Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 197
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Ние днес станахме в 3 часа 😯 готов за игра а мама едвам гледа. Как ли ще мине деня не знам сигурно зле за мен, с тези 2 часа сън дето имам.

Моя реши че трябва да си седне на задника и се плъзна по ъгъла на дивана и седна на ламината. А аз от вчера го слагам да седи седнал, но уви той не иска и не иска. Като го сложа седнал и се опитва да стани, като е легнал се опитва да седне и става един завъртян кръг. Човек с характер искал е на земята да седне (не се е ударил никъде, но много беше учуден че седна). Как се пързулна и аз не разбрах, но важното че не се е ударил.

# 451
Охххх мамееенца,ето ме и мен след дългааааааа нощ,вчера бяхме на ваксини 2 на един път ни сложиха,мед.сестра така бързо ги заби в крачетата че милото мнооооооооого плака,ама мноооооооого нямаше успокояване,гледаха и бъбреците и друго не можах да питам и да кажа на педиатърката,както и да успокоихме я навън,заспа за около 1,30 час. Цял ден нищо,амааа в 2:00 часа се буди и направооо вреееше милото.... цялото се тресеше като риба на сухо,плаче изплашеноо,температура в дупето 39,3С леееееееееле не ме питайте как съм живаа... панадол неще да вкуси,в малко водичка с шишето и набутахме в устата амаас то не спира да трепери... хайде в спешното там една стара тъпа патка,дажееееее не му изчери температурата... пипна я по коремчето има висока температура амааа колко е не я интересува,малката пак се изплаши малко поплака,полза от ходенето ни нямаше,прибрахме се сложихме свещичка,гушкахме се,водаа пий,падна скапаната температура и заспа... аз не съм затворила око... кошмара в 7:30 се повтаря..... Охх голяма съм паника,но това ми е животаа ще умраа ако нещо и се случи. : (((

# 452
Леле дано е наред всичко с бебка и се успокой. Сигурно е било повече от кошмарно. Понякога медицинския персонал не разбира колко са чувствителни малките и сензитивни и как преживяват всичко. И аз съм притеснена от следващите ваксини.
Охххх мамееенца,ето ме и мен след дългааааааа нощ,вчера бяхме на ваксини 2 на един път ни сложиха,мед.сестра така бързо ги заби в крачетата че милото мнооооооооого плака,ама мноооооооого нямаше успокояване,гледаха и бъбреците и друго не можах да питам и да кажа на педиатърката,както и да успокоихме я навън,заспа за около 1,30 час. Цял ден нищо,амааа в 2:00 часа се буди и направооо вреееше милото.... цялото се тресеше като риба на сухо,плаче изплашеноо,температура в дупето 39,3С леееееееееле не ме питайте как съм живаа... панадол неще да вкуси,в малко водичка с шишето и набутахме в устата амаас то не спира да трепери... хайде в спешното там една стара тъпа патка,дажееееее не му изчери температурата... пипна я по коремчето има висока температура амааа колко е не я интересува,малката пак се изплаши малко поплака,полза от ходенето ни нямаше,прибрахме се сложихме свещичка,гушкахме се,водаа пий,падна скапаната температура и заспа... аз не съм затворила око... кошмара в 7:30 се повтаря..... Охх голяма съм паника,но това ми е животаа ще умраа ако нещо и се случи. : (((

# 453
Sews, малкият още от първата ваксина вдигна 38,5 (39 в дупето) Sad И аз като теб цяла нощ страх брах и я свали чак на втория панадол. След първата доза тепературата продължи да се покачва. Много беше страшно, а като се замисля, че това му беше и първата ваксина.... Не знам какво ще правя с другите две. Вчера ЛЛ ми се обади да попита как съм настроена и аз й казах, че смятам да ги отложим. Не ми се ходи в болницата сега в този вирус. Явно йм е по-реактивна имунната система. Моят само за един зъб успя да вдигне 38 и пак давах панадол... Представям си какво може да стане на втората ваксина, защото нали уж с всяк следващ имунната система реагира по-силно.

# 454
Кога ги слагате ваксините по кое време на деня. Колко ваксини сложиха? Пропускали ли сте ваксини?

Ние във вторник сме на консултация и ще видим какво ще ни правят най вероятно ще му сложат ваксина. Ние не сме пропускали. Последно бяхме на консултация ден преди да обявят извънредно положение. И съм спокойна че няма да му слагат 2 а и нашия доктор ги разделя и редува всеки месец. Сега ще ни слагат 4.

