Мами в Италия 19

• 16 327
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Валя, честит Рожден Ден и от мен!!!
Да си много здрава , успешна и обичана!
Да си на 32 е супер  ( кака съм ти с няколко месеца, та знаммм)
И както Кала казва " става все по-хубаво"
вярно е!

# 121
Благодаря Ви от сърце!  Hug
просто сте страхотни!

# 122
Валя, Честит Рожден Ден и от мен  bouquet  bouquet  bouquet

# 123
  • ЯМБОЛ
       Честит рожден ден на една страхотна жена!Бъди все такава!

# 124
Добро утро, момичета  Hug

Валя, как мина рождения ден? ... всъщност,  сигурна съм, че е било много приятно, в компанията на любими хора  Heart Eyes

Тук има хубаво слънце и се очертава един хубав августовски ден- да е успешен за всички ни   bouquet

# 125
Добро утро бандаWink

Направо се учудвам,че съм първа!

При нас времето се пооправи,но си е все леко хладно сякаш е края на лятото  Rolling Eyes Поне изгря слънце днесWink

Имам чувството,че времето е спряло ....всичко се движи сякаш на забавен кадър  ooooh!

Лек ден   bouquet

PP.Ops ne sum pyrva!!!!

# 126
Добро утро и от мен!
Вече съм на второ кафе.

Днес имам доста да уча... Ученето на език не е , както в 'млади' години
връщам се към нещата по няколко пъти, докато запомня..
дали ще го науча тоя език глупав?

вчера си купих да чета септемврийското Мари Клер. Не го купувайте. Първо е само и единствено реклами и модели. Почти нищо за четене. Тежи около 5 килограма. Просто е невъзможно да го чета, аз не мога да го ... държа. 

И тук е края на лятото. Това ме прави доста тъжна всъщност. Облаци, слънце, влага... но усещам, че не е това, което беше. Дано утре имаме късмет поне да отидем до Градиска на басейна.  Sad

# 127
[quote author=Kaлa(Bella13) link=topic=120005.msg2244980#msg2244980 date=1156229848]

Имам чувството,че времето е спряло ....всичко се движи сякаш на забавен кадър  ooooh!

[/quote]

И при нас така, Кала, като градове фантазми някак си ...... няма живот ...

Лени, ти по каква система учиш?  Simple Smile

# 128
www.auralog.com ( Tell me more). От тази систама купих курс интерактивен.
има 3 нива, доста широки са.
харесва ми системата, защото тя ми говори, аз й говоря... интерактивна е

На средно  ниво съм,но установявам, че някои неща ги покривам 100%, други  40-50%
радвам се, че не се класирах за базисно, защото в средно ниво кацнах от раз, което означава, че от средното ми образование с изучаване на италиански преди 100 години ОЩЕ има следи.
И то такива, че някои граматични ги минавам, като фурия,но други ( писмено, речник) съм доста назад. Доста. Та, затова сега наблягам доста на това ниво, да 'наваксам' с думи, писане и тн. Може да ми се смееш, но Дамиано ми прави диктовки!
Освен това започнах да говоря бавно, Дамиано ме поправя, малко като роботче говоря.
Кара ме да обяснявам разни неща.. Друго си е да имаш някой до себе си, честно.
Така си в 'учебен процес' цял ден.

Проблемът ми е, че искам да знам книжовен език.
Аз да живея и да се оправям на италиански , да гледам телевизия и тн - мога и без да уча. Доста напреднах само от слушане 8 месеца.
Но, това не ме задоволява. Искам да пиша, да чета, да мисля  и тн.
Искам да е правилно, искам да е задълбочено, а не да говоря някакъв посредствен език. Искам да съм наясно с граматиката. с времената, със съгласуванията и тн.

