ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 517
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Две са нещата, които адски много ми се ядат и това са суши и пикантни пилешки крилца от KFC, но ММ не ще и да чуе за тях. Живот и здраве като родя, първото, което мисля да хапна, е суши Joy

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 12:56 от Buku88

# 571
  • Пловдив
Ям всички противопоказни храни: суджуци, пастет, миди, риба тон, крилца и дюнери, сирена, абе всичко, което съм яла и преди това. Никога не ми се е прияждало нещо нетипично до сега.
Сладолед ям целогодишно и винаги има вкъщи. На суши ще ходим тези дни.

# 572
Две са нещата, които адски много ми се ядат и това са суши и пикантни пилешки крилца от KFC, но ММ не ще и да чуе за тях. Живот и здраве като родя първото, което мисля да хапна е суши Joy

За крилцата съм съгласна, но суши може да си хапнеш, от един път нищо няма да ти стане, вземи си някое с пържена риба не с пушена, аз до сега поне 3-4 пъти съм яла.

# 573
  • София
Сушени веяни меса и аз ям, месо вкъщи рядко готвя, не ми се яде, а ММ е вегетарианец. Риба сушена пушена също много обичам, но гледам по-рядко да ям че нали не трябва...

С крилцата какъв е проблема? Че таман съм си сложила една пилешка супа.

# 574
Здравейте! Да се включа и аз с килограмите в 16 + 3 г.с. - започнах 56 кг, като първите 15 седмици теглото ми варираше от 56 до 57,50 кг. От няколко дни съм си вече 58 кг. твърдо. Откакто стана ясно, че имам повишен риск от преекламсия се храня главно с плодове, салати, месо, кисело мляко, сирене, рядко ориз и картофи. Риба обичам, но откакто съм бременна въобще не ми се яде, и е малко насила. Ограничила съм тестото и сладките неща до 1-2 пъти седмично. Вече се чудя какво ще похапвам до края Laughing, но имам страшна воля и инат, така че в името на доброто ще се справя Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 15:01 от Mani1303

# 575
Сушени веяни меса и аз ям, месо вкъщи рядко готвя, не ми се яде, а ММ е вегетарианец. Риба сушена пушена също много обичам, но гледам по-рядко да ям че нали не трябва...

С крилцата какъв е проблема? Че таман съм си сложила една пилешка супа.

хаха не, момичето е писало за крилцата от КФС затова се съгласих, все пак всички знаем що за храна са fast food от сорта kfc, mc don, и прочие. Тях попринцип не бих яла, а бременна пък изобщо 😃

# 576
delisardeli Пилешкото си е полезно за консумация, но тези от ресторантите за бързо хранене с мазнината, в която се пържат и самата обработка са ми малко по-съмнителни и затова страня... Иначе така да ми се хапват. Само да спомена, че изобщо не съм фен на фаст фууд и явно ще си направя вкъщи нещо подобно Flushed

Иначе колбаси и пушени меса не ям, просто защото не обичам. Само на пица се е случвало, но те пък така минават топлинна обработка все някаква.

За суши не смея, защото с ножа, който се реже суровата риба е много вероятно да се обработи и сготвеното месо, но пък от друга страна не искам и да си втълпявам излишни притеснения и тотално изключих сушито от менюто, но пък компенсирам доста с консумацията на риба - основно сьомга и ципура.

# 577
На мен фаворити са ми плодовете и киселото мляко. И преди са ми били част от менюто, но по-скоро като навик. Сега си огладнявам за тях.
По принцип не ям колбаси и не пия газирано, но бих ги изключила от менюто, ако обичах. Пушено и сурово също. Кренвирши, наденици и др. подобни също. Гледам да спазвам принципа, че не бих яла и пила докато съм бременна нищо, което не бих дала на едногодишното си дете. Правя изключения за шоколад и по едно кафе на ден. Шоколадът също го слагам сред нещата, които ми се дояждат, може и да има нещо общо с по принцип ниското ми кръвно, което напоследък е още по-ниско

# 578
  • София
Ние готово суши много рядко ядем. Аз готвя домашно вкъщи, единствено че става мноооого бавно. Мразя да готвя ориз като цяло и ми отнема доста време сваряването му, после навиването и т.н. Най ме изкушава скара напоследък, салати и таратор.
Газирано пия от време на време, не съм му фен, но колкото повече се стопля времето, толкова повече мисля за кола и тоник с лед и лимон. Иначе ми казаха, че преспокойно мога да пия колкото искам бира (от време на време 1/3 кенче си позволявам) и по чаша вино понякога, но него го избягвам. Сега спрях и кафето, че няколко пъти си правих фрапе и после будувам до 1-2 вечерта.

