Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 197
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Ние излизаме или двете или с мъжа ми. Въртим където няма хора и не се срещаме с никого. Хем ние се разнообразяваме, хем тя поспива в количката вече.

# 601
Мами вие от къде давате на вашите мъници да пият вода от биберон или вече минахте на неразливаща чашка? Аз му взех така на Томи тайп с твърд накрайник, но той отказва да пие от нея много му тече. Прибрах я за известно време и вчера я изкарах пак, защото той иска да пие вода седнал, но не и от тази чашка. Дайте съвет какво да направя та да свикне да пие от нея. Като я види я хваща за дръжките и започва да я бута.

# 602
Аз й давам от шише с биберон и дръжки. Взех и едно с дръжли и с твърд накрайник, но се улива и се дави от него, така че сложих и на него биберон и ще изчакам малко докато го предложа пак.

# 603
Като не иска детето остави го. Има време . Ако тече на голяма струя може да се задави. Изчакай месец и пак предложи.

# 604
Аз взех някакво шише от DM с дръжки и такъв по-широк биберон и май вместо дупки има цепки, но той главно го използва да си чеше венците и целият се олива, затова засега си е с бебешките шишета с биберон размер 3. Ще пробвам пак след седмица - две.

Вашите мъници колко вода пият горе-долу? Нашият хубостник скоро пропи (преди не искаше нито глъдка) и сега пие около 50-80мл на ден и се чудих това малко ли е, много ли е? На мен ми се струва адски много на фона на нищото до скоро 😂

Ние също излизаме всеки възможен ден. Гледаме да сме на дистанция от хора.

# 605
Оххх мамии четааа ви,но не остава кой знае колко време да ви се оплача и аз с нашето не спане и не ядене и командване от малката сладка госпожица,напоследък се чувствам много изморена. След тези две ваксини,течмпературата и стреса,малката мръъъънка по цял ден,ако не сме навън в количката вкъщи е едно мрънкааане и цял ден на ръце или ако се заигравам с нея ще мълчи,но сааама ли е на 2-рата минута и доскучава ии почва да търси внимание. Аз почнах да уча език имам интерес към арабски и взех да се занимавам амааа време не остава,чудя се на майките влогърки как намират време даже да си снимат деня... ужъс вкъщи всичко е с главата на долу,едвам смогвам пране ,чистене,готвене,бебе и мъж.... Той в домакинството никакъв го няма,с детето само му се радва и от време на време да я пази за повече от час и то в заспало състояние.... Офф има дни в който просто искам да дишааам,другоо да не прааавя....... Извинете ме

# 606
Яяяяяя го стегни твоя мъж!
Ако гледа бебето по няколко часа, ще си далеч по-добре.
А и какво значи, че в домакинството никакъв го няма- то не се изискват специални умения за чистете с прахосмукачка, миене на тави и т.н.... Айдееее! Ха-ха! Майтапът настрана, но наистина трябва да е активен, за да си и ти добре.
Оххх мамии четааа ви,но не остава кой знае колко време да ви се оплача и аз с нашето не спане и не ядене и командване от малката сладка госпожица,напоследък се чувствам много изморена. След тези две ваксини,течмпературата и стреса,малката мръъъънка по цял ден,ако не сме навън в количката вкъщи е едно мрънкааане и цял ден на ръце или ако се заигравам с нея ще мълчи,но сааама ли е на 2-рата минута и доскучава ии почва да търси внимание. Аз почнах да уча език имам интерес към арабски и взех да се занимавам амааа време не остава,чудя се на майките влогърки как намират време даже да си снимат деня... ужъс вкъщи всичко е с главата на долу,едвам смогвам пране ,чистене,готвене,бебе и мъж.... Той в домакинството никакъв го няма,с детето само му се радва и от време на време да я пази за повече от час и то в заспало състояние.... Офф има дни в който просто искам да дишааам,другоо да не прааавя....... Извинете ме

# 607
Добро утро (в 05:45 😁), оставяй ги тези влогърки-блогърки с детегледачки и помощници. Това не е реалният живот, никак не им се връзвам. И малката не спи много в последно време, дано като стане на 7 месеца нещо се промени. Дадохме ѝ банан и броколи в една купичка и тя хвърли храната и захапа купичката 😁 гледаше храната с чисто отвръщение, а мислех да кърмя до годинка сега ще е до 1 клас като гледам 😁
Играем на какво ли не с нея, иначе и тя сама по 5-10 мин и почва да мучи.
Сутринта правих йога и я сложих на постелката в барбарона, мислеше че е игра и се смееше през цялото време.
Таткото е сепер активен и ако не беше той да съм умряла. Няма такова нещо като мъжки и женски задачи, всичко е споделено, това е нашето виждане, сами сме и ако ние не си помагаме един на друг няма кой. Поговорете и нека поне гледа малката повече време, ще свикне. Като ходя на козметик или фризьор тя все ме търсела на вратата и била нервна, нооо да свикват не може все за мен да е залепена. Поне вече седи в количката и спи и много се радва да разглежда. Купих чаша на томи типи, неразливаща но е със сламка, нещо се обърках и не мисля че ще успее сега да пие от нея иначе от биберон пие по около 10_15 мил макс и после се лигави с него.

