Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 356
  • 713
  •   1
Отговори
# 510
  • Terra incognita
Аз пък спазвах всички съвременни препоръки, точно това, което описвате за правилно и тц. Нищо.

# 511
По повод на растящите коремчета и болките в кръста се сетих, че миналия път ползвах колан за бременни и доста ми помагаше. Сега ще потърся моя къде ги бях прибрала, че вече май си е време.
И аз искам да си взема, моля те дай съвет какъв и от къде Grinning

# 512
Аз не съм давала вода като новородено, само след кърмене да премия устата.
Но сега на 1г и 4 месеца пие 500мл вечер + мляко. Не знам какво ще правим с памперса , сменям 2-3 вечер 😭 и бебето като се роди само това ще правя по цял ден и нощ.

# 513
  • София
По повод на растящите коремчета и болките в кръста се сетих, че миналия път ползвах колан за бременни и доста ми помагаше. Сега ще потърся моя къде ги бях прибрала, че вече май си е време.
И аз искам да си взема, моля те дай съвет какъв и от къде Grinning
Ето този е моят. Аз го взимах от магазин в Скай Сити Мол. Доволна съм.
https://e-shop.izamama.com/product/674/poddarzhasht-kolan-za-bre … anita-cheren.html
Иначе съм попадала и на други марки и модели в онлайн магазините.

# 514
И аз съм от тези с грешки при първия опит за кърмене - общо взето бях плаха, иначе мн добре информирана, но уви. Не искаше да тръгне тази кърма, имах мн малко коластра, звънях на консултант от ЛЛЛ, час ме обяснява жената и пак. Обаче свекито беше дошла един път докато се опитвах и тя да дава акъли, а пък не е кърмила, и ми вика "давай на детето мляко, да не се мъчи", еййй така ме ядосваше, че от това ми е спряла сигурно Grinning Но сестра ми с две естествени раждания, кърми само вторият път, а мои приятелки, родиха 2 месеца преди мен, и двете секцио, планирано и двете кърмиха до 1 и нещо.... Съдба е, е туй-то.

# 515
  • София
Момичета, тази тема за кърменето ще я дъвчем още дълго. Имайте предвид по обаче, че това е доста комплексен процес и не винаги може с една консултация да се разбере причината и да се даде най-адекватния съвет.
Има няколко важни неща, които трябва да се проверят при проблем и първото е захапката на бебето. Такъв беше моят случай. Бебето имаше леко изкривяване, което му пречеше да направи добър вакуум и да суче. Коригира се лесно след преглед от Хедра и спазване на нейните съвети.
Друго нещо което често се бърка е количеството кърма. Много майки решават, че имат малко коластра или кърма защото при изцеждане количеството е малко и започват да дохранват. Това обаче не дава реална  представа, тъй като често бебето успява да изсуче много повече само от колкото помпата. Такъв беше и моя опит.
Контролираното замерване на теглото на бебето преди и след кърмене също често не е съвсем  точно. В повечето случаи е съпроводено със стрес на майката, често дори е в присъствие на лекар в кабинет и води до по-малко отделена кърма.
За мен може би най-точния начин за следене е по броя мокри памперси и наддаването на бебето в разумни граници.

# 516
Да, наистина ще има много да коментираме. Аз, макар че кърмих до 11 мес и половина (някъде с дохранване), само част тях от бяха особено блажени.

Първото нещо, което ще променя този път, е да не си навивам на пръста, че всяка майка може да кърми и че това е ужасно лесно. Точно такова впечатление ми се беше насадило от лекциите на ЛЛЛ, които посещавах и когато не ставаше лесно, се чувствах много зле.

За себе си смятам, че кърменето е чудесно и ще направя всичко, за да мога да кърмя пак, но ще търся този път правилните съвети от самото начало и няма да е на всяка цена, до степен бебето да реве от глад, както беше със сина ми, докато една нощ не запалих колата и не отидох в денонощна аптека за АМ да го дохраня.

# 517
Момичета ,някоя от вас да кара шофьорски курсове ? Коремчетата наедряха , а се притеснявам ,че с отпадането на карантина  трябва да се явявам на шофьорски изпит , а не знам дали ще ме допуснат . Имат ли право да ме спрат от явяване ? Остана ми само изпита ..

# 518
Не виждам защо да не те пуснат. На бременните жени не е забранено да шофират. Аз предния път само дето не се закарах сама до родилното Wink

/
Момичета ,някоя от вас да кара шофьорски курсове ? Коремчетата наедряха , а се притеснявам ,че с отпадането на карантина  трябва да се явявам на шофьорски изпит , а не знам дали ще ме допуснат . Имат ли право да ме спрат от явяване ? Остана ми само изпита ..

# 519
Да,аз съм на същото мнение ,но имам познати ,които само това повтарят .. “ако те допуснат с коремчето ..”,та от там ми пълнят главата Simple Smile

# 520
Когато аз взех шофьорска книжка, бях бременна в шести месец с първото си дете. Инструкторът ми каза: "Добре, че не ти личи коремът, иначе нямаше да те допуснат до изпит - забранено е за бременни."  Дано да има някаква промяна от тогава до сега.

Относно кърменето - това е най-хубавото първо нещо, което всяка майка може да даде на новороденото си бебе. Кърменето е продължение на бременността и е не просто хранене, а същевременно и гушкане, утеха, чувство за сигурност у бебчето, подсилване на недоразвитата му имунна система чрез антителата в майчината кърма, спокойствие от биенето на майчиното сърце. Нищо от тези важни неща не може да бъде дадено от шишето с изкуствено мляко. Чрез кърменето, новороденото се връща в уюта на майчината утроба - там, където 9 месеца е изучавало ударите на майчиното сърце и вибрациите на майчиния глас. Simple Smile

# 521
ssillwi, аз не пия комбинирани витамини. Пия магнезиев диаспорал по 1 прахче на ден, желязо Феро-градумет по 1 на ден, витамин Д по 2 пъти в седмицата по 10 капки и Биозин мама по 1 на ден. Чувала съм от колежка, че се напълнявало от витамините от Б групата, но мисля, че не е така
Иначе се мажа с маслото на Икаров и кремчето Кокона и с мас като се сетя. Комбинацията от кокосово и какаово масло съм я правила за морето лятото. Страшно доволна бях. Хубав тен става и предпазва, не ставаш червен и не се белиш после. А и хидратира и защитава. Но е доста твърдо и трябваше да го оставям на слънце.
За кърменето не знам с какво да се включа. Една позната с две деца и двете секцио кърмеше по година и повече. Друга с две деца, родени естествено, нямаше грам кърма, изобщо не й слезе... Та явно си е до организъм и до късмет. Няма да се тормозя излишно, ако не се получи.
Хайде, момичетата, минали ФМ, похвалете се. Моята ще е другата седмица, живот и здраве
За шофьорските курсове не мога да дам мнение

# 522
Привет, момичета! Какво ви е мнението за фт4 7.70- под нормата е дори, при реф стойности 7.86-14.40 🤨🤨🤨 иначе тсх ми е 2.30, след прием на еутирокс. Мерси за мненията!

# 523
Привет, момичета! Какво ви е мнението за фт4 7.70- под нормата е дори, при реф стойности 7.86-14.40 🤨🤨🤨 иначе тсх ми е 2.30, след прием на еутирокс. Мерси за мненията!
Аз до колкото знам, ТСХ трябва да е под 2 (поне при мен държат да е под 1,8, даже да е на долната граница), а ТФ4 трябва да е на горната. Аз лично си следя предимно само ТСХ. Днес и аз пуснах ТСХ, ще видя как ще и ще говоря с ендокриноложката дали се налагат корекции.

# 524
evtixia123, преди няколко страници коментирахме това. При бременност имало други реф.граници  за ФТ4 - иначе трябва да е на горна граница. ТСХ ми го следят да е около 1, но по-добре било да е на долната граница.
Забравих да спомена, че пия и Омега 3, както лекарката каза "за високо IQ на бебето" Smiley

Общи условия

Активация на акаунт