За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 016
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 12 215
А има ли разлика  между сладкарска сметана и такава за готвене, ако и двете са животински неподсладени?
Има разбира се, едната е 35% , а другата е 20% мазнини. Едната, 35%,  се разбива на сняг , а другата  - не.

# 616
  • Мнения: 10 688
Някоя знае ли как на английски бакла? Не знам като какво да я търся. Много обичам, но няма как да я намеря. Търсих в Гугъл - fava било. Намерих, но въобще не е това на вкус. Абсурд. Първо взех нещо като зелени зърна - толкова гадно и дърто беше....ПОсле това същото нещо го намерих като зелен боб. Пак се оказа друго нещо.

Още едно нещо търся Laughing Как е керевиз на английски или руски? По нашия край му викаме шушан. И такова ми се е дояло. Добре че не съм бременна и фабриката за бебета съм я затворила отдавна.

# 617
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
По нашия е целина -celery.

# 618
  • София
  • Мнения: 12 664
vici75, на руски е сельдерей.

# 619
  • Мнения: 10 688
Благодаря ви Flowers Hibiscus

Обаче не е целина това което търся. Прилича на целина, вярно. Снощи толкова се чудих на какво да го оприлича (шушана де).

# 620
  • Пеликания
  • Мнения: 2 732
На английски - Chervil
Латински - Anthriscus cerefolium
Наричат го още French parsley или garden chervil
От семейството на целината и морковите е.

# 621
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля ви за идея какво да направя с две кори за баница - от големите кръгли, по-плътни Одрински. Направих пататник и тези ми хартисаха.

# 622
  • Мнения: 4 289
Аз пак с питане за рецепта 😊. Крок мосю и Крок мадам съм решила да правя и ще съм благодарна за изпитана рецепта. Благодаря!

# 623
  • Мнения: 10 688
На английски - Chervil
Латински - Anthriscus cerefolium
Наричат го още French parsley или garden chervil
От семейството на целината и морковите е.

Гледам, но и това не е. На едни сламки стои това което търся аз с много специфичен вкус.
Скрит текст:

# 624
  • София
  • Мнения: 12 664
Шушанът е див кервиз. Казват му още кервел, балдаран. На руски си е пак шушан. То снимката, която си показала е с етикет на руски. На английски е shushan.

# 625
  • София
  • Мнения: 4 948

Ето резултата от днешните ми въпроси

# 626
  • Пеликания
  • Мнения: 2 732
Просто му използват само стъблата.
Скрит текст:

# 627
  • варна
  • Мнения: 1 830
Момичета, имам бишкоти, маскарпоне , орехи - искам да направя някакви топчета - изпитани рецепти

# 628
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Ето, че пак научих нещо ново- шушан Simple Smile
 Михаела , супер си е кремът! Следващият път опитай една идея по-слаба фурна.

# 629
  • Мнения: 10 688
MarieSt и Vanja77, много ви благодаря. Запазих си снимката и ше го търся по руски и international магазини.

bilqna_69, майка ми го мариноваше като кисели краставички. Много е вкусно.

Сега дайте предположения за бакла Laughing

Общи условия

Активация на акаунт