ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 521
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ами казвай какъв е де, вълнуваме се. Grinning
Докторът вчера видя пола ама ние не знаем още. Стискайте ми палци за момиче Heart Макар, че сигурно ще минат месеци на стискане, ако не и до края.
Аз качих 3-4 кила от началото на бременността. В началото ударно 2-3, защото ядох много сладко, но вече го намалих и качвам умерено.
Мажа се със сякакви сурови масла, не ползвам готови кремове. Мисля, че няма да имам стрий, ако съдя по майка ми.

# 556
Аз днес се качих на кантара, преди се радвах че съм качила само 4, да ама за 2 седмици рязко станаха +7 от началото, тази работа не ми харесва много, но пък аз не се ограничавам в храната и тестените изделия са ми любими, но трябва малко да ги намаля, защото жегите сега започват и много ще ми тежи лятото.
За кремове - сега поръчах на баба ми да ми направи домашен крем от зехтин, мед и невен, той е много мазничък  и ще ми е тамън, въпреки че аз няма да се размина без, защото си имам още от ученичка, но поне да намалим щетите.

# 557
Анабел, добре дошла.
Аз съм 18+1, вече съм +3. 1 кг качих за отрицателно време, 2-3 дни не се бях мерила и имаше разлика.

# 558
  • София
Аз съм 19 седмица и +2 кила. И със сина ми качвах бавно в началото и последните 2 месеца се издух като риба балон. За мазане си ползвам лосиона от преди бременността. По принцип имам суха кожа и винаги се мажа с по-мазни неща. И миналият път беше така и нямам стрии на корема, дано и сега е същото. Иначе си имам стрии по бедрата от тийн годините, обаче са доста бледи и не им обръщам внимание.
Поръчах си сандали и се оглеждам за къси панталони или клинове. Имам 3-4 рокли и мисля няколко туники да взема и съм готова. Добре, че обичам широки дрехи, та имам и тениски дето ще ми стават още известно време.

# 559
Dangy, искате пола да ви изненада при раждането ли?
Преди бременността бях на режим и свалих 19 кг. , сега доста се старая да не си ги върна всичките, но пък не се ограничавам в храненето, хапвам сладко и тестено понякога. Но умирам за сладолед...
Добре, че имам дрехи от миналото лято, които са ми по- широки вече и ще си ги нося. Предимно залагам на рокли, ще си взема още няколоко и ще избутам лятото.
Как сте със съня, момичета? Взе да ми става неудобно в някои позиции вече, все ми е жега вечер, вътря се, лягам доста късно и ставам рано, но след обяд правя малка дрямка. Но май тепърва започват неразположенията.

# 560
  • София
Дунда, не знаем и ние какво искаме. Цялата бременност е приятна изненада и не сме наясно с чувствата си. Нямаме изградена философия кога и защо да научим пола, просто и двамата сме колебливи и не знаем дали искаме да знаем и за това за сега избягваме тази информация, че веднъж получим ли я няма как да я върнем. В момента в който спрем с колебанията, ще питаме за пола. Може да е скоро ама може и да е в края.

Аз спя много добре откакто съм бременна, за разлика от преди това. Ще се възползвам на макс, докато мога. Сънят ни е важен за малкото. Тежко одеало и по-хладна т-ра в стаята много помагат.

# 561
  • София
Така като ви чета за кг и имам чувството, че не ям достатъчно. Аз принципно съм си слабичка, но не де лишавам от тестено и сладко. В първите три месеца свалих 3кг, сега само 1кг съм си върнала от тях.

А за съня просто не спирам вечер да се будя. Най-вече е тичане до тоалетна по 2-3 пъти (доста течности гледам да пия), и сънувам мнооого. Отдавам го на магнезия, който пих. Гледам предимно на лявата страна да спя, но си се завъртам и надясно малко, на гръб не ми е особено удобно вече. Иначе следобедна дрямка правя една бързичка 20-30мин и после съм като нова.

# 562
  • София
Взех си голяма възглавница за бременни и малко ми се пооправи съня. Пак се будя много пъти, но поне между тях спя качествено Satisfied Кръста си ме боли доста, но аз отдавна имам проблеми с него.
Извадих лятната завивка и пижама и е поносимо. Обаче не знам как ще е лятото. Синът ми е пролетно бебе и зимата си ми беше много добре Satisfied

# 563
Аз съм 17г.с.+3д и съм +3кг., но си хапвам и не се ограничавам от нищо. По принцип съм висока и слаба и кг. не ми личат, леко имам оформено коремче и вече се заглеждат и се чудят от какво е. Аз усещам още много слабо бебо, предимно вечер като легна. Много обичам да ходя пеша и за деня правя около 5000-6000 крачки, но ходя и на работа. Искам вече да науча пола на 100% и нямам търпение за прегледа другия месец.

