Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 750
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Относно съпруга принципно не може да влиза, но всъщност може. Последния път преди 5 дни докато чаках имаше двойка мъж с жена си и двамата влезнаха в кабинета и нямаше проблем.

# 616
  • София
Сигурно зависи за какво е. Ако е само преглед ще чака навън. Ама ако е за някакъв коментар е редно да влезат двамата.

# 617
Здравейте! Пиша тук на Вас за да си споделя, но в никакъв случай не  изказвам негативно мнение. Напоследък все по-често попадам на коментари от други двойки, че след пукнция и оплодени ембриончета накрая двойката остава без нито едно или едвам едничко при условие че е имало повече от 5 яйцеклетки годни например.  Двойките изказват мнение, че се съмняват нарочно ли се прави за да се вземат пари от Фонда или търсят вина в лаб. условия  на клиниката.  След толкова негативни коментари се замислих и аз и много се тревожа защото и на нас така ни се случи да ни дегенерират ембриончета след 3, 4, 5 ден а отначало уж всичко е добре. Незнам до колко е редно да продължаваме стимулации, пункции и всеки път няма ембриончета накрая а не можело трансфер на ден 3.
Вие мислите ли, че греша да имам съмнение в клиниката че правят нещо нередно за да се ползават повече опити пт Фонда? Почнах да губя доверие, а  не искам а това може да попрече и на последващия трансфер.  Май ще спра да чета коментари от др. двойки поне да незнам и да не го мисля. Sad Споделете ми вашо мнение.

# 618
Двойките изказват мнение, че се съмняват нарочно ли се прави за да се вземат пари от Фонда или търсят вина в лаб. условия  на клиниката.

Няма гаранция, че като се направи пункция и се оплодят успешно, ще се развият всички ембриони.
Явно е склонност на хората да им трябват виновници. Злонамереност е толкова малко вероятно да има, поне според моите впечатления от болницата.
Сигурна съм, че целия персонал се старае много. За ембриолозите се говори, че в Турция са по-добри. Ама едва ли всички в Турция са добри, пък всички тук са лоши.

Най-важно е какво се прави с информацията от неуспешните опити.
Мен примерно ме притеснява като чуя за 4ри опита дето е правено едно и също.

# 619
  • Пловдив
Мен по- скоро ме притеснява Чернобил , който беше 1986г. Според мен има доста сериозни последици върху репродуктивната способност на наборите около тази година . Все -повече си го мисля. Моят мъж е 1985г. Бил е на 1 годинка. Възможно ли е да имаме толкова проблеми около него от Чернобил ?

# 620
Аз лично се съмнявам, че правят нещо умишлено на ембриончетата. Все пак колкото повече доволни пациенти има една клиника, толкова повече ще има и за напред. А, от къде идват парите никой не се интересува, важното е да идват.
Защо не може трансфер на 3-ти ден? Твоят док давал ли е мнение защо не оцеляват ембриончетата?

# 621
При мен ембриончетата забавят или спират между ден 4 и 5. Без проблеми с доктора се разбрахме да замразяваме на 3ти ден, за да им дадем шанс за трансфер. За първи път чувам да не може трансфер на 3ти ден. Мисля, че когато резервът е добър и се вадят много яйцеклетки се предпочита чакане до 5ти ден, защото така остават най-надеждните ембриони. Но не виждам пречка да се направи трансфер на 3ти ден, а определена бройка да се изчака до 5ти ден. Говорете с доктора си, споделете притесненията си. Иначе конспирации всякакви за всички клиники. Май понякога ни се иска да има друга причина за неуспехите ни и вероятно затова възникват тези теории. Blush

# 622
Мисля, че са толкова натоварени, че едва ли имат желание да си причиняват допълнително излишна работа като умишлено саботират опитите на хората. По-скоро е в техен интерес , вкл. и финансов такъв, да имат повече успешни бременности  и повече двойки със замразени ембриони, които впоследствие са им сигурни и лесни пациенти, когато се решат на второ и трето. Не вярвам, че някой умишлено прави нещо, може би е съвпадение.

# 623
Твоят док давал ли е мнение защо не оцеляват ембриончетата?

Биолозите, които отговарят за Спермограмите, бяха казали, че спермограмата е перфектна (не беше по Крюгер, а стандартната за клиниката ), освен морфологията, която по клиника Надежда е 6% - клиниката има малко по-различни референтни стойности. ( В миналото в др. клиника по Крюгер беше морфологията 3%). След това ембриолозите при първите стимулации имаха забележки и към двамата и аз бях се уплашила понеже ставаше въпрос и за злокачествени яйцеклетки. На последната стимулация по малко бяха яцеклетките , но качествени и Емриолозите имаха забележка само към сперматозоидите макар да ни бяха казали, че спермограмата е добра. Но не сме правили ДНК фрагментация или МАКС само ИМСИ.  Обяснавали са ми, че само оплаждането зависи от ръцете на ембриолозите, от там нататък независи от тях как ще се развие ембриончето, ако се подаде правилния газ и температура в лабораторията, нещо подобно ми беше казал Ембриолог но който практикува в чужбина.
Аз уважавам специалистите в Клиниката, но след като чух коментарите се замислих дали наистина е така. Извинявам се, ако сега пък някой друг се е разтревожил - само споделям.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 12:24 от Анонимен

# 624
Когато бях на преглед при д-р Стаменов и прегледа досието ми, се учуди защо от предишната клиника не са замръзявали ембрионите, при положение, че съм имала по 7 и 15 от опитите. Казах му, че не издържаха до 5 ден. Просто бяха с много фрагменти и спираха развитие. И на двата опита бях с трансфер на по 1 ембрион на стадий морула на 5 ден. Търсеше причината за този неуспех и това, че от толкова ембриони един не стигна до бластоцист.
Не ми се вярва някои нарочно да "вреди" на ембрионите. Едва ли някои казва на ембриолозите, кои ембриони са по фонда и кои са от самофинансиран опит.

# 625
  • София
Аз не съм по фонд. Разочарована съм много напоследък, но по-скоро от безумната им организация и пренатовареност.

Точно ембриолигичната им лаборатория мисля че е добра.

Мисля, че от прекалено многото пациенти не успяват да отделят време за достатъчно проследяване на всички.

Чудя се защо не назначат още лекари, при които да прехвърлят част от пациентите.

Аз не бих се обидила да ме пратят при друг лекар, бил той и млад.

Мисля си, че да правиш всеки ден сума ти пункции, трансфери, биопсии, прп, прегледи и да си по 18часа на работа и на 100% не е съвсем възможно, особено за дълго време.

# 626
Повечето пациентки държат да са при д- р Стаменов, а той е много натоварен. Аз също съм в това число , защото също както останалите намирам случая си за сложен. Blush Напоследък чета, че доста жени се ориентират и към д-р Цветков. Всички членове на екипа на Надежда са много натоварени, много заети и много всеотдайни! Поклон за цялата им работа! Дано са живи и здрави, за да помагат на още семейства! Дано успеят да се съхранят при това ежедневие!

# 627
Теории на конспирациите всякакви, за всяка една клиника. Може и да има нещо вярно, нямам представа. Замислете се обаче, че за клиниката е по-добре да държи, Е до 5 ден и да извърши трансфер и да замрази Е, а не да усвои само част от парите за Е на 3 дни. Понякога ни се иска да търсим причината за лошото качество на Я и С в клиниката, а не в нас.

# 628
Melinda, опитала съм другата страна на нещата, която ти се иска да пробваш. Нямам нищо против младите доктори в клиниката, но опитът има значение, особено за тежки случаи като моя. Като ти назначат няколко безумни пункции, изпуснат те няколко пъти и т.н. се молиш от сърце и душа да не те прехвърлят на тях, а да си си при твоя доктор. Поне при мен така се получи. Blush

# 629
  • София
Боби, знаеш, че съм съгласна а теб. За съжаление в момента още ми е разстроено и за първи път започнах да губя вяра и надежда, че ще издържа на тази въртележка до финал, бил той с моя или с донорска я. Чувствам се много смачкана. А това е достатъчно, за да обрече всички усилия.

Случаят ми е особено сложен и изначално още преди много години ми бяха казали да се обърна само към доктор Стаменов. Знам на колко хора е помогнал и към мен се е държал винаги мило.

Тогава не бях готова да ходя при репродуктивни лекари.

Сега след всичко, може би вече ми е минало времето.

Общи условия

Активация на акаунт