Та, амбицирана съм, но не е лесно.  Confused

# 129
Лени,аморе едно по едно....дай си време....добре си започнала имаш основа...лека полека и ще стане...знам,че искаш 'тук и сега',но така не става!Добра читанка си ...вярвам ще постигнеш желаното ниво  Peace

# 130
Браво, Лени! Много е хубаво това, към което се стремиш, аз се справях почти без проблеми след 6-7 месеца в Италия. Вече съм тук от 1 година и 1 месец и от няколко месеца чета книжки-романи от италиански автори, романи от чужди автори, преведени на италиански. Чета новините по Анса и такива неща. Но най-хубавото при нас, омъжените за италаинци е точно това, че непосредственото ежедневно общуване ни помага много и ни дава една истинска релна представа за езика. Така усвояваме по естествен път и доста по-успешно. Не знам дали си чувала, как гооврят завършилите италианска филология в Бг например. Често пъти, използват думи, чийто нюанс не е най-подходящия за конкретната ситуация. А при нас, усещането за езика е съвсем друго, дори и на този етап да знаем по-малко.
Аз лично не см ползвала интерактивни курсове, а в Бг бях карала 2 10 -дневни курса за основните неща, в училище съм учила само английски, немски и малко руски. Надявам се след още една година, да се справям вече почти перфектно  Praynig

# 131
Сонита, браво на теб!
Да питам на колко си години?

Като каза за нюансите - имаме в София една комшийка, която е избягала преди повече от 40 години в Италия. Хванала по това време един италианец по черноморието и така. Той богаташ от Удине, тя до последно ми приличаше на софия лорен.
Та, тя ми разказваше ( аз бях още в училище), как е учила италиански тогава:
купувала е от книжарница музикална либрети за опери.
и така е четяла и учила, представяш ли си
Накрая е пристигнала в Италия като графиня, използвайки език, думи и фрази, които са били ( И тогава) безкрайно отживели.
Но много й се възхитих за това, как е намерила начин по времето на комунизма да учи език.

# 132
Здравейте и от мен,вчера се завърнахме най-накрая #Cussing out.Слава богу почивката свърши,беше нещо кошмарно... #Cussing outчудя се как се върнах жива от този ад.Освен всичките простотии които се случиха ,последните три дни термометъра показваше 45 градуса Close.
Вале,честит рожден ден малко със закъснение,пожелавам ти всичко най-добро!Много целувки от мен  bouquet.
Да ви оведомя,видяха бебо най-накрая,момче е!Аз в момента се подготвям психологически да приема факта,до сега просто бях сигурна, че не мога да бъда майка на момче.Бях решила че е момиче.Въпреки че вътрешното ми аз още в първия месец на бременността ми казваше ,че ще е момче.Както и да е лека-полека започвам да се адаптирам и да свиквам с мисълта че няма да плетем плитчици ,да носим роклички и да купуваме Барби.Пешихме окончателно да се казва Теодор.
Отивам да пера,че няма какво да облечем днес,всичко е мрасно.До после.
Дани,честит рожден ден и на теб,с още по голямо закъснение.И вичко най-най!  bouquet
Целувки на всички    Heart Eyes

# 133
Ей, Влади, добре завърнала се. Съжалявам за многото ядостани човечета в постинга ти...

Еее, Теодор  Wink сега ще му мислиш как ще го забавляваш и възпитаваш ( след като с еотказа от плитки и барбита...)
И на мен ми се иска момиче един ден, повече знам какво да я правя, отколкото момче, но момче е супер също - всеки ден научаваш нещо ново за момчешкия свят!

# 134
Сонита, браво на теб!
Да питам на колко си години?

Като каза за нюансите - имаме в София една комшийка, която е избягала преди повече от 40 години в Италия. Хванала по това време един италианец по черноморието и така. Той богаташ от Удине, тя до последно ми приличаше на софия лорен.
Та, тя ми разказваше ( аз бях още в училище), как е учила италиански тогава:
купувала е от книжарница музикална либрети за опери.
и така е четяла и учила, представяш ли си
Накрая е пристигнала в Италия като графиня, използвайки език, думи и фрази, които са били ( И тогава) безкрайно отживели.
Но много й се възхитих за това, как е намерила начин по времето на комунизма да учи език.

Аз съм едно вече не толкова младо водолейче  Laughing  точно на 27 и половина ... еххх .... как си минават годините .... и само до преди известно време се мислех още за бамбина ... сега вече за мои бамбини трябва да мисля  Laughing 
Случката с "последно приличащата на София Лорен" е много хубава. От колкото повече източници се "чете и попива", толкова по-добре, според мен. Хубавото при нас е, че учим от реалния живот и използваме адекватни думи и изрази, за да не ставаме смешни / поне не много често, де  Wink

Общи условия

Активация на акаунт