Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 34 557
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 8 467
Морена, забравих да пиша, брашното е купено от CBA.

# 631
  • Мнения: 2 719


Моя резултат от днес. По рецепта на Морена за тънка коричка и омесен  в хлебопекарна. Домашен козунак, чаша кафе и сняг през прозореца...чудно🙂.  Направих го с брашно на София Мел "пица". В нашето СВА има доста видове брашна на София Мел и това беше с протеин 13,4. Но ми се струва,че за миналия Великден с брашно за баница резултатът беше малко по добър... Макар че такива сравнения са малко относителни...

# 632
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
O, Mikkey, нищо против нямам обсъждането на манитобата, не ме разбирай погрешно. Писах към кого е насочен поста ми.
Разбира се, че сам по себе си белтъкът не е фактор, то всичко в козунака играе роля, ако става въпрос, не само брашното. И с перфектно брашно има какво да се обърка в крайния резултат.
За мен е твърде рано за козунаци, затова до май месец само ще си чеша езика в темата и ще ви чета Simple Smile

# 633
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
И за мен е раншко в тази ситуация (заседналост). Wink

# 634
  • софия
  • Мнения: 3 046
Миналата седмица открих сезона с козуначените кифлички на Джемма.

# 635
  • Мнения: 8 467
Козуначените кифлички са любима закуска за училище и ги приготвям често. Simple Smile Много са хубави и във варианта с локум.

# 636
  • In transit
  • Мнения: 14 290
Фортуна, доколкото успях да видя от етикета на брашното, половината е с пълнозърнест лимец а другата половина с бяло брашно тип 1150, което си е пълнозърнесто. Затова не се е получило. Дори да не купиш манитоба, вземи си на София Мел брашното за баници. То не е точно като манитобата, но може да го замести достойно.

April morning, чудесни козунаци!

Като сте заговорили за козуначени кифли днес изпекох едни козуначени мъфини с плънка от рикота и стафиди.

# 637
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 947
Прочетох, че тестото за пица не е подходящо за козунаци, но София мел са пуснали това отскоро и белтъците са му доста-13.4, ако не се чете добре. Дали няма да е подходящо?


# 638
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Брей тия от София мел, като да са ни чели...
Лолита, понеже е ново брашно, вероятно няма хора с опит.  Има време, ако искаш да го пробваш за козунак, с малка доза примерно.
Щото иначе брашното им за Козунак е пълно недоразумение...

# 639
  • Мнения: 10 731
Морена, пробвах брашното на родна стряха за баница. правих го с бавно втасване и по дадената скоро рецепта. стана много мек козунак с конци /не много, защото не го месих достатъчно, а само леко го попремесих в машината/. тестото беше жилаво, както и с другото брашно за баници. децата много го харесаха, повече от по-тежкия класически козунак. аз не можах да опитам, че захранвам след житото, та това е по въшни признаци. след някоя и друга седмица ще направя пак и ще кажа. 

# 640
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Жената, аз не помня, че е било "за баница" брашното на РС, само че беше с хубав белтък. Simple Smile
Благодаря ти за отзива, ще го пробвам.
Аз харесвам лек и въздушен козунк  тип "лапнеш нещо, глътнеш нищо" като купешките, ама направен с истински продукти. Simple Smile

# 641
  • Мнения: 10 731
да, лек и въздушен стана. от една малка топчица с 300 гр брашно, стана огромен козунак, който изпълни цяла форма 22 см. Голям, а много лек.
обаче много серт този тип тесто.

# 642
  • In transit
  • Мнения: 14 290
Zenata, какво имаш предвид под серт?

Лолита, ако от София мел са го направили както трябва това брашно мисля, че ще стане с него, но без проба няма как да сме сигурни.

# 643
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Евала им на СМ конкретно "за пица" брашното,  дали са страхотна информация, така трябва да е - https://sofiamel.bg/bg/products/produkti-za-doma/pizza
Може да очкаваме и 0 брашно... май....
Голям + би било и да продват онлайн...
Размечтах се...  Wink

Мики, "серт" за тестото ще да рече трудно/капризно такова... предполагам. Simple Smile

# 644
  • Мнения: 10 731
в случая по-жилаво.

Общи условия

Активация на акаунт