# 579
Ям каквото ми се прияде. Хапвам риба, сирена, сушени меса, морски дарове, цаца, абе всичко. Любимото ми суши е със скарида темпура, така че не намирам повод за притеснение, пък и повечето от тези храни не ги ям всеки ден.
Пия по едно еспресо сутрин, понякога след обяд студено капучино или фрапе. Кафето ми стана още по- вкусно откато съм бременна.
Обичам пролетта и лятото заради вкусните плодове и зеленчуци. Поне с тях замествам сладкото.
Газирано не пия, освен сода, пък и при киселините помага. Бира и чаша вино от време на време.
Най- ми се дояжда тестено и сладолед.

# 580
  • София
Оооооо на сладолед не мога да устоя по никакъв начин. Сладко и тесто не ме изкушава. Ям плодове, зеленчуци, яйца, млечни и кисело мляко в доста по-големи количества от преди. Кафето го върнах, щот ми помага на перисталтиката Simple Smile

# 581
Мамита, аз си позволявам само варено- пушено месце, шунка предимно- много ми върви и на салатка, и на пица, а и са позволени щом е варено.  Кафето и цигарките останаха в миналото и дано успея да откажа цигарите и след раждането, въпреки, че ми са толкова сладки.

Има молба питане към Вас. Искам да си направя на своя воля изследване за тромбофилия. Някоя мама от Пловдив може ли да сподели знае ли къде и какво включва. Разбрах, че има някакво отношение към преекламсията, а аз имам горчив опит с нея?

Ето линк за домашни крилца по рецептата на KFC - изпитана и одобрена Simple Smile  https://www.youtube.com/watch?v=8hRddq9mxoA

# 582
  • София
При някои рискови храни, величината на риска идва от фактор ''честота на експозиция'', а именно колко често се консумира, защото натрупването е лошо (например живак от акулата и рибата тон, и др.), а при други храни факторът честота няма значение - като при суровото месо и риба. Може една бременна да изяде 100 сушита и пастърми и да не случи на бактерията листерия, а може и да изяде 1 и точно то да е заразено. Листерията всъщност е гадна работа, защото я има на много места: в почвата, водата...кофти работа. Но расте като култура в суровото месо и за това него го класифицират като 'по-рисково'. Рядко се случва да попаднем на нея, но случи ли се - може да стане голяма поразия.
Сори за лирическото отклонение, имам професионални отклонения и се бъгвам малко.
В родопите пих вода от много съмнителни места, така че са 14 дни съм нащрек Grinning

Пробрах рецептата на Звездев за крилцата (изпускайки няколко от подправките) - станаха ТОП! Той като цяло има много добри попадения, следя го.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 14:41 от Dagny

# 583
Аз съм вече 17 + 2 дни , в началото бях качила 1.4 кг и през периода с многото повръщане свалих 1 кг  . Доктора ми каза че е нормално и ще си ги върна :Д Ами след спиране на "гаденето" за 2 седмици бях качила 2 кг . През лошия период не можех да ям шоколад  , пържено , кафе , риба и месо - ядох главно хляб и картофи. Сега си ям спокойно всичко , пия си по 1 3в1 на ден , ям шоколад , сладолед . От началото спрях да ям пастет  , суши , джънк фууд (колкото и да го обичам), спрях да пия , дори боза . Имам странни сънища - кошмари , будя се по около два пъти на вечер  и  затова спя до късно. Първо бебе  ми е  и нямам никаква идея как даже да го хвана , затова реших да си купя книга  " Моето бебе  от 1 ден до 3 години " . Засега емоционално съм страхотно , все пак 1 година правехме опити и бебо е доста очаквано . Нямам усещане за ритане Sad , но доколкото са ми казвали в следващите седмици даже няма да мога и да спя от ритането .
На 29 съм на преглед  , надявам се да паднат забраните за татковците , за да можем да сме заедно като разбера пола. Моля ако някой има информация за присъствието на бащите да сподели.

# 584
Здравейте мами Simple Smile
Аз съм 19+5г.с, но засега не съм качила нито 1кг, незнам колко е нормално това(50кг съм). Другата седмица съм на фетална морфология и се надявам да разберем пола най-накрая. Усещам някакво пукане от време на време в корема, но незнам дали е бебо. Първа бременност ми е.
Лека бременност на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт