Лятото дойде, МАРТЕНЧЕТО цопна се във Черното море!

• 8 418
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
аз се радвам на всяко решение да Ран да поспи Simple Smile хич и не се старая да го държа до определено време..

# 106
  • Габрово
Момичета на всички снимките са страхотни.Дечицата страшно са порасли и са много чаровни,а вие сияете и изглеждате свежи.Благородно ви завиждам  Peace.Ние с това преместване и ремонт не можахме да отидем никъде  Sad.Но живот и здраве да е, догодина.
Аз също се чудя какво да правя с яслата.Тук в Габрово също има дефицит на места в яслите,пък и на мен още не ми се иска да го пускам.Може би ще го пусна на пролет.
Искам да ви попитам давали ли сте на малчовците купешка кайма?Аз не бях и нямах и намерение,но в тукашната детска кухня наблягат на каймата/3 пъти в седмицата/ и то дават някаква гадост.От дет. кухня в София бях очарована,а от тази се отвратих.Така че днес му е последният ден на кухня.Като се замисля обаче в яслите и градините ще е същото.
Цветина,избрали сте много хубаво име!
Тедулина,Мишо също понякога заспива преди обяд и то точно преди обяда и не мога да го събудя да яде. После му се измества и следобедния сън.Ама така е като става в 7ч. и не се спира изобщо.

# 107
Здравейте и от нас, отдавна не съм се включвала. Аз (а както виждам и други майчета) се отказах от яслата тази зима - догодина ще видим. Имаме си леля и ще се гледат зимата с нея. Аз се въщам на работа, но на половин ден - след много умуване, реших че това е по-добър вариант и за мен, и за детето. Елица е вече цели 10 кг, има 12 зъба, чакаме кучешките. Храни се в 8 ч. за закуска, после в 10 ч. изяжда 1 банан и 1 ябълка, към 13 ч. обядва, после сън до 16-16.30, като се събуди хапва следобена закуска, към 20ч. вечеря и към 20.30 преди сън изпива 150 гр. АМ. Всеки ден мием зъбките с детска паста Ненедент - без флуор и захар - и това е едно от любимите й занимания. Памперса не сме се мъчили да го махаме, другото лято ще я вършим тази работа.
Купешка кайма не съм давала, аз си купувам телешко и свинско и ми го мелят - скоро правих пълнени чушки и Елица много ги хареса. Ние сме още на 1 група в кухнята, защото Ели не иска да дъвче по едрите хапки, а и не хареса десертите на 2 група, но и във Варна за по-големите дават кюфтета, мусака и др. маджи с кайма.

# 108
  • Варна
аз се радвам на всяко решение да Ран да поспи Simple Smile хич и не се старая да го държа до определено време..
О и аз съм така, само да иска да спи Wink.
ivap установихте ли се вече окончателно? Съжалявам за кухнята  Confused. И при нас както е казала slavena има кайма за 2-ра група и когато взимах на малкия от тази храна не му се нравеше особенно. Сега пак е на 1-ва група. Пробвай и при вас може да не готвят с кайма за по-малката група.

# 109
вече бленувам да дойде понеделник, когато свършва отпуската на детската кухня- омръзна ми да готвя!!! Пък и да си призная Ран не е ентусиазиран от някои от манджите ми- може би беше и заради жегата, но някои неща не искаше и да ги вкуси- сега като захладня яде, но не винаги... вечеря праскова, диня, грозде, а напоследък реве за царевица - както ви показах много му се услаждат- не знам какво ще правим като им мине сезона

# 110
мерси мамчета за поздравите към снимките, по нататък ще кача още че тези не са всичките но ще ви пиша кога щее това.
 ivap и в нашата кухня преобладава каймата. Ама Вики си хапва добре и не съм се замисляла с каква кайма готвят. Някои от манджите наистина си ги бива, доста са вкусни Laughing Но определено когато захладня и Вики започна да яде по добре, преди се мръщеше и докато му тикна първата лъжица за да вкуси каво що му давам минаваше половин час Rolling Eyes
От вчера режима ни се нормализира /да неказвам голяма дума де/ вече заспива както преди към 13.30 на обяд и вечер към 22ч вече е хоризонтално положение.Даже тази вечер го излъгах и заспа без биберон Peace но да видим докога ще е,щото почвам да си мисля че няма да се раздели скоро с неяили поне няма да е лесно newsm78

