Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 269
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 160
Добър въпрос, антеа. Аз ги преброих 12 до днешна дата. Щом са овладяли температурата, това е добър знак. Овладяване на цитокините. И от мен силно стиснати палци!

# 17 161
Кой е лекуващ? Те се въртят на смени обикновено и всички лекуват.
Всеки пациент има лекуващ лекар.
Той е записан в картона му.
Да на смени са , но лекуващият е най-запознат със състоянието му.

# 17 162
  • пустинята Гоби
На антибиотика му трябва малко повече време за да подейства, дано да можете скоро да се похвалите, че мъжът Ви е по-добре. Пишете непременно как е!

# 17 163
  • София
При майка ми болестта вървеше по същия начин, пневмонията беше двустранна. Всъщност, да не говоря в минало време, защото още е в болницата, не могат да й стабилизират кислорода за продължително време без маска и я държат там, а и тя там е по-спокойна.
Доста време имаше и Т, после и нисък кислород ...коварна е болестта. На 11-12 ден вливания и антибиотици й направиха скенер, уж страшното е овладяно, но се виждат големи поражение по дробовете. Евентуално след 2-3 месеца ще проследят дали ще има подобрение.
Но с две думи, трябва ви търпение, майка ми боледува 1 седмица у дома, след това 2 седмици в болница, в момента все още е в болница, със системи и кислородна маска, която слага, когато сатурацията падне. Поне високата Т овладяха в първата седмица.

# 17 164
На 18ти е първият симптом. Не знам дали да броя 17ти като дата, защото по спомен имаше леки стомашни неразположения.

# 17 165
  • ту тук, ту там
Пандишпаниа, ще ви стискаме палци! 🙏🤗

Да не мислите, че имат достъп до картон и лекуващ лекар всички?! В отделението на нашите сестрите се сърдеха, ако ги попитат какви лекарства им слагат в момента (в момента на прилагането) или ако ги помолеха да им измерят кръвното!

Татко днес не е взел пробиотика и казва, че е по-добре! Освен това ЛЛ му е одобрил по телефона включването на аспирин протект 2х1. Майка ми ще намери кефирена гъба, няма да им навреди да приемат известно време! Отново ви благодаря за препоръките! 🤗

# 17 166
Много благодаря за куража на всички мили и загрижени хора! Ако някой се сети нещо или е бил в сходна ситуация, нека не се колебае да сподели. Всичко споделено  би ми било от полза! Благодаря ви!!!

# 17 167
  • София
Късмет и от мен! Не мога да ти помогна със съвет, но стискам много силно палци. Толова сте млади! Трябва да минава вече.

# 17 168
За пробиотиците - гледах преди няколко дени един учен, който обясняваше, че е против безразборното изписване и пиене на пробиотици - трябвало да са тези, естествено разпространени в даденото място. По този повод да кажа, че LB bulgaricum също произвежда пробиотици. Отделно тяхното кисело мляко е с оригиналната българска закваска. Имат фирмени магазини, поне в София, не знам за други градове. Пускам линк към пробиотици им и се надявам да не бъде изтрит от старателен модератор - фирмата е държавна и тя изнася оригиналната наша закваска.
https://lbbulgaricum.bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0 … 0%B8%D1%86%D0%B8/

# 17 169
  • пустинята Гоби
Точно това щях да пиша и аз. Понеже пия доста кефир, исках да споделя, че в големите супермакрети продават. Има поне 3-4 марки, не мога да отлича някоя, аз ги редувам. Не знам дали човек не може да си прави от кефир и прясно мляко, на принципа на киселото мляко, но може да се потърси.

# 17 170
леле, Бърди, и при теб много се е насъбрало - майка в болница, мъж положителен, ти контактна, но пък с ваксина... добър тренинг за нервите, признавам те Simple Smile дано му се вижда краят и при вас

# 17 171
  • в кукувиче гнездо
Моя близка беше на ремдесивир, защото не се оправяше близо 20 дни. Каза ми, че още на първата вливка й е светнало. Стискам палци всичко да е наред. Той е толкова млад. Лекарката е трябвало да му изпише таблетки за разреждане на кръвта още от  първия ден.
Какви антивирусни хапчета е пил?

# 17 172
  • София
Антеа и баща ми е болен. Във филм живея тука последния месец Simple Smile Баща ми, освен всичко е с ХОББ, туберколоза преди 10 години прекарана, пред-диабет. И пак майка ми го изкара по-тежко. При него идваше у дома лекар два пъти на ден и му слагаше антибиотици през абокат. Дълго време Т, много кашлица - но пък сатурацията така и не му падна. На снимката са показали на брат ми, че увредата от туберкулозата е от едната страна, ковида е атакувал от другата. Не знам на кой бог да се кръстим за този късмет.
Да е жив и здрав брат ми, че ги обгрижва в момента, защото аз съм в карантина от една седмица, преди това и двамата търчахме.

# 17 173
Пиеше аспирин протект от ден първи. Доколкото съм запозната и той е за разреждане на кръвта. Противовирусното беше "вирал протект", аналог на "авирон рапид". Освен това приемаше вит. Д, селен, цинк, кварцетин и колхикум по схема. След включването на кортикостероида (дексаметазон), аспиринът беше сменен с "еликвис". За протокола аз също бях заразена, при мен първият симптом беше драскане в гърлото, 2 дни след това вдигах температура до 38 и имах болки в цялото тяло, след това започна много сериозна болка в гърлото, загуба на всякакви вкус и обоняние. Аз бях на същите лекарства, при мен обаче няма усложнения.

# 17 174
  • в кукувиче гнездо
Наистина това е ужасно индивидуално. Отвратителен вирус. Горе долу и аз така се лекувах, само, че моето противовирусно беше ивермектин. Хубаво е, че е пил аспирин протект за разреждане на кръвта. Д димера как му е?

Общи условия

Активация на акаунт