E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~203

• 33 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Claire100 И аз гледам "Черната роза" и също се чудя колко са различни Мая и Ада, макар да са близначки....

Но за Фикрет мисля, че има от много неща по малко....може би ген - /не знаем много за дядовците, бабите, лели и све рода до девето коляно/ твърдо има завист към по-големия брат, защото по-малките винаги са закриляни, дори от по-големите братя и сестри и стават малко или много  егоисти......и не на последно място е партньора в живота....Не веднъж Ипек е подстрекавала Фикрет и ще продължи да го прави все в  името на неговото добро.....колко е кадърен, ако не е Фикрет едва ли не бизнеса ще се провали.....Наскоро ще видим какви ще ги свърши Ипек и до къде Фикрет ще докара нещата.....

За болестта на Ада мисля, че сценаристите подцениха зрителите. Директно няма да ни покажат, че Ипек се е договорила с доктора...Но факта, че без да са излязли изследванията, които явно са сложни и много показателни за заболяването.......  резултата ще излезе след седмица, а доктора постави диагнозата и ги посъветва да помислят за братче или сестриче и другия факт, че предстоеше развод, че Ипек докара дори лудия брат на Есра, за да я отстрани от пътя си....и други дребни неща ме карат да се съмнявам в достоверността, че Ада е със смъртоносна болест.....

На кого Фикрет ще си изкара гнева ще видим довечера...

Обичам да разсъждавам на клавиатурата  на пръв поглед за дребни неща...Но както казва народа, "понякога дребните камъчета обръщат каруцата..."

Гости Акиф излезе по-сериозен от Фарук - крещеше от колата, че ще има син, ама Санем държеше здраво юздите, та Акиф чак "умори" някакъв чичо....Докато Фарук май е ял кокоши крака.....Joy

Злати благодаря за новините - и аз днес разбрах, че Ози май е предложил отново брак на Фейза.....Ще я направи той актриса......

# 391
  • Плевен / София
Когато колата се обърне...пътища много... Бурджу пусна бомбата и сега нито лук яла, нито лук мирисала. Прав е Осман да иска да замине.
Какво да кажа за Джан...низш духом...И през ум не му минава, че Сюрея може да има рискова бременност и да не трябва да работи...на него проблема му е Фарук...не вярвам и в така прокламираната му привързаност към Емир...все пак връзката му с Бегюм не беше толкова дълга...

# 392
Гости тъкмо щях да пиша за Джан - "И там ли вече не ти дават да ходиш..."

Не разбирам, защо трябва лошите герои да преобладават в турските сериали.....Тук Адем и майка му са достатъчни....Можеха да измислят по-позитивно развитие на образа на  Джан....
Емир два пъти се е срещал Джан и вече такава радост.....чак не повярвах....

На сватбата Акиф разказа кога и как са се запознали Фарук и Сюрея.....Не случайно ни припомниха случая...Тази вечер Есма излъга Фарук - Осман и Сюрея се били срещнали по-рано, Осман я търсил...и я видял когато Фарук я е довел в конака.....

Нямам спомен - ако греша ме поправете - нямам спомен някога за нещо, Есма да е защитила Фарук пред братята му.....Но го е правила за останалите трима......И продължавам да се чудя Фарук как издържа.....

# 393
  • London
Аз пък мисля, че няма нищо измислено от Ипек и не защото не е способна, а защото просто не е заложено в сценария. Тия неща не са рядкост в сериалите, но се случват пред зрителя, не смятам, че има място за написване на втори сценарии на базата светоусещане. Досега каквото е кроила Ипек е било ясно.....говорила си е сама, хилила се е зад гърба на човека и тн. Сега Фикрет излезе и тя продължи да реве, няма нищичко за пред зрителя тоест показват, че човек може да се промени заради детето си в ситуация на евентуална тежка болест и тн. Аз така го разбирам или по скоро това ни излъчват.

