ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 515
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Правих БХС, но не ми дадоха картонче, казаха че трябва на място да ги взема, в лаборатория Рамус ги пуснах, казаха 5 работни дни се бавят кръвните.

# 616
  • София
Значи няма какво да направиш освен да чакаш понеделник. Много тъпо!
А защо чак сега си ходила на бхс, ти трябва да си в 16та седмица нагоре. Мен ми бяха казали 11-13г.с. Аз отидох в 11та ама май трябваше да ида в 12та за по-надеждни резултати и сега ме е яд...

# 617
Значи няма какво да направиш освен да чакаш понеделник. Много тъпо!
А защо чак сега си ходила на бхс, ти трябва да си в 16та седмица нагоре. Мен ми бяха казали 11-13г.с. Аз отидох в 11та ама май трябваше да ида в 12та за по-надеждни резултати и сега ме е яд...
Еми АГ каза, че ще направим КБС след 15г.с. , да тогава бях в 16г.с.

# 618
  • София
БХС и КБХС се прави между 11 и 13+6. Изследванията се пускат в генетична лаборатория. В по- късна седмица не работят формулите.

Вероятно някаква ранна ФМ ще пускате със скрининг за прееклампсия. Ранна ФМ се прави към 16гс.

# 619
Изследванията са ми за Даун и другите аномалии, и в лабораторията казаха, когато взимам резултати да кажа ,че съм за скрининга, вече се обърках тотално. Получи се така, защото не можа по-рано да ме запише за ЖК и да ми ги пусне тогава изследванията.

# 620
Момичета, много ми се забавиха изследванията за скрининга, миналия петък дадох кръв и още не са готови, казаха в понеделник да отида. На Вас колко дни се бавиха резултатите.
[/b]
Момичета, много ми се забавиха изследванията за скрининга, миналия петък дадох кръв и още не са готови, казаха в понеделник да отида. На Вас колко дни се бавиха резултатите.
Здравейте на всички бъдещи мами! И аз понеже съм в 18г.с направих във вторник БХС за 2-ри триместър и резултатите излязоха бързо. Проверих ги на посочения сайт, като ми дадоха картонче на регистратурата. Казаха ми, че до 3 дни, ще са готови. Можеш да се обадиш и да ги попиташ дали са готови.

# 621
  • Пловдив
Аз където правих КБХС лекарят си ми изпрати всичко подробно, не съм обикаляла лаборатории и т.н., той си пое ангажимента за кръвния резултат и всичко останало. Прееклампсията също тогава ми я гледаха.

# 622
Някой ще ходи ли на Фетална Ехокардиография ? По желание е, затова питам дали някоя бъдеща мама не е ходила вече или ще ходи скоро?

# 623
  • София
Добър въпрос и аз искам да питам, като ходим на втора фетална може ли на самия преглед да кажем, че искаме да му направят фетална ехокардиография или не става така, друга ли е апаратурата?

# 624
  • София
За фетална ехокардиография е друг доктора, трябва да е и кардиолог. Мисля да питам като отида на ФМ.

# 625
Някой ще ходи ли на Фетална Ехокардиография ? По желание е, затова питам дали някоя бъдеща мама не е ходила вече или ще ходи скоро?
Мисля да отида на фетална морфология на 22г.с. АГ-то ми каза, че мога да я направя първата фетална между 20-22г.с Иначе след това имало още една доколкото знам между 30-32г.с. Това имам, като инфо.

# 626
Аз смятам да ходя, но още не съм записала час, до колкото знам е добре около 23 г.с. Не знам за техниката, но както и deli каза - прави се от кардиолог.

# 627
Аз съм на фетална ехокардиография на 20.05 при д-р Спасов във Фемина. Тогава ще съм в 20 г.с., ще докладвам като мине Simple Smile

# 628
  • София
Аз съм на ФМ на 9-ти Юни в при док Марков.
Вижте какво пише на сайта на М-яЦ-р: https://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task … 84&Itemid=149
''МЦ "МАРКОВС" предлага на всички свои пациенти извършване на ФЕхоКГ като интегрална част от прегледа на феталната морфология във всички срокове на бременността, без допълнително заплащане.''

Това достатъчно добре ли е или да си търся втори преглед специално за ФЕхо? Как мислите?

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 16:41 от Dagny

# 629
  • София
Марков не виждам да има специалност кардиология.
Тук обясняват какво се гледа
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/d-r-nataliia-evti … iografiia-n-15665

Общи условия

Активация на акаунт