# 608
Аз взех с биберон и дръжки, вече от него пие и сам. Взех и едно с мек накрайник, но такъв като не разливаща чаша, пие и от него, но предимно му тече извън устата.
Искам и аз чашка от ДМ.
И мисля към 8 да го пробвам със сламка.

# 609
Трябва да ги видя и аз тези чашки от ДМ 😁

# 610
Съгласна съм с вас,говорила съм много пъти на тази тема,че ми идва в повече всичко,но.... Майка му така го е научила,че жената е слугиня. Аз давам вода от шише и то с дупка за новородено защото се дави иначе... ще купя чаша да се учи и вече биберони 6+ дааа ама аз и дадох авокадо с банан миналата седмица и от тогава сме с колииики,пръцкии и пак пием инфакол,та за това не ми се бърза да изяжда млякото толкова бързо. Вашите бебоци докато се хранят разсейват ли се много,нашата е такава любопитка че да не изпусне някой шум или движение около нея,чак оставя шишето поглежда каквото я интересува и пак се обръща към биберона хахах :Д През ноща не й сменям памперса и сутрин понякога и е мокра пижамата,май ще и слагам 4-ка за през ноща иначе сме още на номер 3. 68см 7,500 е госпожицата.

# 611
ММ е същия... помага , но само ако му кажа . Иначе сам не се сеща. Така са научени явно . Аз обаче не спирам да му давам задачи хахаха

# 612
Брат ми беше така до преди да се ожени и изведнъж се оказа, че готви, чисти, пери, глади и подрежда, а жена му чете на дивана 😁 или се занимава с бебето.
Днес предложих какво ли не за ядене и малката не докосна нищо, мъжът ми ѝ подава парче шунка препечена и тя го тегли 😁 викам му - яснооо ще е месарка като тебе, а плодове и зеленчуци като мене😁
ММ е същия... помага , но само ако му кажа . Иначе сам не се сеща. Така са научени явно . Аз обаче не спирам да му давам задачи хахаха

# 613
Момичета, днес ме е обзел тих ужас.
Имам подозрения, че малкият може да е развил рахит от тая карантина, тъй като навън не го водя, а на балкона не желае да стои дълго, ръмжи, плаче, страшна работа! Това, което ме притеснява, е, че му се поти главичката напоследък докато спи- т.е. като го взема, под главичката има влажно петно на чаршафчето. Също напоследък има моменти, в които е доста неспокоен (естествено, това може да е от всичко). Четох, четох за рахита (той сега и доста е дръпнал на височина- т.е. сега е рисков период), депресирах се...
Няма в събота да звъня на педиатърката, може би в понеделник, но до тогава ще откача....
Днес е стоял над 2 часа на балкона, защото като ме обзе ужаса... няма не иска!
Вие знаете ли нещо от опит или от педиатрите ви за пустия рахит?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 15:29 от Novichka1

# 614
Давай вит Д, извеждай го на слънчице. Ако не му харесва, постели някакво килимче и на пода с играчките - ние така правим. Най-вече спри да четеш за тоя рахит. Нищо няма да постигнеш, освен да се притесняваш още повече. Най-вероятно нищо му няма на детето. Виж да не му е топло вечер. Нашият хич не обича жега. В момента спи по боди с голи крака и пролетно чувалче, но разкопчано, защото му е жега в стая 23градуса. Ставам през нощта да проветрявам, за да охладя стаята...

Относно неспокойството, сега са в период, в който се развиват изключително бързо и много се впечатляват, плашат от всичко. Започват да осъзнават разни неща и е нормално. В 6ти месец има и скок в растежа, който може да продължи 4 седмици, премесено със зъбки, става страшно парти...

Момичета, днес ме е обзел тих ужас.
Имам подозрения, че малкият може да е развил рахит от тая карантина, тъй като навън не го водя, а на балкона не желае да стои дълго, ръмжи, плаче, страшна работа! Това, което ме притеснява, е, че му се поти главичката напоследък докато спи- т.е. като го взема, под главичката има влажно петно на чаршафчето. Също напоследък има моменти, в които е доста неспокоен (естествено, това може да е от всичко). Четох, четох за рахита (той сега и доста е дръпнал на височина- т.е. сега е рисков период), депресирах се...
Няма в събота да звъня на педиатърката, може би в понеделник, но до тогава ще откача....
Днес е стоял над 2 часа на балкона, защото като ме обзе ужаса... няма не иска!
Вие знаете ли нещо от опит или от педиатрите ви за пустия рахит?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 15:39 от BMR

Общи условия

Активация на акаунт