Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Като ви слушам се радвам,  че толкова много се говори за 2ро та дори и за 3то дете,  възхищавам се че имате такава енергия! Честито за опакваните момченца Blue Heart Аз съм 50 на 50 дали да имаме второ, мм ми е за , но аз още не съм го "усетила". Мисля че детето е още малко и някак ме е страх да си се предстаяя и с бебе в къщи Flushed
Има ли и други като мен ?😊
Иначе ако имаме 2ро и аз смятам.пе пак ще е момиче. За първото си знаех също.

# 466
М, това е ужасно. Точно от такива сценарии ме е страх. Мислех, че ще натрупа имунитет докато имаме второ, обаче то толкова бързо взе че стана, че ме свари съвсем неподготвена.

Сина ми стана много бързо като опити, обаче преди него имам спонтанни аборти и не знам защо реших, че и сега няма да ми е лесно...

Имам съседка, децата й са януарчета. Голямата не е спирана от градина, а малката не е боледувала.
Живи и здрави, има време да го мисля.

Хамсти, моето на път и пак изпадам в паника от страх с още едно бебе вкъщи.
Всъщност покрай яслата и боледуванията на сина ми, най ме е страх ако боледуват едновременно - при кое седиш, кое гушкаш, при кое спиш!?

# 467
  • София
М, това е ужасно. Точно от такива сценарии ме е страх. Мислех, че ще натрупа имунитет докато имаме второ, обаче то толкова бързо взе че стана, че ме свари съвсем неподготвена.

Сина ми стана много бързо като опити, обаче преди него имам спонтанни аборти и не знам защо реших, че и сега няма да ми е лесно...

Имам съседка, децата й са януарчета. Голямата не е спирана от градина, а малката не е боледувала.
Живи и здрави, има време да го мисля.

Хамсти, моето на път и пак изпадам в паника от страх с още едно бебе вкъщи.
Всъщност покрай яслата и боледуванията на сина ми, най ме е страх ако боледуват едновременно - при кое седиш, кое гушкаш, при кое спиш!?

Моят опит е лош. Дано при вас не е така Simple Smile.

Една приятелка твърдеше, че второто дете на 3 м. възраст винаги пие АБ. В моя приятелски кръг се сбъдна Sad.

Много е трудно с две болни деца. Моите по-скоро се редуват. Започва да боледува голямото, после малкото... Тази година каката изкара много тежко грипа и въпреки, че постоянно са заедно малката не се разболя.

# 468
Разбира се , че по всяко време могат да се разболеят и да бъде ужасно тежко с две или три болни деца у дома,но съм оптимист и мисля,че не трябва да се страхувате излишно ако не ви е дошло до главата,защото тази постоянна тревожност ще натовари вас най-вече. Hug

# 469
  • Down Under
Май само аз съм от тези приключили с бебеправенето. Определено съм майка само за едно дете 😊 чакаме го още малко да порастне и отлитаме да обикаляме света. Уви, оказах се и от несериозните майки - нито албум имам, нищо не си записвах и всичко съм забравила. Дори не се сетих да си отделя първите му дрешки или нещо подобно. Много съм зле в това отношение.

# 470
Май само аз съм от тези приключили с бебеправенето. Определено съм майка само за едно дете 😊 чакаме го още малко да порастне и отлитаме да обикаляме света. Уви, оказах се и от несериозните майки - нито албум имам, нищо не си записвах и всичко съм забравила. Дори не се сетих да си отделя първите му дрешки или нещо подобно. Много съм зле в това отношение.
Оо, мислех че съм единствената. До скоро се обвинявах даже за това, че не запазих поне дрехите от изписването, първите буйки, одеялце... И аз позабравих някои неща. Както казваш много съм зле. За второ и аз съм категорично против засега. Някак изнервена се чувствам и мисля, че свга просто не е моментът.

# 471
Преди време някой питаше за защита на прозорците, в имейл от ДМ видях това,някой пробвал ли го е,аз даже не мога да видя какво точно представлява, ще ида до магазина тия дни да разгледам

# 472
Заключва самата дръжка да не може да се върти.И аз ги гледах преди,но нали сме на 1 етаж и не ми е трябвало.В джъмбо е огромно разнообразието,от там се запасих аз.Има и за шкафове и за прозорци,за врати и за прагове и ръбове.Доста е заредено.