# 564
Аз съм с около 2 кг отгоре вече като ги качих последния месец. В 20 г.с и според док е ок засега, не съм слаба, не съм и закръглена. В рамките на 2 години преди бременността бях качила 10 кг, но пък преди бях много слаба. Предполагам, че съм имала резерви Flushed Иначе не се ограничавам, ям каквото ми се яде. Интересното е, че преди не можех без сладко, докато сега не ми се яде чак толкова, но пък паста и тестени омитам стабилно...
Много се надявам и да не се налага да ми се поставят ограничения, че в това отношение са ми слаби ангелите.
Нямам и много дрехи, които да ми стават заради коремчето, тъй като съм по дънките и панталоните и прилепнали ризи и съответно трябва да купя това-онова (някоя рокля примерно) и така.

# 565
  • София
И на мен са ми слаби ангелите. Само заради този разговор си поръчах пица пеперони и куатро формаджи. Не можах да избера коя искам и поръчах и двете Grinning

Да ви питам, вие ядете ли сушени меса? Луканки, суджуци, пъстърма, прошуто и такива? Спряла съм ги от двете черти насам ама само точа лиги по тях... и компенсирам с тестени.
Добре, че често ми се хапват и салати, инак съвсем щях да съм излязла от релси...

# 566
Про мен първоте месеци умирах за тестени изделия, вече не е така, закусвам плод с овесени ядки или палачинки (овесени). Сладко не ми се е дояждало изпбщо, сега също не ми се, а попринцип обожавам сладки неща. Не съм спирала определени храни, ям си суши, но без сьомга, обожавам люто и присъства на всяко хранене. Чувствам се много добре, започнах и кафето пак да си пия, чев началото ми беше зле от него.
Относно пола как можее да имате такова търпение да чакате ние от самото начало нямаме търпение 😆😆.
Въпрос: Ходихте ли на Фетална Ехокардиография?

# 567
Аз си върнах кг от началото на бременността, оказа се, че свалям първите седмици. Сега съм 63, 19+2 г.с. Първата бременност почнах от 57, и по това време пак бях 63, така че по-скоро съм в зоната си на резерв 😂 за яденето, от скоро ям с апетит. Хляб почти не ям, но тестени - спагети, козунак, палачинки не връщам. Почти не ям сладко, в последно време ми се прияжда сладолед. Основно ям супи, месо, риба, млечни и яйца, салати. Ям по 5-6 пъти на ден, като за едно ядене броя дори ако ми се прияде обилна салата. Коремчето ми е много опънато и не мога да ям накуп всичко, което преди омитах на едно сядане. Изпитвам интересни усещания - върл къркорещ глад, примесен с чувство на ситост на върха на гърлото 😂 като знам после с кърменето какво ме чака, такова плюскане, изобщо не можех да отслабна, каквито легенди се носят. Девойката е много активна. Дано не й е тясно. Денят минава в лежане, днес се надявам най-накрая да разбера ще се прави ли серклаж, няма ли.

# 568
SatisfiedSatisfiedSatisfied
И аз си поръчах пица Satisfied
Ограниченията хич не са ми по вкуса, аз сладко и преди не ядях и сега не ми се дояжда, много рядко сладолед, но в днити когате най - топло
И на мен са ми слаби ангелите. Само заради този разговор си поръчах пица пеперони и куатро формаджи. Не можах да избера коя искам и поръчах и двете Grinning

Да ви питам, вие ядете ли сушени меса? Луканки, суджуци, пъстърма, прошуто и такива? Спряла съм ги от двете черти насам ама само точа лиги по тях... и компенсирам с тестени.
Добре, че често ми се хапват и салати, инак съвсем щях да съм излязла от релси...

# 569
  • София
Аз в началото ядох доста пастет, просто умирах за филийка намазана отгоре. До скоро и малко суджуци, но сега съм спряла и всякакви такива сушени меса. Суши не ям в момента, а обожавам. Все си мисля, че ако е без риба мога да хапна, но не се престрашавам. Люто внимавам много, въпреки че и то ми е много любимо.
Опитвам се да ям плодове, онзи ден дори си взехме диня и сама си изядох почти цялата. Сега само чакам да почнат и хубави пъпеши и череши, че само точа лиги като си помисля за тях.

Общи условия

Активация на акаунт