# 394
  • София
La Catrala, на база на излъченото до момента, не мога да не се съглася с теб.
С интерес ще проследя сюжетната линия.
Сетих се нещо, което искам да допълня - направи ми впечатление, че като си мечтаеха за бъдещето, Ипек се спомена като Боран, а Фикрет не реагира на това. В смисъл, че не и напомни, че са в развод. Може би, това е моментът в който ни поднасят началото на "преобразяването" и, както и предстоящото стопляне на отношенията им.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 07:03 от mimeime

# 395
Добро утро

Присядам с кафенце и ви желая един прекрасен ден Hug

https://youtu.be/cOay8yksRo4

# 396
  • София
La Cartala +100

Да презюмираш нещо, което не е показано или поне косвено подсказано в турска сапунка е в сферата на фантастиката. Това не е Линч или Нолан, обикновен сериал е. Щом не ни показват, че Ипек го е организирала, за мен това влиза в една графа със заговорниченето на Бегюм, каквото не видяхме в сериите.

Явно идеята е, че Ипек преживява катарзис с тази болест на Ада. За мен е неубедително, но както казах, все пак сценаристите на подобен сериал не са някакви светила в ТВ индустрията.

Колкото до Дилара, не казвам, че си няма трески за дялане, но видяхме, че въпреки всичко и тя страда за Сюрея. Или какво, разглеждането насаме на стари снимки със сълзи на очи е фалшиво?
Да не говорим за това, че на Сюрея никой от випуска не ѝ се е обади за среща. Хм. Никой да не ти се обади... Ако почна да развивам сега теория, че Сюрея е била толкова досадна и неприятна по време на следването, че никой не иска да я вижда повече, е като да се развие теория, че Дилара е накарала другите да не ѝ казват за срещата.

# 397
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Ани, благодаря за кафето Heart Допълнение към него....

“Никой не може да се върне назад и да даде ново начало, но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край”.
Въпреки влюбването в Есра, Фикрет искаше Еда да бъде до него...така, че не съм изненадана, че разводът остана на заден план.....Понякога човек трябва да бъде разтърсен яко, за да разбере кое е важното в живота...за Ипек обаче това няма да е достатъчно....ще и трябва още едно яко раздрусване...пак за сметка на Фикрет....
Фарук според мен направи 3 серенади на Сюрея....ето последната...

https://www.youtube.com/watch?v=hMSpok9D8NA
Спокоен ден....

# 398
Здравейте!

Ани Hug Гости Hug

ново от Аслъ

Хубав пролетен ден!

# 399
  • Плевен / София

Да не говорим за това, че на Сюрея никой от випуска не ѝ се е обади за среща. Хм. Никой да не ти се обади... Ако почна да развивам сега теория, че Сюрея е била толкова досадна и неприятна по време на следването, че никой не иска да я вижда повече, е като да се развие теория, че Дилара е накарала другите да не ѝ казват за срещата.
Обикновено при такива срещи на випуска има организатор......Едва ли всички подържат тесни връзки по между си и  си звънят по телефона редовно....
Това престои да го видим....

https://www.youtube.com/watch?v=2qLXTnxRZ9M

# 400
Става интересно....Някои хора вместо да коментират случващото се в сериала, правят коментар на коментарите......

Подробности около новина, която Злати беше споделила....

Йозджан Дениз и Фейза Актан ще направят сватба след вдигане на карантината

Йозджан Дениз и Фейза Актан преодоляха проблемите си ! Изненада от двойка! ...
Според издание на програмата Сайфа 2, Йозджан и Фейза ще се женят отново. Известният актьор Йозджан Дениз и Фейза Актан, която е с 20 години по-млада от него, направиха сватба месец преди раждането на детето им Кузей. Година след раждането на сина им Кузей, двойката внезапно реши да се разведе ... В хода на развода в съда Фейза Актан поиска 15 милиона турски лири от Йозджан Дениз като издръжка. Дениз, който подписа споразумение с Актан, даде на бившата си съпруга 2 къщи, кола и се съгласи да  плаща по 12 500 турски лири като издръжка. Делото в съда  по развода мина за 15 минути. Двойката се разведе по взаимно съгласие. Въпреки това, след месец те се помириха и отново започнаха да живеят заедно.
Известният актьор ЙозджанДениз, който след избухването на коронавирусната епидемия, живее в една и съща къща с бившата си жена и сина си Кузей, отново направи предложение за брак на Фейза. Това стана на 30 април, рождения ден на Кузей, Йозджан за втори път  поиска ръката и сърцето на Фейза Актан.  Фейза отново отговори с „да“. Двойката ще сключи брак след  сваляне на карантина  от COVID-19.
На 30 април синът на Йозджан навърши две години. Кузей отпразнува рождения си ден в малък семеен кръг.Йозджан  публикува трогателно поздравление в Instagram:
"Честит рожден ден, скъпи мой сине! Детето, което украси моята история. Нека  животът ти и изпълнен с прекрасни моменти. Мой живот! Кузей мой!"
Йозджан Дениз започва да прави нов филм у дома. Главните роли във филма му ще играят: синът му Кузей и съпругата му Фейза Актан. Сега всички са много заинтересовани дали този филм, заснет вкъщи, ще излезе на екран или не ?!