# 455
Имахме само 2 и тях заедно ни ги слагаха,нямаше никаква реация детето спокойно беше,никаква температура... ама тоя път видях ада... слагахме ваксините в 12:00 часа...панадол не иска да накуси даже,това моитоо детенце какво ще го правя нз. Не е лесно да си майка,да се грижиш за сърцето си извън тялото.... леко облечени,гушкайте ти,кърмете ги това ги успокоява и бъдете силни,че те усещат. Дано всичко да е наред при всички. Много се моля,аз съм силно вярвааща. Добре,че ви има да си излея всичко и да има кой да ме разбере без да ми се скара каква съм паника бла бла бла . Вземете да имате всичко под ръка,панадол,нурофен,ефералган свещички,аналгин капки,вит Ц..... риванол,кул пач ох това се сещам ... Сега е добре свалихме температурата,спа час и половина и сега да видим пак как ще сме....

# 456
Sews, ние купихме това за след ваксината -  куул пач, слагаш в хладилника и лепиш на мястото 2 часа след ваксината половината от лепенката. След три часа слагаш другата половина:
https://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%B … D1%83%D1%80%D0%B0
Пробвай следващия път.
И друго - ако мериш в дупето, отнемаш 5 десети от температурата, ако ти показва 38, реално е 37,5.
Съжалявам за преживелиците

# 457
Тези лепенки не се ли слагат веднага след ваксината или са други тези които се слагат. Тези които ни ги слагат след всяка ваксина не ги знам какви са, казвам в аптеката лепенка за след ваксина и ми дават подобни на тези които си показала shanti(не знам дали се различават по нещо). На нас и казаха, че ако трябва след банята пак да сложа ако е зачервено или подуто.

Sews нормално е да си паника (особено ако ти е първо дете и не знаеш какво трябва да правиш) въпреки че сигурно доктора вие казал в такъв случай какво да правите, но докато не се сблъскаш с това не знаеш. Благодаря за споделените лекарства. Надявам се да не ви се случва повече пожелавам ти го от сърце 🙏🙏

# 458
  • Белгия
И мен ме е страх за ваксините. Ще процедираме както и миналия път - с хомеопатия. Обадихме се днес на педиатъра, след като пристигнат хомеопатичните лекарства в аптеката (че са по поръчка) ще назначим ден за ваксината. Най-вероятно другата седмица.

А в понеделник акушерката трябва да дойде на домашна визита. Да го претегли и премери както си му е редът.

# 459
И ние вторник сложихме 2 ваксини, за щастие проплака малко, но педиатърката го залиса с 1 жаба и забрави, вкъщи сложих и аз от тези лепенки кул пач, но ме предупреди да не ги слагам върху мястото на обождане, а около него.
За предните ваксини и аз давах хомеопатия 2-3дни по-рано, но сега ме изненадаха с час за преглед за същия ден и реално дадох веднъж хомеопатия, но всичко мина добре...

И ние днес станахме на 6месеца Simple Smile
Нещо измрънка педиатърката, че е голям бебо, а на мен ми се струва шушка 8700гр. И 72см., вашите бебоци колко ги изтеглиха ?!

# 460
Моят е около 6800- 6900 - той пък е слабичък (роди се 3100)... Но пък е много усмихнат, спокоен и жизнен, така че повече не мога да го мисля!

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 23:08 от Novichka1

# 461
Ние сме на 7м. 9.200/69см😂. Аз се издразних че ми дава много зор със захранването. Дaa  съм въвеела повече меса, жълтък че и попара да давам на закуска. Тая жена не е добре за къде бърза незнам. Как ще му даю попара като не съм въвела нито млечни нито глутен...

# 462
Ние сме на 7м. 9.200/69см😂. Аз се издразних че ми дава много зор със захранването. Дaa  съм въвеела повече меса, жълтък че и попара да давам на закуска. Тая жена не е добре за къде бърза незнам. Как ще му даю попара като не съм въвела нито млечни нито глутен...

Направо утре за обяд, вместо пюрето му дай един таратор с 3ка кюфтета с лютеница и да не ти пука 😂

# 463
Нашият е на 6 месеца, 8.600, 68 см. На нас пък ни казаха, че най-накрая сме в норма Joy

# 464
Аз на 6тия месец я мерих вкъщи, беше 7800 и 70 см (за месец беше качила 600 грама). Не знам сега колко е, надявам се началото на месец май да идем на консултация. Имаме 3 ваксини и искам да се слагат.
Реших, че от другия месец спирам с кърменето, тогава възнамерявам да започна с въвеждането на глутен с овесена каша за закуска 🙄

Общи условия

Активация на акаунт