грама пюре пт морков, защото нямах круша. Хареса се. Явно СЗ ще бъде нашето хранене. Вика ми да му давам 180-190грама пюре. Ходи й обясни, че толкова не иска и това си е😂

Здравейте, мами!

Не се ядосвайте и не плачете, че нещо не става. Аз също бях много нервна, когато малкия не ядеше пюретата. Направо откачах. Седнах и размислих. Той е твърде малък, не разбира като му говоря да яде, прави си бебешките истории. Ако се ядосвам, той няма да разбере, че е направил нещо не както аз искам. И така само на себе си вредя, а и на бебока, защото майка му е нервна, недоспала и на ръба на нервите си. Вярвайте ми, откакто се успокоих, той също взе да яде нормално. Приемайте мазането с храна и всичко останало с усмивка и не се предавайте и не плачете. То е много досадно това, но наистина спокойна мама=спокойно бебе.

Още нещо- направете нещо за себе си. Ето например преди седмица -две си поръчах Goodbox. Сигурно повечето от вас ги знаят. Вчера си я взех, вечерта си я отворих и се насладих на минутите за мен. Нещо малко, но пък полезно и приятно. Сега например, малкия докато спи, направих 4-5 минути гимнастика за тонус. Действа.
Проблеми винаги ще има. Важното е да запазим себе си и семейството спокойни. Simple Smile

Хайде, много дълго стана. Отивам да бъркам пюрето, че ей сега ще има уааа. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 21:10 от BMR

# 578
При нас положението е страшно и нямам идея какво се случва. Изобщо не иска на гърда, само като я захапе и дръпне два пъти и започва да се извива  рязко назад, чат пат и реве, но рядко. Изобщо не можем да се накърмим, а до преди 4 дни си беше заклети кърмаче. Иначе от шише пие, пюрета яде... Виждам, че започва да излиза и второто зъбче, ама при първото дори не разбрахме че пробива, та не знам дали е това. На някой случвало ли му се е такова нещо?
Вечер заспиваше на гърда, а сега няма приспиване. Само го сложа в креватчето и се започва адския рев. Вдигна го - смее се. На ръце се извива и не иска, само в раницата има някакъв успех. През нощта по сто пъти се буди... Някоя от вас, мами, сблъсквала ли се е с нещо подобно?

# 579
  • Пловдив
Да. Зъби са....
Поне при нас. И особено от 16ч до през нощта. Тогава болят най-много.
Ние също някои дни сме такава драма...ама треса в количката и спи, де. Иначе у нас спи на ръце и цица. Не се вживявам. Вече имам едно дете, което 4 години не спеше нормално, вечер ставаше и това е. Та сега...квото!

# 580
Ох, дано бързо излезе зъбчето или скоро поне да се завърне на цицата, че тъкмо се радвах, че няма да цедя повече Sad
Иначе аз да споделя, че в Лидл пак има бебешко Simple Smile

# 581
Аз взех панталончвта с 🍌 и такова боди много са сладки и са мъ много удобни. Качеството е страхотно.

# 582
И при нас има някаква драма. През деня спи в повечето слечаи на мен, заспива на гърда и после я гушкам, а се заклевах, че няма да го правя 😳 но така е спокойна и се е наспала, че иначе само киснеше. Давам вечер прахче тийта за зъбите, още няма, но я мъчи нещо, така гризе, че ще ми счупи малкия пръст направо.
Нощем е като новородено, буди се с плач, едвам сменяме памперса и айде ядене, ядеше по 10-15 минути и заспиваше, а сега по 30 яде и се разсъни като я сложа к леглото ѝ и айде приспиване на ръка и мине 1:30 😳 слез 3 часа се е наспала свежарка, а ние зомбита. Вчера спа и в количката и на мен и в слинга, брутално изморена беше.
Мъжът ми пък става с нея в 05:30 и я взима в хола да поспя, че ми намаля кърмата и да почивам и като стана ходи да тича, от къде тази енергия не знам, аз се влача като черво и едвам ставам, а дума не става за тичане, преди тичах, йога, тае-бо, спорт в нас, сега с това недоспиване в последно време се чувствам ужасно. Добре че се отлага лятото, че пак не отслабнах за него 😁😁😁

# 583
И при нас има някаква драма. През деня спи в повечето слечаи на мен, заспива на гърда и после я гушкам, а се заклевах, че няма да го правя 😳 но така е спокойна и се е наспала, че иначе само киснеше. Давам вечер прахче тийта за зъбите, още няма, но я мъчи нещо, така гризе, че ще ми счупи малкия пръст направо.
Нощем е като новородено, буди се с плач, едвам сменяме памперса и айде ядене, ядеше по 10-15 минути и заспиваше, а сега по 30 яде и се разсъни като я сложа к леглото ѝ и айде приспиване на ръка и мине 1:30 😳 слез 3 часа се е наспала свежарка, а ние зомбита. Вчера спа и в количката и на мен и в слинга, брутално изморена беше.
Мъжът ми пък става с нея в 05:30 и я взима в хола да поспя, че ми намаля кърмата и да почивам и като стана ходи да тича, от къде тази енергия не знам, аз се влача като черво и едвам ставам, а дума не става за тичане, преди тичах, йога, тае-бо, спорт в нас, сега с това недоспиване в последно време се чувствам ужасно. Добре че се отлага лятото, че пак не отслабнах за него 😁😁😁
И при нас беше така преди да избият първите зъбчета, дъвчеше ми ръката като кокал 😄😄
Сега с горните е по-различно, защото явно я боли повече, те я мъчат и вече от месец.

Иначе при нас като започна нощното будене заради зъбите, за да не я сменям и да я разбуждам, започнах да й слагам по-голям размер памперс за през нощта и освен, ако не се наака, не го сменям, като така не се разбужда.

# 584
За наше съжаление си е чисто будна 😁 и да не сменяме памперса пак ще си е будна 🙄🤯 с тези зъби ще е приключение.
Как обличате бебчетата за сън и разходка, май я навличам повече и е топла понякога.
И при нас беше така преди да избият първите зъбчета, дъвчеше ми ръката като кокал 😄😄
Сега с горните е по-различно, защото явно я боли повече, те я мъчат и вече от месец.

Иначе при нас като започна нощното будене заради зъбите, за да не я сменям и да я разбуждам, започнах да й слагам по-голям размер памперс за през нощта и освен, ако не се наака, не го сменям, като така не се разбужда.

Общи условия

Активация на акаунт