Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 591
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Аууу момичета ухае на козунак Heart

# 586
Ухае, ухае, ама, като не мога да си чупна! Joy Mikkey, страхотно изглежда! И със сигурност не само е изглеждал, подозирам, че го няма вече....Simple Smile

# 587
  • Sofia
Мики, благодаря! А в показания козунак имаш брашно с повече глутен ( в бг вариант - брашно "за баница") и такова с по-малко глутен ( да речем София мел Класик).
А само с Манитоба правила ли си, интересно ми е само с него как се получава козунак.

# 588
  • In transit
Лабрекс, отдавна е в историята... Blush
Моренка,  правилно си ги "превела" брашната. Правила съм само с манитоба...има разлика във вкуса. Според мен тестото става по-леко и пухкаво. Два-три дни се запазва меко. Голям плюс е, че може да  втасва по-дълго време без да превтаса тестото.

# 589
  • Балчик
Дойде ли време за козунаци Mr. Green

О, с квас са най-хубави козунаците. Едва ли е късметът на начинауят, щом имаш активрн кяас, пак ще се получи. Аз хляб вече не пека и храбя кваса само заради козуначените печива.
Джема, по коя рецепта ги правиш? Аз имам ръжен квас, но напоследък не пека, на 2-3седмици, отива на палачинки.
С ръжен не е добре, превърни го в бял, като го хеаниш с ошенично брашно, а за кизунак най-добре и да е твърд кваа, като стане бял, го превърни в твърд, като хеануш не 1:1:1, а 1:0,5:1. Рецептата няма значение, важно е количеството квас. Правила съм и традиционния и фруктовия и козунакът на pina с квас. Ето тук, разгледай до края, всяка година съм добавяла нови снимки. Ако не ги виждаш в страницата, кликни на самата снимка, отварят се.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/03/blog-post_13.html?m=1

Това е миналогодишния, по рецеота за Теадиционен козунак, с макова плънка и левито мадре от стафиди.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 22:44 от Джемма

# 590
  • София
Морена, да с мека. Твърдата е за хляб и паста.

Аз вече открих сезона преди няколко дни с този козунак. Не е с квас, но е със съвсем малко мая. Ако се направи само с манитоба може да втасва цяла нощ.
.................
Разкошен козунак показваш!
Работя основно козунаците с половината брашно Манитоба и брашно универсално италиански  00, смесвам ги и наистина се работи прекрасно, или поне аз съм много доволна. Така и тази година вече съм се заредила с Манитоба,  купих 5 кг да си имам. Ползвам го и за други неща, не само за козунаци.

# 591
  • София
Знам за ръжения, просто е най-лесен за гледане.... като го нахраня 2-3 пъти с бяло брашно и е готов.
А какво брашно използваш, това за козунаци на СМ ми мори кваса, а той е силен 3 годишен, нищо не го мори по принцип.

Тази година, ще пробвам с квас, никога не съм правила козунак с квас. С мая лесно става Simple Smile

# 592
  • Балчик
Знам за ръжения, просто е най-лесен за гледане.... като го нахраня 2-3 пъти с бяло брашно и е готов.
А какво брашно използваш, това за козунаци на СМ ми мори кваса, а той е силен 3 годишен, нищо не го мори по принцип.

Тази година, ще пробвам с квас, никога не съм правила козунак с квас. С мая лесно става Simple Smile

На София мел ползвам за баница, сега нещо изчезна от нашия магазин. А също  и София мел екстра, смес от манитоба и класик ма София мел. Общо взето, каквото намеря с по-високо съдържание на белтъчини в нашето Горно Нанадолнище. Simple Smile

# 593
ужасни, ужасни хора сте! утре ще правя козунак заради вас.

# 594
Tакааа, поръчах две кила брашно манитоба, и сега как казвате, да го смесвам с кое точно брашно за най-добър резултат?

# 595
Охх , какви са хубави козунаците ви Heart Eyes И аз съм решила да започна от сега да правя козунаци , миналата година късно започнах .
Сега за първи път чувам за това брашно Манитоба , може ли снимка да изпратите и къде се продава ?
Аз имам брашно с белтъци 11.5% , мислех че ще върши работа и взех 5кг . Но все пак ми се иска да пробвам и с това Манитоба .

# 596
Има ли Манитоба специално за пица отсипаха ми ,но не знам какво по етикета.
Казаха ми да пробвам с пица,но ако става за козунак ще се прежаля са пробвам толкоз ранно да правя.

# 597
  • Sofia
Tакааа, поръчах две кила брашно манитоба, и сега как казвате, да го смесвам с кое точно брашно за най-добър резултат?
Манитоба (тя е 0) с брашно 00 (което както писах по-горе в бг вариант е с по-малко протеин, като София Мел Класик например).

...
Сега за първи път чувам за това брашно Манитоба , може ли снимка да изпратите и къде се продава ?
Аз имам брашно с белтъци 11.5% , мислех че ще върши работа и взех 5кг .
Пишеш в Гугъл Манитоба и готово.
И това, което имаш с 11.5г протеин е добре. Не знам къде си... ако си в БГ, нашият еквивалент на Манитоба е брашно  "за баница" на София Мел с 12.8г протеин.  Разликата при двете е сорта пшеница.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:19 от Morena

# 598
  • In transit
Охх , какви са хубави козунаците ви Heart Eyes И аз съм решила да започна от сега да правя козунаци , миналата година късно започнах .
Аз имам брашно с белтъци 11.5% , мислех че ще върши работа и взех 5кг . Но все пак ми се иска да пробвам и с това Манитоба .
Ето няколко вида, които се продават в България и съм пробвала:
Скрит текст:

Първите три са на цена между 2.50-3.50лв за килограм, последното е на 4.40лв. Аз ползвам основно първото.

Ragga, манитоба за пица няма...малко по-нагоре съм писала по какво се различават италианските брашна. Отсипали са ти брашно манитоба, което става и за пица особено ако ще го оставиш да втасва 12-24 часа.

# 599
  • София
Има ли Манитоба специално за пица

Манитоба за пица - няма, поне аз не познавам такова,

има си специално брашно за пица.
Пазарувам тук - Манитоба , а и не само...
https://www.veraitalia.eu/byalo-brashno-tip-0-manitoba-sila-w-35 … o-f-lli-chiavazza

Общи условия

Активация на акаунт