# 111
  • София
Привет и от нас! Най -после се прибрахме след едномесечно отсъствие.Чувстваме се отлично и сме събрали и морски и планински въздух и много слънце! На село беше чудесно за децата ,а и ние с мъж ми си починахме много добре.Правихме дълги разходки из планинските красоти на Родопите- ходихме на минерални басейни в Огняново( Борко нали е рибка и водичката беше топличка - въобще не искаше да излиза).Ние с татето ходихме и за един уикенд до Гърция( о.Тасос), то поне от там ( Гоце Делчев) ни беше 20 км до Гръцко и още 50 км до морето.
Това е засега от нас.Ще пиша скоро, че имам да редя един куп багажи и пране........
Жалко,че свършва топлото и хубаво лято.И ние ще ходим на ясла ,но от октомври, засега само до обяд.
Така ще мога с баткото да учим сутрин (ще бъде втора смяна), пък и Боко да свиква с децата.Работа тепърва ще търся, няма да се връщам на предишната.

# 112
  • Габрово
ivap установихте ли се вече окончателно?
Да, вече сме в Габрово,но още ремонтираме апартамента в който ще живеем.Аз и Мишо за сега сме при майка ми и баща ми,а татито е още в София и работи.Чакаме го в средата на септември да си дойде за постоянно.
Мамо Бубе,страхотна ваканция сте изкарали.Това се казва активна почивка  Peace.

# 113
Здравейте  и от мен.
Днес преди детската градина бяхме на консултация (18 месеца). Държахме се много мъжки, проплакахме когато ни забиха иглата в дупето, но това плакане, нищо не струваше спрямо плакането в детската градина. Милия още продължава да плаче, днес чак почервеня от рев.
И така ето и нашия отчет 12.650кг. ( на 12 месеца - 10.850кг.), 86.5см (на 12 месеца - 81см.). Пораснало ни е момчето. Ваксината, която ни биха е Priorix (Морбили, Заушка, Рубеола), не знам дали я има в България.
mama bube, браво за страхотната почивка. Що се отнася до кухнята искрено ви завиждам. В България се родих с нея, а и Дани много я харесваше. Добре, че започна детска градина, че се чудех какво да му готвя.

С моето търсене на работа нищо не става. Май само дето изкарах курса, няма да имам нужда от него, всички търсят хора с опит, а аз като нямам такъв, няма и да ме огрее. Реших да се пробвам в детска градина, даже след малко ще ходя на интервю. Там търсят хора, а и ще бъда сред дечица. Ще ми признаят висшето, таксата за детската градина на Дани ще бъде на половина, и веднага получавам 27 работни дни отпуск за лятото, а това е голям плюс, все пак нали ще си ходим пак лятото в БГ  Mr. Green. Така, че дано и в моя тунел проблесне светлинка, че вече изкрейзвам в къщи. #Crazy

Целувки на всички и лека и пълноцена седмица!

# 114
 Mama Vessi, много тъжно ми става като се поставя на мястото на Дани. Сам самичък сред някво множество  Rolling Eyes
Така и така си си вкъщи , защо не направите по-плавен преход? Чета тук из форума разни подходи на майките и много ми хареса вариантът(стига в яслата да позволят, но пък и употирара майка буди респект) да оставаш ти с Дани за помалко(час , два) , да си тръгвате веднага , когато той пожелае. И така с всеки изминал ден да увеличите времето.....

# 115
Mama Vessi, много тъжно ми става като се поставя на мястото на Дани. Сам самичък сред някво множество  Rolling Eyes
Така и така си си вкъщи , защо не направите по-плавен преход? Чета тук из форума разни подходи на майките и много ми хареса вариантът(стига в яслата да позволят, но пък и употирара майка буди респект) да оставаш ти с Дани за помалко(час , два) , да си тръгвате веднага , когато той пожелае. И така с всеки изминал ден да увеличите времето.....

Ние това с моето присъствие го минахме периода, първата седмица. Днес установих, че спира да плаче, малко след като го вземат. Нарочно изчаках да чуя, спря да плаче. Иначе вчера, малко ми се успокои душата. Като отидохме с таткото да го вземем, той беше толкова ухилен и щастлив като ни видя. Беше много по-спокоен, нямаше изпълнения в къщи, явно започва да свиква. Учителките ми казаха, че въобще не плаче през деня, дори си заспивал без проблеми. Даже снощи, понеже имаме същото одеалце, каквито имат в градината, искаше да се завива вечерта с него, беше много смешен, а преди въобще не ми даваше да го завивам.