http://www.evaiadam.com/home/item/1340-%D0%B9%D0%BE%D0%B7%D0%B4% … %D1%82%D0%B0.html

Слагам източника, че да не си помисли някой, че пиша лично мнение.....

Гости още много неща предстои да видим......

# 401
  • London
На това му се вика да преместиш снимачния процес у дома.... направо на сериал са го обърнали  ''Фарук'' и  жена му. Дано не е покрай карантината само, защото покрай нея всеки се умилява, заседява вкъщи с деца, жена..... а като отмине не се знае.

# 402
Аз пък мисля, че няма нищо измислено от Ипек и не защото не е способна, а защото просто не е заложено в сценария. Тия неща не са рядкост в сериалите, но се случват пред зрителя, не смятам, че има място за написване на втори сценарии на базата светоусещане. Досега каквото е кроила Ипек е било ясно.....говорила си е сама, хилила се е зад гърба на човека и тн. Сега Фикрет излезе и тя продължи да реве, няма нищичко за пред зрителя тоест показват, че човек може да се промени заради детето си в ситуация на евентуална тежка болест и тн. Аз така го разбирам или по скоро това ни излъчват.
Приемам аргументите, че болестта на детето не е постановка на Ипек. Но има разлика между написване на втори сценарий и предположение. Не само съм завършила коментара си  с фразите „Ако е така – де“ и „Ще видим!“ , но и никъде в него няма категорично твърдение.
Подведена от слабото  представяне в сценария в областта на медицината, допуснах тази версия. За мен, поведението на лекар, който поставя диагноза, за опасна и почти смъртоносна болест от преглед първи, без да е видял резултатите от изследванията е непрофесионално, да не се изсилвам със забранено. И не само… а и препоръка към родителите,  да  дарят Ада с братче или сестриче. Толкова е опасна тази болест, че… най-малко 9 месеца може да се чака, за да могат евентуално да я излекуват. Когато чух това, несъзнателно включих калкулатора и след груби сметки, стигнах до  извода, че оплождането трябва да стане на мига.  А ако няма съвпадение какво? Следващо братче или сестриче?
 Грешка от дълбаенето ми в детайлите.
Ще се радвам, ако след този преживян катарзис, Ипек наистина започне да се преобразява.
La Cartala +100 Явно идеята е, че Ипек преживява катарзис с тази болест на Ада. За мен е неубедително, но както казах, все пак сценаристите на подобен сериал не са някакви светила в ТВ индустрията.
Колкото до Дилара, не казвам, че си няма трески за дялане, но видяхме, че въпреки всичко и тя страда за Сюрея. Или какво, разглеждането насаме на стари снимки със сълзи на очи е фалшиво?
Разбира се, че сълзите на Дилара не са фалшиви. И тя самата не е фалшива. Озлобените хора  са истински в своите драми. Неумеейки да прикриват болката си, и смело обвинявайки другите за нея, такива хора могат да бъдат всичко друго, но не и фалшиви. Тя е имала нужда от Сюрея, както и Сюрея от нея. В един момент изгонва Сюрея от живота си, няма как да не я боли? И спомени, спомени!!! Тъга по изминалите хубави мигове. Все пак Сюрея не е извършила смъртен грях спрямо нея. Ако раздялата им продължи по-дълго, страданието и няма да изчезне. Поне в живота става така, този който е сложил край на близко отношение, заради нещо незначително и под влияние на моментните си емоции, той съжалява повече. НО... както се казва по-горе, това е просто една сапунка и сценаристите не са светила.

