Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 893
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Pipi, прибирате се да живеете в България и готово

the ivf warrior, може и да не знаеш, че си заразена

Нали не мислите, че тази заповед е издадена, без консултации с репродуктивните доктори, от финансист?

# 136
Nadin на този етап нямаме възможност , живеем от 10г на вън и вече сме изградили живота си там .

# 137
Нандин, предполагам и дами над 39г. могат да са преносители на вируса, какъв е аргумента че дами под 39 могат да пренасят без симптоми, а над 39г - не могат?
аз бях тествувана с пср тест, който беше отицателен преди процедурата.

# 138
Pipi8 - започнати процедури не се прекратяват. На теб ти се обадиха, за да ти кажат, че ти прекратяват ли?

# 139
Pipi8 - започнати процедури не се прекратяват. На теб ти се обадиха, за да ти кажат, че ти прекратяват ли?
Ами трабва да ми дойде другата седмица и да стартираме стимулацията , вчера взехме клетки и направихме локална лезия , но въпреки това не се води като стартиране Sad .
Сега успях да се чуя по телефона с един журналист на БТВ и ще ни съдейства за разпространението на петицията ! Каза ,че ще препрати на колегите си номера ми и ако никой не ми звънне пак ще се чуем . Казах ,че сме доста и събираме подписите . 🍀❤

# 140
Pipi8 - Добре де, въпреки, че не сте започнали същинското стимулиране, все пак сте правили непосредствено процедури, които са свързани по един или друг начин, тоест има започнати действия към конкретната процедура. В този случай не би следвало, си мисля, да се прекрати. От "Надежда" отказаха ли ти продължаване на процедурите в твоя конкретен случай (извинявай, не видях отговора на този въпрос)?

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 15:29 от Jerry19

# 141
Jerry аз съм в др клиника и да вчера след като ми взеха клетките и направиха надраскването ,ми казаха ,че може и да не стартираме . Разбрахме се като ми дойде пак да се мия с докторката ми :/

# 142
Pipi8 - Не ми се струва коректно така да ти кажат. В твоя случай бих се обърнала към инспектор от РЗИ, за да каже имат ли право да прекратят. Бих го направила в писмен вид, изисквайки отговор в писмен вид, защото като се дава писмен отговор - се мисли повече. От сърце ти желая успех!

# 143
Благодаря , ще пиша сега . Дано се сезират медиите и да ни помогнат !🤗🍀❤

# 144
Аз не знам къде е истината. Започна поредното разединение на хората. Факт е, че не е редно при тази ситуация да продължи наплива на пациенти в клиниките. Факт е, че за нас, жените които сме на края на репродуктивния си живот, ще е направо убийство на мечтата ни да станем майки, ако ни забранят процедури. Факт е, че по-младите пациентки с все още запазен резерв могат да почакат месец, два. В същото време разбирам чувствата им, че са пренебрегнати. Разбирам и че много хора са направили вече някакви изследвания, процедури и манипулации, които могат да отидат на вятъра.
В Надежда работят в съответствие с тази заповед още преди да я съчинят от здравното министерство. Намалиха сериозно приема на пациенти и процедурите и създадоха желязна организация с цел опазване на пациентите си. Вероятно обаче не всички клиники са постъпили по този начин и затова се е наложило да се издаде заповедта. Явно се получи същото като обстановката по пътищата за празниците. Заради едни, които не се съобразяват, сега ще страдат всички.
Дано скоро да отмине този ужас и да се върнем към нормалния живот.

# 145
  • София
Нандин, предполагам и дами над 39г. могат да са преносители на вируса, какъв е аргумента че дами под 39 могат да пренасят без симптоми, а над 39г - не могат?
аз бях тествувана с пср тест, който беше отицателен преди процедурата.
Всички скачате, че достатъчно сте ме разбрали, ама явно нищо не сте разбрали от това, което съм писала.
Никой не казва, че жените над 39 не могат да пренасят вируса. Просто те не могат да чакат и ограничаването на процедури за по-младите пациентки и тези със запазен яйчников резерв е начин да се ограничи потока пациенти, да има достатъчно време за дезинфекция и да се създатат условия за пазене на пациентите и персонала.
Отрицателния тест в началото на процедурата, не е гаранция, че по средата или в края ще е пак отрицателен.

Nadin на този етап нямаме възможност , живеем от 10г на вън и вече сме изградили живота си там .
Ами лекувайте се там. Искаме да живее в друга държава, да взимаме техните заплати, ама...

# 146
Да взимам техните заплати и ги вкарам в Българкста хазна за ваше сведение това Иса знаехте ли го ???? Че тези пари който давам не са декларирани тук а влизат в българските болници , или нещо не ви е ясно . Айде стигааа

# 147
  • София
Нали си дошла за безплатно лечение?
Не знам какво си мислиш, че вкарваш в хазната

# 148
Кое е това безплатно лечение в частни клиники???? Стига вече, като не ви се работи не работете, но ви се взимат пари нали???? Типично за репродуктивните клиники, взимат парите и казват Божа работа, защо не го кажат преди процедурата???

# 149
  • София
Частните клиники работят с ЦАР

Общи условия

Активация на акаунт