Вчера ви писах, че ще ходя на интервю в една детска градина. Да видим дали ще ме назначат, евентуално ще работя с деца на възрастта на Дани, което много ме радва, а и търсят, точно човек с работно време, каквото аз искам, от 9-17ч. Дано стане. Praynig

Хайде чао засега, ще ходя на д-р, да ми видят гърдата. Гледах един репортаж по Бтв, за прегелдите за рак на гърдата и при какви признаци трябва да се прегледаме, че ме хвана шубето и реших да отида на преглед. Нали имах мастит и все още имам някакво топченце. Бяха ме гледали и казаха, че е мляко и то така и излезе (направиха ми нещо като сонда за да разберат), но все още не се е разнесло, а толкова време мина от тогава. Че да видим какво ще кажат днес. Praynig

Целувки на всички! И ДА ПИШЕТЕ!!!! Naughty

# 116
Като си говорим за ясли...Вече втори ден сме там. Разглеждаме зайо-байовците, балоните и мечетата по стените, качваме се по стълбите до стаята, седим и чакаме спокойни пред вратата, но когато ни вземат от мама - почва рев. Успокоява се за минута-две, което на мен ми се струва вечност. После те излизат да играят навън и тя хуква да се зарови в пясъка или да сяда по пейчиците. Едно мъничко, послушно човече...Преди да я взема я погледах малко, гонеше един батко... после видя някакви майки с колички и почна да плаче. 1-я ден стоя един час. втория ден - час и 40 мин...утре пропускаме, че било празник. Днес има леки сополки, обикновено като духне вятър е така...дадох оксцилококциум, не знам какво друго да направя. Дано не се разболее, все пак е била за толкова кратко в контакт с другите деца. Отделила съм си месец, месец и половина за адаптация. Към 2-рата седмица може да обядва там. Храната им е много добра, днес обядва с нея в къщи... както и да е. Лелките също ми се нравят на пръв поглед...Отплеснах се.

И аз почвам профилактичните, когато Габи тръгне цяла сутрин на ясла. Имам няколко "наболяли" проблема. В гърдите си не напипвам бучки, от както я отбих - веднъж се изцедих и толкоз. Но ще си направя един мамограф за пълно спокойствие. Mama Vessi , пожелавам добри новини и от теб.

Наслаждавайте се на последните дни на лятото!

# 117
Едно мъничко, послушно човече...

Точно такава е Мариана от далече, една малка руса точица. Целувки на Габи; не се видяхме този път.

Понеделниците са ми най-трудни, след цял уикенд гушкане и игри.

Вече се успокои и не плаче; започнахме процеса на свикването отново след ваканцията.  Много се радва на децата; когато децата вече са там: няма проблем, те я посрещат и тя изтичва навътре на веселбата.

# 118
Здравеите мамита.Нямаше ни 4 дена и се затъжих за вас.
Брави на Габи за детската градина.Струва ми се че ще свикне бързо.
Мамо Веси дано са те взели на работа в градината така ще бъдеш по спокоина за Дани.А за гърдата е хубаво че си обърнала внимание дано да е нещо незначително.Аз с баткото имах мастит и сега постоянно си усещам деформазиите на гърдата.Лекаря ми каза да се следя всяка година и да внимавам че това предразполагало...
Иначе почивката беше страхотна не ми се връщаше.Единствено ме изнерви пътуването на връщане.Всички се прибираха по едно и сущо време и такова задръстване ужас.Вики беше много послушна.Стана доста черна и беше много щастлива на пясъка,а и налиимаше тренинг от българия и знаеше какво да прави.На обед спеше по 2 часа(да не повярваш),4 е и мама заедно с неиа и си по4инах страхотно.А с неината приятелка която е на 1.г и 5м бяха голяма комбина.Постоянно се търсеха.Добре че рейима им беше еднакъв че ги слагахме заедно да спят да не се дазнят една от друга.Но всяко хубаво нещо си има краи....
Сега започваме с ежедневието и еднообразието..Оставям ви че трябва да пазарувам....че в хладилника няма никои

# 119
Охо , Габи вече е ясленче .  Grinning
Лек път на малката ученичка . Много весели игри с децата, никакви проблеми с лелите и никакви болести.  Simple Smile

Малко по малко тайфата се пръска ....ще останем само ние "безработните " майки  Mr. Green
Да не ни забравяте и да пишете !!!! Naughty

Много ми се иска и тук да има квалифицирана леля- гледачка , при каквато ходи Мариана . Много по-щадящ вариант ми се вижда за ясления период ..... Ще взема да завърша някой курс и да поведа хорото  Mr. Green И без това преди време си мечатех да открияа частна детска ясла/градина , с ненормирано работно време , за да е удобно за родите с по-дълго работно време  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт