Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 19 496
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте ние е четвъртък скагахме третите ваксини.Другата е чак на 1 годинка.Тежим 8кг.69 см.на  6 месеца и полвина. Малкия не вдига температура но вечерта много плака,нещо май го болеше като го пипна за едното краче и направо пищеше.А да ви попитам кога трябва да продалжа захранването сле ваксините колко дни.Педито каза но незапомних със толко въпроси.

# 481
Доста е дълъг периодът на будуване и напълно възможно от това да е било мрънкането и трудното приспиване. На уебинара за съня каза жената, че ако е преуморено или превъзбудено бебето тредно ще заспи и първо трябва да се успокой и отпусне. Малката тези дни все ѝ се спи и мучи и е ужас, а не се отпуска да заспи.
Bambolina ,ще я покажеш като е готова Blush
 аз искам да попитам ,случвало ли ви се е Бебоците ви да не искат да спят преди баня ? Ние например днес се събудихме в 15:00 и до 20:30 така и не заспа .. чак сега след баня .. но до сега си беше предимно мрънкане .. не би ли трябвало ако отказва този сън ,то тогава да не мрънка и да не му се спи .. а той му се спи две не вижда ,но повече от 1час не успях да го приспя и това е ...

# 482
И при нас е така със спането затваря очи тъкмо да заспи и ги отваря да не вземе да изтърве нещо 😀 и при нас е така със съня преди баня ако стани към 4 не заспива докато не го изкупим а това е към 8 и 30 и се почва едно мрънкане и след баня едвам заспива, но се преживява.

До мамите които къпят само бебоците как го правите. Тази седмица за първи път ще го купя сама ( досега винаги с мм или родителите на мм идваха да го къпим, но сега няма да идват). Моля да споделите при вас как е банята.

# 483
Calibra1829, къпането е лесна работа, не се притеснявай. Малкия го къпя аз сама или ММ сам, че да може другия да свърши нещо. Ние го къпем в банята. Пълня ваничката, слагам го вътре,той се кефи, аз го полея с водичка хубаво, после го слагам в хавлията, подсушавам, масажче с крем и е готов! Много ми помага това, че купих на Мустела олио за вана, което не се изплаква, но го ползвам само 3 пъти в седмицата, а през другото време само с вода, защото от много сапуни се изсушава кожата.

# 484
Ние имаме такова нешо за къпане, много е удобно, ако си сама http://www.-spam130-/bg/%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 485
Все още ползвам приставката за новородено,стоят стабилно на нея и не се притеснявам да ги къпя сама. Simple Smile Първо малко игра,после с душ гелчето-имам си една каничка,с която го поливам по коремчето и ръчичките,косичката измивам и готово.После е другият на ред. 😂

# 486
Благодаря за отговорите. Shanti не отваря сайта.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 07:12 от calibra1829

# 487
О, извинявай: хамак за бебешко корито, от памук е, закрепва се отгоре и иси слагаш бебето спокойно, докато го поливаш https://www.google.com/search?q=%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BA+% … rome&ie=UTF-8

# 488
Аз доскоро го къпех с приставка, но той вече иска да седи седнал в коритото и да шляпа и започна да реве ако е полу легнал, та сега с едната ръка го държа, с другата мия.... првз два дни го мия и с главата и тогава трябва някой да помогне. Цялата ставам мокра, много шляпа водата Simple Smile
Аз на ваксини няма да си заведа детето в Пандемия, това е чиста лудост. Не знам Кунчев как го измисли въобще. Кой ще ми гарантира, че лекаря не е болен? Кой ще понесе отговорност след това?
Вчера даваха по новините за някакъв лекар започнал прегледи и имунизации понеделник и в петък е бил с диагноза корона, сега издирват всички минали през кабинета.
Моят също премахна едно спане и от 4 станаха 3, това го направи преди седмица някъде, сега спи в 11, 14, 17 и в 20.30-21 ляга за нощен.
Вчера точно се чудех кога ли ще започнат да спят само два пъти.

# 489
Добро утро, аз се чудя да ходим ли за ваксините, по-скоро исках изследванията да направим, че малката никак не яде нищо, ама грам интерес няма към никаква храна, само вика ам, ам и чака гърда 🙄 заклето кърмаче.
https://naninanibebe.com/
Това е страничката на една консултантка по детски сън, може да е полезна, интересно ми беше за кратките дрямки специално има полезна информация.
Малката в последно време свикна със слинга и само я слагам в количката и мрънканее, плаче, сърди се.
Къпем я двамата с мъжа ми, имаме мрежичка и тя седи и се подпира с ръце на коритото и рита, наводнихме се направо 😁 в мрежичката е като полуседнала.

# 490
Дива, на къде ти е обърнат коша? Беба и тя плачеше и не искаше да стои в количката , но разбрах , че е защото коша е обърнат към мен ( мислех си , че уж като ме вижда ще е по- спокойна ама друг път Хаха) завъртях коша напред да си зяпа и се родих . 😁

# 491
Към мен и аз за да ме вижда 😁 да е спокойна уж, но явно си мисли, че ще я приспивам и веднага се сърди. Ще го обърна днес да видим дали ще е по-спокойна. Simple Smile
Дива, на къде ти е обърнат коша? Беба и тя плачеше и не искаше да стои в количката , но разбрах , че е защото коша е обърнат към мен ( мислех си , че уж като ме вижда ще е по- спокойна ама друг път Хаха) завъртях коша напред да си зяпа и се родих . 😁

# 492
Пробвай така и също можеш да вземеш някакви играчки за количката, гризалки да се забавлява там хахаха, но имай в предвид , че хвърлят играчки по земята. Вчера няколко пъти ходих да търся Софи по улиците захвърлена 😁

# 493
Мами при нас напоследък е кошмар.. Бебчо заспива към 21:00-21:30 и към 01:30-02:00 се събужда и започва един рев. Давам му водичка не иска, давам му биберона-не иска.. докато не го сложа на гърда не спира.. след час и половина-2 започва същото нещо.
Направо не знам какво се случва. Кърмя го по 2-3 пъти на нощ..по-зле сме от новородено Sad
 Със захранването   се движим бавно.. рядко изяжда на обяд 125 гр.. после пак е на гърда.. следобедите му давам през ден каша с плодово пюре. Реално нямаме нито едно заместено хранене.. Не знам до кога ще е така,чувстеам се много изморена с това ставане по 3 пъти през нощта..
Някакви идеи как да се справя с тази ситуация.. от месец сме така Sad

# 494
Мами при нас напоследък е кошмар.. Бебчо заспива към 21:00-21:30 и към 01:30-02:00 се събужда и започва един рев. Давам му водичка не иска, давам му биберона-не иска.. докато не го сложа на гърда не спира.. след час и половина-2 започва същото нещо.
Направо не знам какво се случва. Кърмя го по 2-3 пъти на нощ..по-зле сме от новородено Sad
 Със захранването   се движим бавно.. рядко изяжда на обяд 125 гр.. после пак е на гърда.. следобедите му давам през ден каша с плодово пюре. Реално нямаме нито едно заместено хранене.. Не знам до кога ще е така,чувстеам се много изморена с това ставане по 3 пъти през нощта..
Някакви идеи как да се справя с тази ситуация.. от месец сме така Sad

Знаеш ли по колко изяжда като го кърмиш смисъл изцеждала ли си се да видиш колко е количеството в милилитри при нас беше така като го кърмех с тази разлика, че започваше рев вмомента в който се махне от гърдата, и това беше още първите дни след като се роди. Едната вечер беше нещо ужасно уш го нахраних а той не спря да плаче даже и не заспа, след 2-3 часа пак го кърмих като през цялото време ревеше докато не почна да яде след това пак накрая мм се ядоса и посред нощите отиде да купува ам дадохме му 30гр и заспа. Ако не се цедиш се изцеди да видиш, колко има може да не му стига и за това да се събужда.

Общи условия

Активация на акаунт