Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 314
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет. Миналия ден пуснах микробиология, пакет микоплазми, цитонамазка - знаете ли до колко време стават готови и дали ги качват на онлайн платформата за проверка на резултати?
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави!
Здравей, микробиологията и цитонамазката излизат в приложението, за  микоплазмите не мога да кажа, защото не съм пускала в болницата.

# 91
Качват ги. За микробиологията се чака 3-5 работни дни, за микоплазми ако е PCR  е около 2-3 дни, а за цитологията - около 15-20. Сега не знам колко са натоварени, може цитонамазката и по- бързо да стане, но другите ще са си пак толкова време.

# 92
Момичета , здравейте.Случайно да знаете дали има някаква закономерност между стимулцийте и ТСХ? Имам наследствено Хашимото , но в годините винаги съм го поддържала в добри стойности .Преди опитите с инсеминации ми е било най-много 1.8 . Днес бях да си пусна кръвен след инсето и си пуснах и тсх и за мое очудване излезна 2.9. Дали е възможно да се е повишило от стимулациите?

# 93
  • София
Да. Стимулациите влияят на ТСХ и то най-вече повишените нива на естрогените

# 94
Да. Стимулациите влияят на ТСХ и то най-вече повишените нива на естрогените

Благодаря много.Чух се с ендокринолога си  и ми препоръча за 45 дни еутирокс 25мг. Но след като е временно се чудя дали да ги почвам.Но пък, ако не е станало аз така или иначе продължавам със стимулациите и трябва да го сваля.

# 95
Здравейте, пациентка съм на д-р Стаменов. Трябва да започна терапия относно имунологичен проблем. Звънях на телефоните в Надежда и те ме посъветваха да говоря с имунолозите. Но те пък ми обясниха, че не провеждали те лечението, а акушер-гинеколог. Проблема е, че нямам телефон на д-р Стаменов, за да се консултирам с него и да ми обясни кога и при кого да отида за тази терапия. Някакви идеи?

# 96
Съжалявам, но единственото, което се сещам, е да звъннете на спешния и да се опитате да говорите с някоя акушерка, а тя да му предаде. Ако някой др има по- добра идея...По телефон не вярвам да се свържете с него. Успех ви пожелавам!

# 97
Момичета, днес да са се обаждали на някоя да отлагат ЗЕТ във връзка с новата заповед 😩

# 98
Моля някой, който има информация от днес да пише? Отменят ли нещо - пункции, трансфери?

# 99
А защо да ги отменят.. Има ли някаква промяна в ситуацията?

# 100
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … za-dejnostite-po/

Въпросът ми е ще правят ли ЗЕТ на жени над 39г. или отменят за всички ЗЕТ?

# 101
А на мен ми е интересно всичко ли ще замразяват ще има ли свежи трансфери?
Мисля, че за жените над 39 нищо не отпада.

# 102
Здравейте момичета!  Нямам отговор за въпросите на по-горните дами.  Искам да попитам, има ли сред вас като мен с ендометриоза и симптоми на болки и които чакат час по-скоро да забременеят. Имам вече две операции по изчистване на поразиите от ендометриозата и с един функциониращ яйчник , но съм в групата 35-38 г и съм по средата на Инвитро. А тези дами с ендометриоза  и възпаленията които им причинява , както и унищожава качеството на яйцеклетките им - дескриминарани ли сме? Иска ми се да вярвам, че всичко ще приключи скоро. Та ние дори сами се финансираме........

# 103
А защо се финансирате сами? С ендометриоза може да се кандидатства пред фонда. Мен ме одобриха на това основание.
На мен заповедта ми звучи като пълна забрана за трансфери, независимо от възрастта. Но все пак трябва да се пита в болницата.

# 104
  • София
За жени над 39 нищо не отпада, правят си всичко под строг контрол. Даже и за пункциите ги извикват в различно време от 7,15 до 9,30ч. За да не се събират на куп пускат 2-3 свършват с тях и тогава приемат други, и с трансферите е същото правят пресен и зет

Общи условия

Активация на акаунт