Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

 • 2 848 955
 • 48 801
 •   18
Отговори
# 15
 • Мнения: 12 142
Не познавам, не съм и чула. А и не вярвам също.

# 16
 • Мнения: 96
То няма нужда от вярване, а от спазване на мерките, които по-умни и способни от нас са измислили!

# 17
 • Мнения: 365
Да, но не в България, а в Ню-Йорк. Най-добрата приятелка на майка ми и мъжът ѝ бяха с коронавирус. Мъжът беше в много тежко състояние, въпреки, че няма съпътстващи заболявания. Е, благодарение на коронавируса вече има. Беше на командно дишане в продължение на 2 седмици, а после и на хемодиализа, защото бъбреците му тотално отказаха. Сега е много вероятно да остане инвалид за цял живот по отношение на бъбреците. Жената го изкара с температура, загуба на вкус и обоняние и силно режещо главоболие. Моля ви от сърце, да спазвате мерките. За добро е! Това не е просто грип! Ако толкова искате да излезете от вкъщи, запалете колата и покарайте из града, но без да слизате от автомобила. На мен това изключително много ми помага. Също при мен много помагат и положителните новини относно коронавируса, като например тези за облекчаването на мерките в други държави или пък също тази от днес, че за последното денонощие в Италия от 60 хил. теста, само 320 са позитивни, а в същото време отново за едно денонощие има 2700 излекувани.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 14:06 от Вероника Димитрова 637178

# 18
 • Мнения: 5 454
Моя приятелка медицинска сестра в Швейцария беше болна миналия месец. Изкара го като лош грип, дробовете не бяха засегнати, оздравя и вече е обратно на работа.
Чичото на моя колежка (отново в Швейцария) вече от няколко седмици е в интензивно отделение заради коронавирус и все още е там...
Близкото ми обкръжение в Италия, където живея и аз, са лекари. Имат контакти със заразени пациенти, имат и заразени колеги, но самите те засега са здрави.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 00:15 от Barbabeau

# 19
 • Мнения: 55
Аз имам приятел и колега, който го изкара в домашни условия за пет-шест дни. С температура малко над 37, тресяло го е /това било най-неприятното/ и е имал бодежи в гърдите. Други симптоми не е имал. Беше пуснал СМС на мъжа ми на петия ден и аз много се притесних, но като се чухме, каза, че вече няма температура и треска, а усеща леко бодежи. На следващия ден рапортува, че няма никой от симптомите и се чувства съвсем здрав. Неприятното беше, че беше дълго под карантина след това. Още трима колеги от неговата кантора са го изкарали също много леко на домашно лечение. 

# 20
 • Мнения: 409
Тъжно е колко много хора докато не се сблъскат челно с вируса, докато някой близък до тях не се разболее сериозно, няма да "повярват"...

Аз нямам близки или познати заболели, не се притеснявам твърде много за себе си, тъй като съм в по-нискорискова група (по възраст и придружаващи заболявания, тегло), но пък спазвам изискванията и не мрънкам, тъй като ако се случи да се заразя риска от усложнения е много по-висок от обикновен грип, дори и за нискорисковите.

Притеснявам се най-вече за близките си по-възрастни хора, тъй като за тях заразата е доста по-застрашаваща.

# 21
 • out of space
 • Мнения: 8 416
В съседния блок има карантиниран.

# 22
 • Варна
 • Мнения: 24 119
Е, нормално, и аз видях няколко пъти полицейската кола да спира долу на улицата и полицаите да въртят телефони по списък. Карантинираните са доста повече от заболелите за щастие.

# 23
 • София
 • Мнения: 23 059
Да, имам – касиерка в Била – Надежда (София). Жената е около 55–60 годишна. Информацията ми е от дъщеря ѝ и зет ѝ. Изкарала го е вкъщи, като 2-3 дни е била на легло, през повечето време е било леко, имала е загуба на вкус. Отслабнала е. Мъжът ѝ бил с двойна бронхопневмония и в болница (с предишно заболяване на белите дробове, но не помня какво), но пък с отрицателен първи тест, втори не му е правен. Вече е изписан. Синът им въобще не е бил тестван, въпреки че са в едно домакинство – ако е бил болен (а след като заразяването е толкова лесно, би трябвало да е бил), то не е разбрал.
Цитирам се с допълнителна информация:
Въпросният син е решил на своя глава да си направи тест за антитела, излязъл е положителен.
Бил е болен, но не е разбрал.