# 473
Заключва самата дръжка да не може да се върти.И аз ги гледах преди,но нали сме на 1 етаж и не ми е трябвало.В джъмбо е огромно разнообразието,от там се запасих аз.Има и за шкафове и за прозорци,за врати и за прагове и ръбове.Доста е заредено.
Ее аз онзи ден бях в джъмбо изобщо не се сетих да видя такива неща,иначе от там сме взимали за шкафове и ръбове но не съм доволна като качество,отлепиха се от ръчкането . Искам за прозорци да взема че имаме 2 опасни.

# 474
Момичета, а използвате ли някакъв специален детски гел за измиване на дупетата на госпожиците? А когато вече са без памперс почиствате ли след всяко пишкане?

# 475
Момичета, а използвате ли някакъв специален детски гел за измиване на дупетата на госпожиците? А когато вече са без памперс почиствате ли след всяко пишкане?
Само вода, ако е пишкала, ако сме у дома. Навън с хартиена салфетка,  ако успея преди да си е вьигнала гащичките.
 Ако е акала,  мокра кърпа и после мия дупето с душгела,  с който ги къпя.   
По рано чистех между устничките с преварен зехтин,  но едната педиатърка каза,  че не е много редно,  само вода да съм ползвала.  Сега един до два пъти в месеца го правя това със зехтина,  ако има събрана някаква нечистотия от салфетките и не се е измила с водата.  Дъщеря ми каьва понякога,  че е гадна тази процедура,  затова  старателно се мие с вода.

# 476
Извън темата по която пишете:
До 23.08.20г.в Айко има намаление на всички детски стаи-25% .Ако някой има нужда разбира се,дано не се сметне за реклама и да е полезно. Blush

# 477
Момичета,  водя битка за гърнето. Моля споделете опит и съвети😊 До сега като бяхме на море на плажа си казваше,  че иска памперс (за плуване) щом й се пишка/ака. Един път пишка на гърне и един път на тоалетната..Сега в къщи днес е без памперс,  с обикновени гащички. Един път се напишка й я оставих малко мокра. После на разходка поиска пиш и пишка малко до едно храстче. Явно не се беше доизпишкала защото малко по-късно намокри гащите. Вън нося 2 комплекта дрехи, на всеки опит повтарям браво и колко е пораснала. Взехме гърненце жаба,  защото харесва жабки и ако не иска да сяда не я карам. Смятам следващите 6 дни все така с гащи да я караме и памперс само като спи.
От ваш опит,  добра ли е тактиката ?

# 478
Да ок е да я оставяш по гащички само макар и да се напишква. В един момент ще се усеща й ще казва. При моя дребчо на 2я ден си казваше куку и от време на време има инцидент и да се напишка. Вече почти месец ще стане от както ходи на гърне. На следобедния и вечерния сън е с памперс защото си пика.  Но ние имаме друг проблем когато е на вън не казва и се стиска,100 пъти го питам има ли пиш или аки, казва не а го виждам че му се пика,като тръгна да свалям гащите ме бута, пищи не не ...и не ми дава да пробваме даже. Вкъщи също не ми дава да пипам пишлето и да му помогна прав, гледа баща си но не иска прав да пробва,само на гърне сяда да пика. Вън като сме ако му кажа ела да видиш баткото/момченцето как пика и не иска не му е интересно и бяга. Дано този период отмине че така с това стискане хич не ми харесва.

# 479
Аз не знам докъде сме, имаме напредък, но...Когато сме вкъщи пишка винаги на гърне, но и аз го слагам на около 2.5 часа, а може би не трябва, но пък иначе няма да си каже. Обаче голямата работа още я върши от време на време в гащите. Същевременно навън не иска да пишка и стиска в 90% от случаите устисква и като се приберем веднага пишка. Обаче и това не е добре да стиска по 4 часа, ако му се ходи, не знам как да подходя за разходките навън. Също и със съня, следобедния и вечерния, памперса е сух в 80% от случаите, но още не съм се престрашила да го махна. За път също слагам...и така голям микс...

Общи условия

Активация на акаунт