КАУФЛАНД - тема 42

  • 54 624
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 785
Може да последвам собственият си съвет и да взема за проба.
Благодаря, Лалка!

# 691
  • Мнения: 35 645
И аз мисля, че тази мощност е добре.

# 692
  • Мнения: 14 373
Вярно ли е както пише в брошурата,че във фритюрника Тефал може да се изпържат един килограм картофи само с една лъжица олио?

# 693
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
В магазина имаше една кутия с машинка Филипс, но нямаше никъде цена. Маркирах на информация и ми показа, че струва 90лв?! Дали съм гледала различна машинка?

# 694
  • Варна
  • Мнения: 25 845
Нещо не мога да се разбера с тигана за палачинки... Първите една или две стават, след това залепват и се налага да го измия и айде наново същата врътка. Пробвах с олио, без олио, все същото... Къде бъркам??!!

# 695
  • Мнения: 35 645
Сложи ли мазнина в сместа ? Аз намазнявам леко и преди всяка палачинка.

# 696
  • Варна
  • Мнения: 25 845
Сложих, да. Правя палачинки от тийнейджър, не ми е сефте... Стария тефлонив тиган не ми се налагаше да о мия през две палачинки. Не съм доволна, очаквах съвсем друго.

# 697
  • Мнения: 3 299
Аз правя палачинки в едновремешен сач. Намазнявам леко с бучка масло преди всяка палачинка и стават перфектни

# 698
  • Мнения: 9 017
Вярно ли е както пише в брошурата,че във фритюрника Тефал може да се изпържат един килограм картофи само с една лъжица олио?
Един кг е много - тръгват да излизат заради въртящата се перка и се заклещват. Мерителната лъжичка е по-голяма от супена, но наистина се "пържи" с малко олио. Почистването от вътрешната страна на капака е много неприятно Rage
Перката и кошничката могат да се мият в съдомиялната.
Като цяло - за нас не се оказа добра покупка - обемен уред е и го ползвам само защото ме е яд за парите. Картофите стават вкусни, но чак да са като пържените не очаквайте. Има други марки с разни приставки за кюфтета, някакви скарички, и дамите в темата споделят, че си ползват уредите много - месо, риба, зеленчуци правят. Аз освен картофи, гъби и едни пилешки крила друго не съм правила.

# 699
  • Мнения: 9 785
След малко децата ще пробват тигана. Като ви чета май ще се наложи да участвам и аз....Ако не сме доволни да го връщаме. Иначе на външен вид е направо красив.

# 700
  • Варна
  • Мнения: 25 845
Пиши после, моля те. Сместа ми беше за 8 палачинки, едната я изхвърлих, защото залепна ужасно и трябваше да я изчегъртам. Общо взето на чист тиган първата става идеална, втората залепва леко, третата - тотално. Ако ви се получат сподели ноу-хау.

# 701
  • Мнения: 9 785
Да, ще пиша, разбира се. 👌

# 702
  • София
  • Мнения: 3 453
Нещо не мога да се разбера с тигана за палачинки... Първите една или две стават, след това залепват и се налага да го измия и айде наново същата врътка. Пробвах с олио, без олио, все същото... Къде бъркам??!!
Точно приключих с тигана, не ми е залепвал изобщо. Слагам олио само в сместа, на 7 от 9 степени индукция. Щом се отлепят ръбчетата, обръщам. Идеално станаха, единствено е малко по-тежък от стария ми Тефал, който обаче трябваше да махна заради котлона.

# 703
  • Мнения: 9 785
Дай рецептата, Нелка, ако е удобно.

# 704
  • Варна
  • Мнения: 25 845
Да, и аз я искам. На 5 от 6 степени пробвах аз, после на 4 от 6... Ми едно и също. Първо с олио преди всяка, после без олио... Пак така. Просто не разбирам, действително не съм новак, не е като да не съм правила палачинки досега. Защо не му се получава Tired

Общи условия

Активация на акаунт