Милано и Северна Италия - тема 12

• 48 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Milano
Ако беше така Мики, не трябваше да изравнява.😂

По по ро по по по по.🇮🇹❤😍

# 631
  • In transit
Реджи, ама все пак е испанец и няма как да не вкара, ако може...абе така балансира нещата! JoyJoy

# 632
Здравейте, не откривам къде мога да променя данните във регистрационната форма за влизане в Италия, по точно местата за сядане? Пътувам транзит, но имам 4 часа престой, трябва пак да имам документа, нали? Благодаря предварително.

# 633
Здравейте, не откривам къде мога да променя данните във регистрационната форма за влизане в Италия, по точно местата за сядане? Пътувам транзит, но имам 4 часа престой, трябва пак да имам документа, нали? Благодаря предварително.
Като си влезете в профила, отивате в my PLFs и там са формулярите. До формуляра вдясно има око и моливче - окото е за преглед, моливчето за редакция.

Скрит текст:
За авиокомпанията сте транзит, ако имате закупен един билет до крайна точка, примерно Сф–Милано–Хикс, така че ви трябва PLF. А и за по-сигурно си го попълнете.

# 634
Благодаря за бързия отговор и насоките, справих се с ваша помощ!😍

# 635
  • Асеновград
Здравейте, с риск да се повтаря въпроса ми, какви са тези формуляри за попълване, мислим да ходим на 26-ти септември с мъжа ми в Милано, ще кацнем в бергамо, през деня знам че има рейсове горе-долу на всеки час за Милано нали? И какви са цените горе долу? Те спират някъде около центъра нали? Днес ще плащам билетите искам да съм подготвена въпреки че ще е чак септември и най-вероятно ще се променят нещата до тогава, но ако някой има желание моля да ми обясни! Simple Smile)

# 636
Ще получите известие по ел поща когато наближи датата за полета. Попълвате 1 брой за всички пътници, ако престоявате на  един адрес. Разпечатвате и представяте ако ви го поискат.

# 637
От летището Бергамо до Централната гара в Милано сме ползвали автобусите на Теравижън. Пътуват около час. Цената е 8-10 евро на човек. Предварително могат да се закупят през сайта на Terravision.

# 638
Привет на всички,
давам отчет за моето 5 дневно пътуване с кола до Италия. Тръгнахме на 3-ти юли през нощта, направихме предварително PLF - мата за мен и за мъжа ми, тоест 2 броя, имаме и ваксинационен паспорт, Сърбия я отбелязахме като транзит. На отиване към Италия никъде не ни провериха и не са ни искали нищо освен документи за самоличност, а самото влизане в Италия през Словения, знаете че там граница няма и нямаше кой да ни провери, пристигнахме си нормално както преди ковид  времената. Уточнявам, че всички страни Сърбия Хърватска и Словения ги минахме транзит, само малки почивки за гориво кафе и тоалетна.
На връщане беше същото, освен документи за самоличност нищо не са ни искали. На БГ границата само ни поискаха паспорта за имунизация и минахме за 3 минути през гишето.
Наши познати са пътували със самолет и след като са кацнали са ги държали  7 часа ( всички пътници от самолета)  за да докажат PLF формата.
За outlet- ите също давам отчет, сега намаленията са от 30 - 40 %, но има  големи опашки пред магазините (говоря за събота и неделя) , не пускат по много хора вътре, задължително с маска вътре и задължително си дезинфекцираш ръцете на входа на всеки магазин, тоест през 5- 10 минути.
Успех на всички и приятно пътуване.

# 639
  • In transit
Петранка, много благодаря за подробната и полезна информация!

Аз искам да попитам как да попълня PLF за Италия, ако няма да спя там? Т.е мислим само да се разходим през деня до Удине, но ще спим в Словения. Транзит ли да пиша, като не съм и точно транзит?

# 640
  • София
@Petranka@, а като пристигнахте в Италия звъняхте ли на тяхното РЗИ да кажете, че сте там? (Гледам, че и това го има в изискванията).

# 641
  • In transit
Elza, аз срещнах някъде, че трябва да си изпратиш формуляра на местната здравна служба по имейл, в зависимост от това, в коя община смятате да нощувате.

Това ми се вижда доста затормозяващо, затова май само ще се разходим до там...явно друг път ще ходим за по-дълго.

# 642
  • София
Elza, аз срещнах някъде, че трябва да си изпратиш формуляра на местната здравна служба по имейл, в зависимост от това, в коя община смятате да нощувате.

Това ми се вижда доста затормозяващо, затова май само ще се разходим до там...явно друг път ще ходим за по-дълго.

Mikkey,  аз четох в техния сайт, че трябва да се обадиш на регионалната здравна служба и след дълго ровене разбрах, че е само на тази, в чиято област ще се нощува първо. Каня се да звъня на горещия им телефон за въпроси, защото ми се струват прекалено много изискванията им и имам чувството, че реално не са толкова бюрократични.

Mikкey, прегледах сега пак инструкциите за попълване на PLF-а, попълваш си го стандартно, единствено в полето Temporary address пишеш адреса на хотела в Словения. В Италия по този начин (само с PLF) без други ограничения можете да останете 36 часа.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 22:40 от Elza83

# 643
  • In transit
Идеално! Златна си Елза!

Аз това четох последно:
Getting to Friuli Venezia Giulia

Entry rules vary depending on the country you are travelling from. Please check the government website for more detailed information:

To learn about entry procedures to Friuli Venezia Giulia and about procedures to return to your country, please fill in the questionnaire found here: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html

People returning from foreign countries, under national and regional laws, and foreigners travelling to Italy are required to report to the Public Health Department, preferably by filling in the form in the institutional site linked below. This rule not applies to EU or Schengen zone citizens travelling from Group C countries , Canada, Japan and United States of America who hold green certification .
https://www.turismofvg.it/en/135940/welcome-to-friuli-venezia-gi … e-have-missed-you
Някъде из сайта пишеше, че трябва да пратиш мейл на здравната служба и да си пратиш попълнения формуляр.

# 644
  • Milano
От група С не трябва да пращат нищо на здравната служба, това с последната заповед. Ако си попълните въпросника ще видите, че не излиза.

Мики, ми ти си си транзит😊.

Барба, силно ли валя при вас?

Гледам, че в Роццано, Ассаго и т.н. огромни топки град, изпочупени стъкла на колите.
Във Фиордализо (мол) даже са счупени стъкла и валяло вътре.😱

В центъра се изсипа силен дъжд, но без град.

Общи условия

Активация на акаунт