Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мили дами!
За пръв път пиша, но форумът ми е дал много ценни съвети през годините. Ситуацията с косата ми е пачуърк от проблеми и няма как да следя отблизо 8585938324 теми, които да дъвчат всеки от тях.
Та..ако не изнаглявам, бихте ли ме насочили?
Козинката ми е много тънка- ту се сгъстява, ту пада и оредява (не зная защо- сезони, храна, хормони, лекарства). Боядисвала съм я два пъти в живота си, не ползвам изобщо сешоар или преса. Права, пепеляворуса. Не расте до под раменете и никога, никога, никога не съм имала дълга коса. Цъфти и спира да расте. Правя и домашни маски (ако е купешка, което е рядко, ги ползвам само по краищата и дължините и то държа по малко). Хавлиите ми нямат груби влакна, за да не я късам, гребенът е хубав, почти не я връзвам. Мия я на 2-3 дни. Ползвам балсам, грижа без отмиване и разни ампулки в корените. Пия добавки за коса, храня се балансирано и спортувам. Първият ден след измиване изглежда що годе добре, после е трагична- залепнала плътно за черепа. Като цяло има вид на прехранена и прехидратирана коса- НЕ мазна...
И се чудя с какво да и дам някакъв обем, нов растеж, да не цъфти и понеее донякъде под раменете да дръпне Simple Smile
Ох....
Grinning
Благодаря предварително!

# 526
Разгледай темата за професионална козметика. Вероятно ти трябват и протеинови продукти, както и балансиращи.
Също така, ако имаш ген, косата да е тънка, просто няма спасение.

# 527
Момичета днес сутринта се ядосах и реших че ще скъсявам.
Добре че успя да ме вреди с детето инъче щях да се откажа ако нямаше час за мен .

Сега остава да сложа една 4-ка .

# 528
Благодаря! Аз наистина малко трудно се ориентирам в джунглата от продукти и хеми ми се иска да е нещо тип "всичко в едно", хем съм предубедена към такъв тип продукти, хем морето е безбрежно и ако тръгна на принципа "проба-грешка", ще остана без пари Grinning
Спомням си как преди много време реших да се накъдря трайно. След два дни косата ми се изправи и фризьорите ми казаха, че такова чудо не били виждали. А ходих в Мърфи...

# 529
  • Някъде там
Момичета днес сутринта се ядосах и реших че ще скъсявам.
Добре че успя да ме вреди с детето инъче щях да се откажа ако нямаше час за мен .

Сега остава да сложа една 4-ка .
За какво ти е 4 ка.
Косата ти е чудна ,разкош .

# 530
Начиии тез нюанси след точката само вие си ги виждате.
Х.Т., чудна ти е,  и аз бих те посъветвала да не бързаш

# 531
Не обичам да червенее,рижавее и жълтее косата ми.
Ще взема да си купя коректор най-накрая да добавя към боята да видим дали ще постигна някакъв пепеляв отенък.
Ако не тогава май ще се направя в ниво  4-ка.
И аз незнам какво искам..

# 532
И пак аз Simple Smile ако трябва да избирате- Genesis или Densifique за тънка,късаща се и рядка коса?

# 533
И пак аз Simple Smile ако трябва да избирате- Genesis или Densifique за тънка,късаща се и рядка коса?

Честно, нито едно от двете. При условие че ще е само една серия за ползване де! Генезис няма да ти даде плътност о достатъчно спасение от накъсване, въпреки че е много хубава серия за нетретирани и балансирани коси. Денсифик е много труден (за шампоана, маската и балсама един път съм тествала в салон) и трябва да се подберат правилни продукти за него и да се ползва по-рядко. Не мога да посъветвам за добра уплътняваща серия обаче.

# 534
Здравейте! Скоро не съм писала, но мисля да се постригвам скоро - скъсяване иии.. side bangs. Не съм сигурна как точно са на български, но пак е бретон мисля. Като малка са ме постригвали така, но не ми е отивало. Даже мама се опитва да ме разубеди, че може да не се харесам и че всеки месец трябва да го постригвам. Та сега реших да опитам все пак, но въпроса ми е дали някой се е постригвал така и трудно ли се поддържа? Дали ще мога да го поддържам на около 2 месеца и нещо?

Оставям този клип - на 3.17 постригват момичето точно както искам - https://www.youtube.com/watch?v=ykZMVHTVN4w&list=LLPQPafTT8G … ;index=8&t=1s - дали ще успеят в Бг да ме направят така ми е интересно... Grinning

Ето и няколко снимки за пример. Grinning

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 17:05 от mims3

# 535
Кой Елсев за боядисана хвалите? Нормалния или безсулфатния? Какво ще рече втория всъщност, пише без пяна

# 536
Здравейте! Скоро не съм писала, но мисля да се постригвам скоро - скъсяване иии.. side bangs. Не съм сигурна как точно са на български, но пак е бретон мисля. Като малка са ме постригвали така, но не ми е отивало. Даже мама се опитва да ме разубеди, че може да не се харесам и че всеки месец трябва да го постригвам. Та сега реших да опитам все пак, но въпроса ми е дали някой се е постригвал така и трудно ли се поддържа? Дали ще мога да го поддържам на около 2 месеца и нещо?

Оставям този клип - на 3.17 постригват момичето точно както искам - https://www.youtube.com/watch?v=ykZMVHTVN4w&list=LLPQPafTT8G … ;index=8&t=1s - дали ще успеят в Бг да ме направят така ми е интересно... Grinning

Ето и няколко снимки за пример. Grinning

Скрит текст:

Аз съм точно с такава прическа и обичам да имам чупки в косата като на снимките. Трудно се оформя бретона при мен защото косата ми е жилава и се изправя бързо та даже се завива навътре. Ако искаш така да го носиш а не като два висящи кичура до лицето ще трябва да развиеш умения с малка кръгла четка и сешоар и да ползваш термозащита ако ще оформяш ежедневно, което се изисква за поддържане. Аз от зимата съм така и си го харесвам, израства красиво и не ме дразни. Но термина е по скоро curtain bangs, не side bangs. В средата късо и към краищата е по-дълго.

# 537
Върви на коса с етажи, а не на черта. Имала съм преди време, но аз ги пипах постоянно, тоест миене по-често. За четката и сешоара са казали вече, аз навивах с пресата за изправяне и ми седеше по ден-два, тоест до следващо измиване.
Х.Т, а защо не смесиш една маска с малко син коректор + окси и не намажеш дължините? Аз  така мисля да процедирам утре, но ме е шубе, че на места може да позеленеят крайчетата, където е м/у оранжево и жълто.

# 538
PeachHoney, ами не искам да е в средата, а така отстрани да е и да е леко късо към по-дълго. В ютуб гледам, че корейките си слагат ролки за бретона и после го разделят и той така си пада от двете страни. Ама ме садна, че иска толкова пипване.  Grinning Да, точно това искам като момичето от клипчето на 3.17 минута. Косата й е на етажи и излежда много нежно. Иначе аз само на етажи се постригвам, защото косата ми не изглежда добре на черта, пък и е много по-лека така.

Хибискус, имам такава маша и бих се справила с нея, така мисля де. Grinning

Имам нужда от промяна и ми е влязла мухата за този "бретон". Grinning Grinning

# 539
Хибискус, преди два дни правих този бъркоч на Принцесата и при мен нищо не се получи. Незнам дали консистенцията ми защото беше по течна...

Не ми се занимава да се мажа ,без резултат.
Правих се с лакме колаж 5+

Общи условия

Активация на акаунт