# 24
 • Мнения: 2 801
Ситият на гладния не вярва важи с пълна сила тук. ”Не съм чул, не съм видял, затова не вярвам и съм против мерките”. Трябва да се радвате, че държавата по изключение реагира адекватно и разпространението и смъртността са сравнително ниски засега. Аз съм за мерките, такива каквито Са в България, в Южна Корея, в Китай. Познавам 4 излекувани и 4-ма починали. В Ню Йорк съм, където починалите намаляват заради мерките от 750-790 на ден до 550 на ден. Което си е отвсякъде много смърт, Заради липсата на мерки и неадекватното поведение на льольото с оранжева коса и многознайковеца Куомо.

# 25
 • Перник
 • Мнения: 156
И аз спазвам всички мерки.  Не ходя на работа от месец и половина, седя си с детето вкъщи, ползвам маски и ръкавици.  Но за щастие около мен няма болни и просто не бях наясно със сериозността на ситуацията от хора, сблъскали се с това. Единствения ми източник на информация са телевизора и социалните мрежи.

# 26
 • Мнения: 1 176
За невярващите: Живея близо до магазина, който е споменат преди мен. Болните касиерки са две, а не една. По-скоро, толкова са диагностицирани, а колко са в действителност не е ясно. В сградата, в която се намира Билата има аптека и оптика. Първо се разболя едната аптекарка. В последствие - жената от оптиката, която за съжаление почина /случаят с майката и дъщерята от Благоевград/. Знам също, че има болна касиерка от метростанцията, която е в близост. Вероятно има и още в района. Не знам защо от щаба заявиха, че няма други квартали с огнища, при условие че Надежда явно е. Явно гледат кой къде живее, с което пропускат доста огнища, образували се по месторабота... Имам и приятелка, работеща в администрация, чиято колежка е отдавна в болница. Беше интубирана, но са я екстубирали успешно и се подобрява в момента. Хубавото е, че не е успяла да зарази никой в службата си, защото работи два дена в седмицата и е спряла да ходи на работа преди да се разболее.

# 27
 • Мнения: 3 719
От щаба нееднократно казаха, че хващат средно 2-ма от 7 инфектирани.  В началото беше 2-ма от 11 инфектирани,  но след като започнаха да тестват повече, съотношението се промени.

# 28
 • Мнения: 3 425
Благодаря, че сте създали такава тема!
Полезно е, да чета кой и как е преживял болестта.
Имам позната, която все още е под карантина, защото е била от първа линия на болен. Въпросният болен е прекарал тежка пневмония, в резултат на "грипа". В момента човекът е изписан,  у дома си е, все още се задъхва след някое по-силно физ.усилие. При него е протекло без температура, само силно изморяване, и внезапна кашлица. Не е бил на вентилатор, лекували са го за атопична пневмония. Тестовете му все още са положителни, неговата карантина продължава още двайсет дни след като е излязъл от болницата. Като цяло няма нови заболявания вследствие на вирусът, но е силно отмалял.
На приятел на МП, италиянец, племенницата е умряла след три дни в кома. Първо температура, после кашлица, загуба на вкус, силна хрема и конюктивит, ( май са се развили заедно). После припада и отива в болницата. От разказа на човека, останах с впечатление, че не са я лекували правилно, но все пак факта си е факт - три положителни тестта, за дробовете ѝ казали на семейството че са станали на решето...  Момичето е било на 20 год, пушачка, без придружаващи заболявания. В същото време, семейството ѝ преболедува вирусът, без конюнктивит и хрема. Хората са добре, но бавно са се съвзели от болестта. Мъжът бил пушач, влязъл и излязъл от болница, не е стигал до вентилатор. Няма други поражения. Жената не е стигала до болница, непушачка е, но все още се задъхва. Малкото им дете на 4 годинки е дало положителен тест, но не се е активно разболяло.
Много ми е странен вирусът - един човек умира, друг остава жив с допълнителни усложнения, трети не го боледува, въпреки, че заразява.... Да стискаме палци, всичко при нас да мине леко...

# 29
 • Мнения: 1 053
Бях писала за сина на моя приятелка. След изписването , два отрицателни теста, минали са 25-26 дни , получава епикриза със следната информация: изменения в белия и черния дроб, аорта. Разговаряли са с лекар, може и да са обратими, дано се размине.

Общи условия

Активация на акаунт