Ремонт по време на пауза с Нивиана

• 14 041
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички! Виждам, че темата не е най-активна, но най хубавите съвети съм получавала тук, от Нивиана. Сега отново имам нужда от идеи. Купихме си вила, но нлв предвид, че доста превишихме бюджета се налага за първо време да използваме наличното там и само с пребоядисване и някакви минимални покупки, да го направя по-уютно място. Имам тези снимки:

Ще махнем стената между кухнята и залата. Искам да сложа остров в кухнята, за да има място за готвене, искам диван да има в залата, може би в началото при вратата, но не знам накъде да е завъртян, ще пребоядисам стените, понеже са ужасни, но не знам какъв цвят. И перденца някакви ще трябва. Тези червени плочки ме убиват, но няма как да ги сменя за съжаление. Друго не се сещам засега. Ако може малко помощ и насока, ще съм страшно благодарна ❤

# 106
  • В градината...
В темата за преправяне на старите мебели има доста информация, там има много опитни мацки. Плочките могат да се пребоядисат. Могат много неща да се направят с това голямо пространство. Там мисля, че доста идеи ще намерите. Имате маси и столове, които могат да се преправят, както и тази част от секция. С малко допълнителни материали може да се постигне доста приличен резултат.

# 107
Според мен не махайте стената между стаите - ще стане като гигантски коридор, а и ще мирише като готвите. Сега си има удобна врата за връзка с хола - кеф ти отворена, кеф ти затворена. Липсва текстил и мекота - пердета, килими, нещо затоплящо.
Една боя на стените, боядисване на плочките, някакви кокетни лампи и готово. Голямо е, ще стане хубаво.

# 108
Първо бих махнала всички маси и столове, за да не ме объркват. После бих сложила секцията на срещуположната стена + телевизор, за да обере странната височина на прозорчетата. На мястото на секцията диван, ъглов.
При дивана огромен килим, за да не се натрапват червените плочки. За цвят на латекса-мръсно бял.
Лампите са най-голямото предизвикателство.

# 109
Плочките няма да рискувам да боядисам. Боядисах в къщи банята и тези на пода започнаха да се лющят. Мебели иначе бих намацала. Мислех този скрин да го изхвърлям, но с една боя може и да стане за временно ползване. Цветовете са ми най-голям проблем - диван, стени, пердета и килим. На такова хубаво място е, не ми се иска нищо модерно и студено, ще ми се да е уютно. Това е отвън:

А това е гледката от голямата тераса:

# 110
  • Пловдив
Ох, аз го виждам беличко, с миндери покрай стените и голяма маса. Китеник на пода и кожа пред камината. Simple Smile
Тъмно дърво на мебелите и бели перденца на прозорците. И без луминисцентните лампи.
Кухнята щях да я оставя да си е отделно, без да ги обединявам двете помещения.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 10:26 от *Бенджи*

# 111
Помислете за оформяне на предверие - така ще има място за чадъри/якета и всяко отваряне на външната врата няма да води до течение и загуба на топлина. Може да е със стъклени/матирани панели за да не спира светлината.

# 112
  • В градината...
Това с обособяването на антре е добра идея -  ще се намали представата за коридор или по-скоро за столова. А и от тази врата определено ще духа. Ще заприлича на къща, а не на хижа. А диванът - по средата, да не е до стена, за да я удължава допълнително. Да раздели помещението на две.

# 113
И килими - меки и пухкави. Или овчи кожи.
Един ламинат или корк поне би омекотил студенината на пода. В краен случай мокет.

# 114
  • В градината...
И с винил става, но ще се оскъпи. Иначе е най-подходящ за помещение, в което се влиза директно отвън.

# 115
  • Пловдив
Помещението е достатъчно голямо, за да се прегради място за антре, където да се оставят обувки и връхни дрехи. А и ще се запазва топлината в стаята.

# 116
Привет на всички! Виждам, че темата не е най-активна, но най хубавите съвети съм получавала тук, от Нивиана. Сега отново имам нужда от идеи. Купихме си вила, но нлв предвид, че доста превишихме бюджета се налага за първо време да използваме наличното там и само с пребоядисване и някакви минимални покупки, да го направя по-уютно място. Имам тези снимки:

Ще махнем стената между кухнята и залата. Искам да сложа остров в кухнята, за да има място за готвене, искам диван да има в залата, може би в началото при вратата, но не знам накъде да е завъртян, ще пребоядисам стените, понеже са ужасни, но не знам какъв цвят. И перденца някакви ще трябва. Тези червени плочки ме убиват, но няма как да ги сменя за съжаление. Друго не се сещам засега. Ако може малко помощ и насока, ще съм страшно благодарна ❤

Привет Pisa!

Честито Рождество на всички, желая топлина в душите, уютни домове, спокойствие и време за нови мечти!

Отнсоно вилата - на мен вила ми звучи винаги някак си италианско, Вила Роса,  Вила Pisa. А и отвън една такава розова.

https://www.pinterest.com/pin/44613852547516006/

Гледката ви е прекрасна. Ако правилно се ориентирам  става въпрос за приземния етаж.
И аз мисля, да не отваряте кухнята към общото помещение. Ако искате отворете по голям портал, но не цялата стена.
Без размери не мога да ви направя разпределение, но определено има място за дивани, обособете трапезария, и след това зона за сядане.

Червените плочки ги направете ефект.
Нека е леко дворцово. Не знам как сте бюджетно - нови столове например, нови маси.
Може и леко марокански мотиви.
По стените сложете профили, евтини са.  С тапети в тях.

https://www.pinterest.com/pin/588986457513714649/
Може да сложите малко изкъствени греди по тавана, не се ориентирам за височината.
Определенопроменете светлината с някакви полилеи.

Дръжте в ума си идеята за тосканска вила.

Плочките на пода са ви класически, изобщо не ги мислете. Може и с килими, както казаха другите върху тях.
https://www.pinterest.com/pin/30610472457240879/
Може да направите  хубава голяма камина.
https://www.pinterest.com/pin/416231190571174992/

Oще веднъж спокойни и топли празници!

# 117
Светли празници, здраве и късмет на всички!!!
Нивиана, много, много съм благодарна за съветите! 100% ще ги следвам. Бюджета е силно ограничен. Столовете са много здрави, мисля да ги претапицирам и лакирам. Дограмата ще е кафява, ще лакирам столовете и тях като нея. Чудя се тапицерията дали да я вържа по някакъв начин с плочките, които са ми проблем. И диваните какъв цвят, пердетата. Много се притеснявам, че ще купя неща и те няма да паснат. Исках всичко да е светло, много ми харесва тосканския стил, който предложи. Височината на помещението е 2.3м прилагам чертеж на цялата стая.

Общи условия

Активация на акаунт