За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 247
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 22 867
separate, казвай що не ти хареса? Да се беше обадила по-рано, да пратя адрес и да чакам куриер! Иначе на снимката изглежда "ела ме изяж"!

# 301
  • Мнения: 12 215
Прочетох рецептата на Люси за торта Биненщих. Направи ми впечатление, че дава първоизточник от един друг блог (мисля, че беше на Петя). Тортата от първоизточника ми се стори доста по-лесна. Също, мисля, че както е дадена рецептата без мед отгоре, а се пече направо с бадемите и поръсена със захар, ще стане по-лека.
За пилешките гърди - любима рецепта, която сама съм си измислила: нарязвам гърдичките на хапки, обръщам в тиган с малко олио и масло, да придобият цвят, добавям лук на полумесеци, нарязана една кисела ябълка и настърган пресен джинджифил. Слагам и подправки по желание - обикновено черен пипер и къри. Добавям вода, за да се задушат и да остане сосче, накрая слагам сметана и евентуално топено сирене (не е задължително). Сервирам с картофено пюре.

# 302
  • Мнения: 10 684
Аз съм малко пишман-кулинарка, но  имам любима рецепта с пилешки гърди и реших да споделя (за сефте):

Тази рецепта е много сполучлива, но аз я правя с бутче. Беше на някаква известна дама, представи я преди години.

# 303
  • Мнения: 22 867
Прочетох рецептата на Люси за торта Биненщих. Направи ми впечатление, че дава първоизточник от един друг блог (мисля, че беше на Петя). Тортата от първоизточника ми се стори доста по-лесна. Също, мисля, че както е дадена рецептата без мед отгоре, а се пече направо с бадемите и поръсена със захар, ще стане по-лека.
Скрит текст:
За пилешките гърди - любима рецепта, която сама съм си измислила: нарязвам гърдичките на хапки, обръщам в тиган с малко олио и масло, да придобият цвят, добавям лук на полумесеци, нарязана една кисела ябълка и настърган пресен джинджифил. Слагам и подправки по желание - обикновено черен пипер и къри. Добавям вода, за да се задушат и да остане сосче, накрая слагам сметана и евентуално топено сирене (не е задължително). Сервирам с картофено пюре.
Не мога да видя на Петя рецептата, излиза ми празна страница от блога, никаква рецепта няма. По принцип заливката е медено-маслена и добавя вкус на сладкиша. Руснаците го превеждат като ужилване от пчела, пчелиный пирог/торт - Bee sting cake(bienenstich).  Аз нещо не го приемам като торта, не знам що все сладкиш му казвам. Иначе кремът може да е от разбита сметана плюс готов крем Paradies creme Vanille.

life_is_love, не ми е попадала твоята рецепта за пилешки гърди, записвам си я за проба.

# 304
# 305
  • Мнения: 22 867

Днес всякак опитвах, не става, това виждам:

Скрит текст:

Включих най-после, с друг браузър стана! Simple Smile

# 306
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Моля за рецепта за доматена супа.
Доматите са замразени.

# 307
  • Мнения: 10 684
сетих се:
https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-parzholi-na-furna/

мн са вкусни, аз я знам от свекърва ми тази рецепта.

# 308
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Моля за рецепта за доматена супа....
У нас тази е любима (снимката е линк за рецептата).
Скрит текст:

# 309
  • София
  • Мнения: 4 961

Подходящ ли е за бисквитена торта?

# 310
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Подходящ ли е за бисквитена торта?

Всичките стават по принцип, стига да ви допада на вкус. У нас ваниловите повече харесват.

# 311
  • София
  • Мнения: 12 222
Моля за рецепта за доматена супа.
Доматите са замразени.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_3.html
Скрит текст:

# 312
  • Мнения: 5 639
Може ли да се направи домашен течен шоколад /домашна Нутела за пред детето Grinning/ с маскарпоне? Имам смесена една опаковка маскарпоне /250 гр./ с кафява захар и въпроса е дали като добавя подходящи съставки ще заприлича на течен шоколад?

# 313
  • Варна
  • Мнения: 1 530
Здравейте, искам да правя торта Павлова. Гледам насам натам рецепти и една от разликите е лъжичка нишесте. В някои рецепти се добавя към белтъците, в други не. Моля някой ако е правил или пък знае да ми каже наложително ли е да се слага това нишесте.

# 314
  • Мнения: 9 462
не знам защо се слага, но аз слагам Simple Smile  най-вероятно да стегнат добре при печенето, макар и да е само лъжичка

Общи условия

Активация на акаунт