# 403
Събитията и поведенията на героите си вървят в нормалното русло.
Сюрея пое вината и отговорността за разваленото отношение  между нея и Дилара изцяло. Тя е видяла, че се е отдалечила от себе си, приятелката и може би не е мръднала и на йота – останала вярна на себе си. Дилара гори снимки, проклина пейката. И… Двете отново са „сестри“. Нормални отношения между сестри. По-умната отстъпва – какво да се прави.
Лекарят отново даде препоръки за второ дете. А защо си мисля, че правят изследване на всички, които имат кръвна връзка с детето... ама само си мисля, не съм напълно сигурна.
Фикрет нападна „истинският“ виновник за болестта на дъщеря си - Гарип, и завърши обвинителната си мисия, като атакува и майка си. Есма разбира се, се нахвърли върху „невинната“ тъща, след като вложи усилие, да успокои детето с крехка душевност.  Всъщност Есма ми е от фаворитите в този сериал. И си беше права, че настъпи Къймет. Не и беше най-подходящото време да ръси интригите си, ама как да изневери на природата си?
Рейхан пък, цял живот отглеждала детето си в лъжа и тормоз, реши да въздаде справедливост, като гръмне  "виновника" Фарук,  че детето и вече не я нарича Мамо. Къде и беше пистолета, когато пастрокът на Адем го е пребивал? Къде и беше съвестта, когато захранвала Адем с омраза към баща му? Ще пали Есма, ще гърми Фарук. И на нея светът и е виновен.
За затоплените отношения между Адем и Фарук няма да разсъждавам. Попрочитам тук, там че няма да е задълго. Едни с добри намерения, други пък следвайки отмъстителността си, сигурно ще помогнат тези отношения, отново да дойдат до първоначалната точка. Джан видимо действа много усърдно. И според мен, ако някой е преживял катарзис – то това е Адем. Но… има още много време до края.

# 404
Събитията и поведенията на героите си вървят в нормалното русло.
Сюрея пое вината и отговорността за разваленото отношение  между нея и Дилара изцяло. Тя е видяла, че се е отдалечила от себе си, приятелката и може би не е мръднала и на йота – останала вярна на себе си. Дилара гори снимки, проклина пейката. И… Двете отново са „сестри“. Нормални отношения между сестри. По-умната отстъпва – какво да се прави.
Лекарят отново даде препоръки за второ дете. А защо си мисля, че правят изследване на всички, които имат кръвна връзка с детето... ама само си мисля, не съм напълно сигурна.
Фикрет нападна „истинският“ виновник за болестта на дъщеря си - Гарип, и завърши обвинителната си мисия, като атакува и майка си. Есма разбира се, се нахвърли върху „невинната“ тъща, след като вложи усилие, да успокои детето с крехка душевност.  Всъщност Есма ми е от фаворитите в този сериал. И си беше права, че настъпи Къймет. Не и беше най-подходящото време да ръси интригите си, ама как да изневери на природата си?
Рейхан пък, цял живот отглеждала детето си в лъжа и тормоз, реши да въздаде справедливост, като гръмне  "виновника" Фарук,  че детето и вече не я нарича Мамо. Къде и беше пистолета, когато пастрокът на Адем го е пребивал? Къде и беше съвестта, когато захранвала Адем с омраза към баща му? Ще пали Есма, ще гърми Фарук. И на нея светът и е виновен.
За затоплените отношения между Адем и Фарук няма да разсъждавам. Попрочитам тук, там че няма да е задълго. Едни с добри намерения, други пък следвайки отмъстителността си, сигурно ще помогнат тези отношения, отново да дойдат до първоначалната точка. Джан видимо действа много усърдно. И според мен, ако някой е преживял катарзис – то това е Адем. Но… има още много време до края.

Цитирам поста, защото при два последователни поста на един потребител модератора изтрива втория, а споделеното мнение е много точно и не заслужава да бъде изтрито.

На мен много ми хареса размислите на психоложката за спомените. Направила съм стопкадри, но са много и ще ги сложа утре.

Общи условия

Активация на акаунт